Angèle en Metejoor grote winnaars van dubbeleditie MIA's

Regi wint voor het eerst twee MIA's waaronder 'Hit van het jaar 2020'

Zaterdag 30 april 2022 - Vanavond kroonden Angèle en Metejoor zich tot grote winnaars van de Music Industry Awards (MIA's) 2020-2021. Beiden mochten 3 awards mee naar huis nemen. Popfenomeen Angèle won in de categorieën 'Pop', 'Solo vrouw' en 'Hit van het jaar 2021'; nieuwkomer Metejoor in de categorieën 'Doorbraak', 'Nederlandstalig' en 'Solo man'. Angèle verzilvert zo de helft van haar nominaties en brengt haar totaal aantal MIA's doorheen de jaren op 11. Metejoor neemt bij maar liefst 3 van de 4 categorieën waarvoor hij genomineerd was, de MIA mee naar huis.

Ook voor Regi was het een topavond: nadat hij met Milk Inc. vroeger al drie MIA's won voor 'Dance', mocht hij nu in die categorie voor het eerst solo een beeldje mee naar huis nemen en won hij ook 'Hit van het jaar 2020'. Daarnaast won Bazart voor de vierde keer de MIA voor 'Groep'. Balthazar kaapte de MIA voor 'Alternative' weg. Beide bands brengen hiermee hun totale aantal MIA's op 9.

Bart Peeters won eerder al 6 MIA's, maar kon nu voor het eerst de MIA voor 'Album' wegkapen, met 'De kat zat op de krant'. Tourist LeMC won de MIA voor 'Hiphop/R&B' en Willy Sommers voor 'Vlaams populair'. Een speciale prijs was er voor Soulsister. Zoals eerder aangekondigd werd de band van Paul Michiels en Jan Leyers geëerd met een Lifetime Achievement Award.

Dit jaar werden in de bijzondere dubbeleditie van de MIA's artiesten en songs uit zowel 2020 als 2021 gevierd. Regi kon voor 'Kom wat dichterbij' feat Jake Reese & OT de MIA voor 'Hit van het jaar 2020' mee naar huis nemen. Angèle kon voor haar duet met Dua Lipa, 'Fever', dan weer de MIA voor 'Hit van het jaar 2021' verzilveren. Ze werd na haar overwinning voor 'Hit van het jaar 2021' verrast met een videoboodschap van Dua Lipa.

Sectorprijzen

Naast deze MIA's werden er ook de Sectorprijzen uitgedeeld. Die werden de afgelopen weken al bekend gemaakt. Sylvie Kreusch won in de categorie 'Artwork' voor haar album 'Montbray'. Stefaan Fernande werd postuum geëerd in de categorie 'Auteur/componist'. Componist, uitgever en producer Jean Kluger mocht de Sector Lifetime Achievement Award ontvangen.

Balthazar mocht naast hun MIA voor 'Alternative' ook de sectorprijs voor 'Live act' mee naar huis nemen. Mauro Pawlowski kreeg de prijs voor 'Muzikant', Jasper Maekelberg voor 'Producer' en Charlotte Adigéry won de sectorprijs voor 'Videoclip' bij haar song ​ 'Bear with me (and I’ll stand before you)'.

Pakkend eerbetoon voor Arno

Een eerste kippenvelmoment tijdens de show was de postume uitreiking van de Sectorprijs in de categorie 'Auteur/componist' ​ voor Stefaan Fernande. De hele zaal zorgde voor een lang applaus en een staande ovatie. Een ander pakkend moment was het eerbetoon aan Arno, die onlangs overleed. Hij werd herdacht met een videoboodschap en een minutenlang applaus en staande ovatie vanuit de zaal.

De MIA's is een initiatief van de VRT en VI.BE.


Meer foto's van de rode loper en de show vindt u via fotoweb.vrt.be

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met