5 levens in gevaar na 27ste seizoensfinale van Thuis

Vrijdag 24 juni 2022 - Een ontvoering, een autocrash, een gijzeling, nieuwe en hernieuwde liefde: de finale van het 27ste seizoen van Thuis zorgde voor heel wat emoties bij de kijkers op televisie en VRT NU. Vlaanderen kroop opnieuw massaal samen, letterlijk in de zetel of digitaal. Gemiddeld keken er meer dan 1,2 miljoen mensen* naar elke aflevering van de 27ste jaargang van Thuis en dat het afgelopen jaar 215 keer. Dat maakt van Thuis opnieuw de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen.

(c) VRT
(c) VRT

Na de seizoensfinale trekken Thuisfans met 7 vragen de zomer in.

1. Komt Hannah veilig en wel terug thuis?

Hannah is vermist op haar eigen lentefeest. Sam is in alle staten: zowel haar dochter als haar man zijn niet te vinden. Na een partijtje verstoppertje met Vic en Yasmine heeft het feestvarken de Withoeve verlaten met een ijsje en haar nieuwe knuffel in de hand. Ze ging mee met de ijskar die Chris zo vriendelijk aangeboden had. De ijsjesverkoper blijkt een handlanger van Chris en die heeft opnieuw extra macht over Tim. Wat is Chris van plan met Hannah, raakt ze veilig en wel terug thuis?

(c) VRT
(c) VRT

2. Raken Tim en Dieter levend uit de brandende schuur?

Chris vertrouwde het zaakje niet en ontmaskerde Tim. En ook Dieter liep mee in de val. Het superflikken-duo zit vastgebonden in een brandende schuur en Dieter komt maar niet bij bewustzijn. De rook wordt dikker en dikker, elke seconde telt. Zal Tim de boel nog kunnen redden of zal het politiekorps op zoek moeten naar twee nieuwe inspecteurs?

(c) VRT
(c) VRT

3. Overleven Waldek en Kobe het auto-ongeluk?

Waldek en Kobe, beste vrienden en zakenpartners, vertrekken na een uitgebreid afscheid van het thuisfront samen op reis richting wijngaarden in Frankrijk. Waldek vergezelt Kobe op zijn laatste reis nu het duidelijk is dat bij hem de spierziekte ALS de overhand heeft. De twee zijn net vertrokken wanneer het hart van Waldek tilt slaat. Hij heeft zijn limieten overschreden tijdens de loopwedstrijd en dat slaat nu hard terug. Kobe neemt de controle van het stuur over, maar de paniek in zijn ogen spreekt boekdelen. Overleven de vrienden dit auto-ongeluk?

(c) VRT
(c) VRT

4. Zijn Frank en Simonne nu voor eeuwig en altijd terug samen?

Een zucht van verlichting! Simonne is dan toch niet vertrokken naar haar dochter Kaat in Finland. Ze is opnieuw in de armen gevallen van haar geliefde baby, Frank Bomans. Het leek er even op dat het oerkoppel elkaar voor altijd zou verlaten. Maar gelukkig bedenkt Frank zich net voor het vertrek. Hij kan niet zijn koppige zelf blijven en biecht de eeuwige liefde voor zijn ‘Suske’ op.

(c) VRT
(c) VRT

5. Is Lowie Jr. de volgende baby in Thuis?

De relatie van Lowie en Viv mag dan wel op de klippen zijn gelopen, de kinderwens van Lowie is er nog altijd. Hoe krijg je een kind als je geen partner hebt? Bewust ongehuwd vaderschap, dat is het toekomstplan van Lowie. Hij wil zijn leven in eigen handen nemen en daar hoort zijn kinderwens bij. Zet hij zijn plannen door en wie zal hij vragen als draagmoeder in het nieuwe seizoen van Thuis?

(c) VRT
(c) VRT

6. Gaan we Ilias ooit nog gelukkiger zien dan na zijn eerste keer?

“Een eerste keer is nooit memorabel”, vertelt Angèle aan Ilias wanneer hij vraagt om advies. Al was hij niet zoveel met de tips die zowel Angèle als Harry hem toegooiden. Het enige wat hij kon doen was gewoon de waarheid vertellen aan zijn liefste Silke. Zij bezorgde hem de meest memorabele ervaring van zijn leven en zo werd hij de gelukkigste man van het moment.

(c) VRT
(c) VRT

7. Gaat Judith voor de rechter komen in het nieuwe seizoen?

Het proces tegen de favoriete dokter in Thuis is opnieuw geopend. Is de dood van Robrecht dan echt haar schuld? Judith kon haar tranen amper bedwingen wanneer ze het nieuws van Dries te horen kreeg. Zal Judith de strijd aangaan of bergt ze haar job als dokter voorgoed op?

(c) VRT
(c) VRT

(*): Kijkcijfer voor het 27ste seizoen van Thuis t.e.m. mei (CIM: tv, online en live+)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met