Skip to Content
1 jaar gratis: wie van deze 4 kandidaten wint de spannende finale?

1 jaar gratis: wie van deze 4 kandidaten wint de spannende finale?

Maty uit Gent, Iben uit Gits, Marianne uit Lokeren en Sara uit Schaarbeek

Het is bijna zover: de ontknoping van de spannende zaterdagavondquiz 1 jaar gratis. In dit nieuwe seizoen van de legendarische quiz ontving gastheer Thomas Vanderveken bij de start 16 enthousiaste kandidaten. Elke aflevering werd er iemand naar huis gestuurd, tot er slecht één kandidaat overblijft. Nog 4 kandidaten maken momenteel kans op de hoofdprijs: het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. De 21-jarige Maty uit Gent, de 21-jarige Iben uit Gits, de 60-jarige Marianne uit Lokeren, en de 26-jarige Sara uit Schaarbeek spelen samen de finale. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Doorheen de laatste aflevering vallen de kandidaten een voor een af, tot er in de superfinale nog twee tegen elkaar spelen. Wie van hen sleept de grote prijs in de wacht? En hoeveel bedraagt die prijs precies? Dat ontdekken we in de spannende finale op zaterdag 28 maart.

Lees hieronder alles over de 4 resterende kandidaten. Interesse in een interview? Mail naar robin.deveen@vrt.be.

1 jaar gratis: op zaterdag 28 maart om 20.45 uur op Eén.

Maty - 21 jaar - uit Gent (Oost-Vlaanderen)

Maty verandert op haar Instagrampagina vaker van look dan van paswoord. Verder is ze graag creatief bezig met kunst. Ze werkt als dossierbeheerder en investeert veel tijd in vrienden en veganistisch koken. Ooit hoopt ze een eigen restaurant te kunnen starten. Als ze 1 jaar gratis wint, zou ze een deel voor later opzijzetten, en een deel gebruiken om mooie reizen te maken en eventueel een eerste appartementje te kunnen kopen.

Iben - 21 jaar - uit Gits (West-Vlaanderen)

Iben is student Burgerlijk ingenieur. Als praeses van studentenvereniging Rodenbach geniet hij volop van Gent maar ook de boeken laat hij niet links liggen. De ultieme droom is om bij NASA te gaan werken. Als hij 1 jaar gratis wint, koopt hij meteen een nieuwe auto, en trakteert hij zijn vrienden en de studentenvereniging op enkele vaten.

Marianne - 60 jaar - uit Lokeren (Oost-Vlaanderen)

Marianne is 41 jaar getrouwd, heeft 3 kinderen en 10 kleinkinderen. Na zelfstandig bloemenkweker te zijn geweest, is Marianne nu heftruckchauffeur bij Volvo Cars. Haar passie en hobby zijn echter nog steeds "alles met bloemen". In haar serre met tropische orchideeën kan ze helemaal tot rust komen. Deze liefhebbende oma droomt van een reis naar Ecuador om wilde orchideeën te zien in de natuur.

Sara - 26 jaar - uit Schaarbeek (Brussel)

Sara is net getrouwd met Yassin en staat vol in het leven van onze bruisende hoofdstad. Ze geeft les Sociale wetenschappen en hoopt een inspiratiebron te kunnen zijn voor de Brusselse jongeren die tussen twee werelden zweven. Sara zou graag een eigen huis kopen in Brussel, daar zou het prijzengeld van 1 jaar gratis goed bij van pas komen.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos