Skip to Content
De Kemping: Tijs Vanneste start samen met jongeren zomercamping in de Kempen op

De Kemping: Tijs Vanneste start samen met jongeren zomercamping in de Kempen op

Gezinnen en vrienden die willen komen kamperen, vinden alle info op één.be

Binnenkort start Eén met de opnames van De Kemping, over een tiental jongeren die samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste een camping vanuit het niets opstarten en runnen. Tijs lanceerde zonet een oproep: families en vrienden die willen komen logeren op deze gezellige camping in de Kempen, kunnen alle informatie vinden op één.be.

Vzw om werkzoekende jongeren te ondersteunen

Het idee van De Kemping - een samentrekking van de Kempen en camping - is gestart vanuit de gelijknamige vzw 'De Kemping', een initiatief van productiehuis De chinezen. Die vzw wil langdurig werkzoekende jongeren helpen om ervaring op te bouwen en wil hen opnieuw aan het werk krijgen. De jongeren die te zien zijn in het programma raken om uiteenlopende redenen moeilijk aan werk of kunnen dat moeilijk houden. Zij worden door de vzw ondersteund om in augustus samen met Tijs Vanneste een zomercamping te organiseren, en worden door de vzw dus als echte medewerkers met een contract van twee maanden ingezet. De jongeren krijgen de verantwoordelijkheid over de camping zelf in handen en beslissen alles mee, met Tijs als motiverende en coachende kracht. Van dit zomerproject maakt De chinezen de documentairereeks De Kemping voor Eén, waarin de jongeren worden gevolgd in hun voorbereidingen op en tijdens het uitbaten van de camping. Tijdens het project werken de jongeren samen en wordt het werk in overleg verdeeld. De jongeren nemen zelf de verantwoordelijkheid en kunnen zo werkervaring opbouwen.

Tijs Vanneste: "De eerste tattoo die ik ooit zette, was op mezelf en stelde een koorddanser voor. Dat is dan ook hoe ik het leven altijd gezien heb: als een evenwichtsoefening waarbij je jezelf staande moet houden - soms heel stevig op je benen, maar op andere momenten ook vrij wankel. Ik ben me er altijd erg van bewust geweest dat die keuze niet altijd aan onszelf is, soms heb je een beetje hulp nodig. Met dit project krijg ik de kans om het koord van deze jongeren aan te spannen zodat ook zij hun kans krijgen om te schitteren als acrobaat…”

Vzw 'De Kemping' blijft ook na het programma De Kemping bestaan en zal blijven inzetten op de activering van langdurig werkloze jongeren. Voor het huidige project werd er samengewerkt met (sociale) organisaties als VDAB, OCMW, JAC, CAW, LOI, vakbonden en straathoekwerkers.

Op vakantie in eigen land: kom kamperen op De Kemping

De jongeren staan te popelen om aan het zomerproject te beginnen, maar... daar hebben ze nog kampeerders voor nodig. Daarom lanceerde Tijs Vanneste zonet een oproep: hij is op zoek naar gezinnen of vrienden die het sociale project een warm hart toedragen en willen overnachten op de gezellige camping in de Kempen. Wie deze zomer wil genieten van vakantie in eigen land, kan terecht op De Kemping. De camping opent drie weken lang de deuren: van 3 tot 21 augustus kunnen kampeerders hun tent opslaan op een grote weide op het grondgebied van de stad Geel, op de splitsing met Dessel, Retie en Mol, en vlak naast het Kanaal Bocholt-Herentals. De jongeren voorzien tal van activiteiten voor de bezoekers en er is prachtige natuur in de buurt.

Natuurlijk wordt er op de camping rekening gehouden met alle veiligheidsvoorschriften en wordt er alles aan gedaan om corona-proof te werken. Mensen die graag langskomen, kunnen zich per 'bubbel' van tien personen inschrijven. Elke bubbel kan van maandag tot en met vrijdag logeren op de camping. Meer details over de camping en hoe je in te schrijven zijn te vinden op een.be/de-kemping.

Wie is Tijs Vanneste?

Tijs Vanneste is een tattoo-artiest en muzikale duizendpoot die zich bezighoudt met erg diverse muziekstijlen. Maar wie onlangs de aflevering van De columbus zag, ontdekte dat hij ook een heel andere kant heeft. Tijs gaf tien jaar lang les aan De Mast (momenteel 3master), een school voor buitengewoon onderwijs in Kasterlee, en gaf heel wat jaren muziektherapie aan delinquenten in de gevangenis van Merksplas. In 2017 nam hij deel aan De slimste mens.

Story image

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos