Danira Boukhriss Terkessidis presenteert komende dubbeleditie van de MIA's

Woensdag 30 maart 2022 - Danira Boukhriss Terkessidis zal op zaterdag 30 april de Music Industry Awards (MIA's) presenteren. De MIA's zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de VRT en VI.BE. Het wordt een bijzondere dubbeleditie van de MIA's, die de verdienstelijke artiesten die een release hadden in 2020 en 2021 bekroont.

Danira Boukhriss Terkessidis is natuurlijk geen onbekende voor Vlaanderen: ze startte haar carrière bij VRT NWS als reporter voor het Journaal, en ontpopte zich nadien tot veelzijdige presentatrice (onder andere voor Over eten en Steracteur sterartiest) en talkshowhost (Vandaag). Recent presenteerde ze samen met Koen Wauters en James Cooke de liveshow Oekraïne 12 12. Momenteel werkt Danira samen met Kobe Ilsen aan het vierde seizoen van Over eten, en is ze bezig met opnames voor het gloednieuwe Eén-programma De repair shop.

Danira Boukhriss Terkessidis: "Eindelijk! Na twee jaar terug de MIA's zoals ze moeten zijn: het grote feest van de muziek! Ik heb zelf ook meegeleefd met onze Belgische artiesten die het zo moeilijk hebben gehad. Het voelt dan ook fantastisch om na die stilte deze dubbeleditie van de MIA's te mogen presenteren en de heropleving van de muzieksector mee te vieren. Ik voel bij alle genomineerden dat ze heel veel goesting hebben om er een geweldig feestje van te maken eind april!"

De genomineerden

Voor deze dubbeleditie van de MIA's zijn maar liefst 39 groepen en artiesten genomineerd. Angèle is de grote favoriet, met 6 nominaties op haar naam. Met elk 5 nominaties maken ook Balthazar, Regi en Zwangere Guy grote kans op een MIA. De comeback van Stromae gaat niet onopgemerkt voorbij: hij maakt kans op 3 MIA's, net als jong talent Camille. Lees hier meer over de genomineerden van deze MIA's-editie.

Wie deze feestelijke awardshow wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA's zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.

Binnenkort maken de VRT en VI.BE bekend welke artiesten zullen optreden tijdens deze liveshow. Ook wie de Lifetime Achievement award, Sector Lifetime Achievement Award en de zes sectorawards in ontvangst nemen, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met