De mosterd van Meus: Jeroen Meus trekt eropuit voor nieuwe gerechten en lokale verhalen

Dinsdag 23 mei 2023 - In het nieuwe De mosterd van Meus gaat Vlaanderens meest geliefde kok Jeroen Meus op reis, op zoek naar heerlijke lokale gerechten, speciale kooktechnieken en ongekende ingrediënten, maar vooral naar bijzondere culinaire verhalen uit de keuken van alledaagse mensen van over heel de wereld.

Jeroen Meus: "Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld. Maar wie de ‘plat national’ echt wil begrijpen, moet eerst het land en de mensen beleven."

De opnames voor De mosterd van Meus zijn onlangs gestart in Italië. Later trekt Jeroen onder andere nog naar Georgië en Schotland.

Jeroen en Italiaanse kok Max Mariola
Jeroen en Italiaanse kok Max Mariola

Passie voor het vak

Na meer dan 3.000 afleveringen van zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost op VRT 1 is het tijd voor Jeroen om op zoek te gaan naar nieuwe, internationale inspiratie. Tijdens zijn zoektocht naar de beste lokale producten en kooktechnieken wordt hij telkens geholpen door een gerenommeerde en bekende chef-kok uit het land dat hij bezoekt. Die koks delen hun eigen inspiratie met hem en zetten hem vooral - letterlijk en figuurlijk - op weg: voor een trip door hun land, waar Jeroen via de bevolking lokale ingrediënten en gerechten leert kennen. En zo bezorgen Jeroen, zijn buitenlandse collega's en de lokale bevolking heerlijke kookinspiratie aan de Vlaming.

Jeroen heeft altijd al een speciale interesse in de lokale keuken gehad, waar met veel passie eenvoudig wordt gekookt. Zijn zoektocht mondt uit in een groots voedselavontuur dat hem langs onverwachte hoeken van 's werelds meest fascinerende culinaire regio's voert. De lokale keuken was nog nooit zo tastbaar, dankzij de verhalen die hij van de plaatselijke bevolking verzamelt.

Aan het einde van deze inspirerende reis zal Jeroens notitieboekje hopelijk vol staan met nieuwe recepten. Naast zijn buitenlandse avontuur in De mosterd van Meus blijft Jeroen uiteraard op post in zijn keuken van Dagelijkse kost.

De mosterd van Meus is later te zien op VRT 1 en VRT MAX.

De mosterd van Meus is een programma van Hotel Hungaria voor VRT 1.


Noot aan de redactie: interviews zijn momenteel niet mogelijk, Jeroen en de ploeg focussen eerst op de opnames van het programma.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met