Actrice Leen Dendievel vertolkt in Thuis de rol van transgender Kaat Bomans

Vanaf het voorjaar 2016 te zien in Thuis

Actrice Leen Dendievel vervoegt vanaf het voorjaar 2016 de cast van de populaire Eén-reeks Thuis in de rol van Franky - en nu Kaat- Bomans. Franky Bomans heeft op het einde van het vorige seizoen zijn familie ingelicht over zijn overgang van man naar vrouw. In het voorjaar van 2016 maakt de Thuis-kijker voor het eerst kennis met Leen als Kaat Bomans.

Wie is Leen? (  via LEES MEER)

Wie is Leen Dendievel?

Leen (geboren in 1983, Kortrijk) is bekend van verschillende televisierollen, zoals 16+, Spring en Emma. Ze vertolkte daarnaast ook heel wat gastrollen in onder andere De Kotmadam, Zone Stad, Louis Louise, David, Dag en nacht, Goesting en FC De Kampioenen. Ze heeft meegewerkt aan het sketchprogramma En Toen kwam ons ma binnen op 2BE en tapte een paar moppen in Nonkel Mop op vtm.  

Leen speelde in het theater ondere andere bij Theater aan de stroom en bij de Komediecompanie. Ook nu ze bij Thuis aan de slag is, blijft ze voor theater werken. In de toekomst staat ze nog op het podium bij De Komedie Compagnie, Theater Paljas en Het Antwaarps Teater. 

" Een eer om met Marleen en Pol te werken"

Leen kijkt er enorm naar uit om deel uit te maken van de Thuis-cast:

"Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf. 

Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf  - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij  is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."

NOOT VOOR DE REDACTIE: Leen Dendievel is momenteel niet beschikbaar voor interviews. Dat zal later zeker mogelijk zijn en dan krijgt u hiervoor een uitnodiging.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met