Skip to Content
Dagelijkse kost viert feest met 2.000ste aflevering

Dagelijkse kost viert feest met 2.000ste aflevering

En lanceert introsingle ten voordele van De warmste week

Het populairste kookprogramma van Vlaanderen, Dagelijkse kost, en Jeroen Meus mogen op 19 november 2.000 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid verraste Eén Jeroen en de voltallige Dagelijkse kost-ploeg met een lekkere taart, die Dieter Coppens zelf kwam afgeven in de keuken. Naar aanleiding van de 2000ste aflevering lanceert Dagelijkse kost ook zijn introtune - een nummer van de band The me in you - als volledige song, waarvan de opbrengst naar De warmste week gaat.

Jeroen Meus: Enorm tof dat ik dit met de hele ploeg al voor de 2000ste keer mag doen! Ik ben zelf niet zo bezig met de cijfers: of het nu de 1ste, de 246ste of de 2000ste aflevering is van Dagelijkse kost, we smijten ons even hard. Het is echt de tofste job om te doen en ik ben heel dankbaar, dus ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan.
Onlangs keek ik terug naar de eerste afleveringen van Dagelijkse kost. Waar ik toen nog nerveus was voor de opnames, hebben we met het programma intussen echt een vaste afspraak kunnen maken met de kijkers. Dagelijkse kost is iets waar de mensen echt op kunnen rekenen, een zekerheid. Het is meer dan enkel koken geworden: we maken een connectie met de mensen, zowel met de kijkers thuis als met de voorbijgangers aan de keuken. Die connectie, dat is voor mij het allerbelangrijkste.

981 kilogram aardappelen en 1.571 eieren

Elke avond begint Jeroen rond kwart na zes zijn kookprogramma op Eén met de vertrouwde woorden "Goeienavond, en welkom bij Dagelijkse kost." Vanavond weerklinken die woorden voor de 2.000ste keer in woonkamers over heel Vlaanderen. Voor de gelegenheid geen duizenden kaarsjes maar wel ander interessant cijfermateriaal over de voorbije seizoenen van Dagelijkse kost. Elke dag een nieuw gerecht met alledaagse ingrediënten en niet te veel poespas, dat is het recept van Dagelijkse kost. En daarvoor keek de kok niet op een ei of een patatje minder. De afgelopen 2.000 afleveringen passeerden er maar liefst:

  • 981 kilogram aardappelen
  • 236,5 kilogram vlees en gevogelte
  • 518 kilogram groenten
  • 1.161 ajuinen en sjalotten
  • en 1.571 eieren

Jeroen kookte al in vier verschillende keukens - de meest recente keuken werd afgelopen september in gebruik genomen. Het populairste recept uit Dagelijkse kost is dat van stoofvlees met frieten (meest bezochte pagina op dagelijksekost.een.be). Ook het recept van een andere klassieker, vol-au-vent, wordt vaak geraadpleegd, net als Jeroens lasagne en klassieke pastagerechten. Alles samen was de reeks tot nu toe goed voor meer dan 483 uur ofwel meer dan 20 dagen non-stop kookplezier. En met het tiende feestseizoen in aantocht blijven alle Dagelijkse kost-fans nog wel even zoet.

Introsingle ten voordele van De warmste week

Dinsdag wordt de introsingle van Dagelijkse kost gelanceerd, ten voordele van De warmste week. De band The me in you schreef speciaal voor het programma een introtune, en maken daar nu een volledig nummer van voor het goede doel.

Jeroen Meus: The me in you is een van mijn favoriete bands. Ik leerde hen via mijn broer kennen, via via kwamen we in contact met de bandleden en werden we goede vrienden. De band maakte afgelopen zomer als cadeau voor me een begintune voor Dagelijkse kost. Nu hebben ze er, speciaal voor De warmste week, een volledig nummer van gemaakt – een nummer ontstaan uit vriendschap en verbondenheid tussen mensen die houden van authenticiteit, muziek en lekker eten. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Wie The me in you trouwens aan het werk wil zien: op 17 december treden ze op in Bierbeek ten voordele van De warmste week.

De 2.000ste aflevering van Dagelijkse kost: op 19 november om 18.15 uur op Eén.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos