De populairste vriendengroep van Vlaanderen is terug voor het vierde en laatste seizoen van Dertigers

Dinsdag 21 december 2021 - Eén zet het nieuwe jaar goed in met het vierde seizoen van het populaire Dertigers, dat ook het laatste seizoen van de reeks wordt. De vorige seizoenen konden gemiddeld zo'n 830.000 kijkers (lineaire uitzendingen; Live+7; 4+) bekoren. Ook op het online platform VRT NU scoorde de reeks ontzettend goed: afgelopen voorjaar waren de drie seizoenen goed voor meer dan 5,8 miljoen videostarts (Adobe Analytics cijfers). Hoe gaat het intussen met de vriendengroep? Het nieuwe seizoen pikt een jaar na het vorige in.

Alex en Elias vormen nu al een jaartje een gezin met hun pleegdochter Renée. Ze zijn intussen erg aan haar gehecht. Maar dan zoekt de mama van Renée hen op...

Pieter en Saartje zijn nog steeds een koppel en ze lijken klaar voor een volgende stap. Ze zoeken een appartement om samen te kopen. Stiekem droomt Pieter ook van een kindje én een huwelijk, maar of Saartje daar klaar voor is?

Nora is haar hart gevolgd en is bij Hans ingetrokken in Vosselaar. Blijft de band met de vriendengroep, ondanks de afstand, even sterk?

Voor Bart breekt een nieuw hoofdstuk aan: hij gaat samenwonen met zijn vriendin Caroline en haar tienerzoon Thomas. Die lijkt echter niet van plan Bart zomaar te aanvaarden als pluspapa.

Robbe en Louise dragen hun nieuwe plusmama wel op handen en dat steekt bij Tinne. Dat ook haar vrienden Barts nieuwe vriendin helemaal in de groep opnemen, zorgt ervoor dat ze zich wat verloren voelt. Onder druk van de vrienden waagt ze zich op de online datingmarkt.

Dertigers: vanaf 10 januari elke maandag tot en met donderdag rond 22.10 uur net voor Laat op Eén. Het volledige seizoen is vanaf 10 januari te bekijken via VRT NU.

Wie de vorige seizoenen van Dertigers nog moet bijbenen of graag alles nog eens herbekijkt ter voorbereiding op het vierde seizoen, kan terecht op VRT NU waar de vorige drie seizoenen integraal te bekijken zijn. Het vierde seizoen is ook met audiodescriptie te bekijken, lineair op het Ketnet-kanaal van dinsdag tot en met vrijdag om 21.00 uur, en op VRT NU telkens vier afleveringen op maandag.

Dertigers is een programma van Warner Bros. ITVP België voor Eén. Dertigers kwam tot stand in samenwerking met Stad Antwerpen, en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid en Scio Productions.

De personages

PIETER LEIRS (Yannick de Coster)

38 jaar, combineert een job als tuinier met een job in de horeca. Gescheiden, papa van Lucas (9 jaar), 1 jaar samen met Saartje

Pieter lijkt eindelijk gelukkig, hij heeft alles waar hij ooit van droomde. Het co-ouderschap van Lucas loopt terug vlot, hij is schuldenvrij en combineert twee jobs waar hij van houdt. Maar vooral: hij is samen met zijn grote liefde Saartje.

Voor Pieter is de toekomst dan ook duidelijk: samen met Saartje een appartement kopen en zich settelen. Stiekem droomt hij van een kindje met Saar en een huwelijk. Maar hij vergeet soms dat Saartje misschien niet helemaal dezelfde dromen deelt.

SAARTJE DE SMET (Kim Van Oncen)

38 jaar, freelance fotografe, 1 jaar samen met Pieter, plusmama van Lucas

Saartjes leven lijkt voor het eerst stabiel en onder controle. ​ Maar net dat zorgt voor onrust in haar hoofd. Ze heeft last van een groot is-dit-het-nu-gevoel. Haar grootste angst is om een saaie dertiger te worden die elke avond om negen uur in slaap valt in de zetel. Daarin verschilt ze erg van Pieter en dat zet hun relatie onder druk.

Ook de gezondheid van haar mama baart haar zorgen. Ze beseft maar al te goed dat het leven kort is en dat dwingt haar tot enkele moeilijke keuzes.

BART VAN ROELENBOSCH (Tom Dingenen)

39 jaar, marketingmanager, gescheiden van Tinne, 8 maanden samen met Caroline (35), papa van Louise (15) en Robbe (12), pluspapa van Thomas (17)

Bart is intussen 8 maanden stapelverliefd op Caroline (Carmen Lauwers) en ze zetten een grote stap: ze gaan samenwonen. Samen met Barts kinderen en Carolines zoon Thomas vormen ze een nieuw samengesteld gezin. Bart ontdekt al snel dat zijn manier van opvoeden erg verschilt met die van Caroline. Ook een band opbouwen met zijn pluszoon is niet zo simpel. Zeker als Thomas zelf niet echt staat te springen voor een nieuwe vaderfiguur.

CAROLINE BAETENS (Carmen Lauwers)

35 jaar, schoonheidsspecialiste, mama van Thomas (17), sinds 8 maanden samen met Bart, plusmama van Louise en Robbe

Caroline is een zelfstandige en sterke jonge vrouw. Ze kreeg heel jong een kind en voedde hem alleen op. Thomas is dan ook haar oogappel en ze zijn twee handen op één buik. Maar sinds acht maanden is er een nieuwe man in haar leven: Bart. Nu ze gaan samenwonen, merkt Caroline dat ze soms zal moeten kiezen tussen haar zoon en haar partner. En dat blijkt niet altijd even evident.

TINNE DEJAEGHERE (Evelien Van Hamme)

38 jaar, directrice van een basisschool, gescheiden van Bart, mama van Louise (15) en Robbe (12)

Tinne houdt zich als single mama best staande. Maar dat Bart een nieuwe relatie heeft, ligt soms wat gevoelig. Zeker omdat dochter Louise echt begint te puberen en haar plusmama leuker lijkt te vinden dan haar eigen zagende mama.

Tinne kan Caroline maar moeilijk aanvaarden en kijkt wat onbeholpen toe hoe de vrienden Caroline wel helemaal in de groep opnemen. Omdat ze zich vaak wat eenzaam voelt, laat ze zich overtuigen om Tinder uit te proberen. Maar na al die jaren terug beginnen daten, blijkt moeilijker dan gedacht.

NORA DUSHKU (Ellen Verest)

38 jaar, pedagoge voor het CLB, mama van Ina (2), woont samen met Hans (59)

Nora moest vorig jaar een belangrijke beslissing nemen. Hans wilde gaan samenwonen, maar Nora had schrik om Antwerpen te verlaten en ook haar kinderwens wilde ze niet voorgoed opbergen.

Maar de liefde lijkt gewonnen te hebben: Nora is, samen met dochter Ina, toch naar Vosselaar verhuisd. Ze heeft gelukkig absoluut geen spijt van haar beslissing en ondanks de afstand blijft de band met de vriendengroep overeind. Maar het is duidelijk dat vooral Tinne haar beste vriendin heel hard mist.

ELIAS SEFA (Yemi Oduwale)

33 jaar, leerkracht Lichamelijke Opvoeding, getrouwd met Alex, pleegpapa van Renée Mertens (7)

Elias' leven is het laatste jaar helemaal veranderd. Hij is een getrouwde man en is papa van een pleegdochter. Hij heeft ook zijn job als personal trainer ingewisseld voor een job als leerkracht Lichamelijke Opvoeding op de school van Tinne. Zo heeft hij veel regelmatigere uren om er voor Renée te zijn.

Zijn band met zijn pleegdochter is dan ook zeer hecht, iets waar Alex het soms wat moeilijk mee heeft. Elias merkt steeds meer dat een kind zijn relatie voor altijd zal veranderen.

ALEX HUDDERS (Kristof Goffin)

38 jaar, verpleger, getrouwd met Elias, pleegpapa van Renée Mertens (7)

Alex en Elias zijn nu al een jaartje pleegouders van Renée. En al is het alles waar Alex van droomde, toch is het ook een serieuze reality check. Dat Renée nog steeds gewoon ‘Alex’ zegt en Elias ‘papa’ noemt, steekt. Maar toch is hij erg gehecht aan zijn pleegdochter.

Als Renée haar mama uit het afkickcentrum komt en haar dochter wil zien, slaat de paniek hem om het hart. Zal Renée bij hen kunnen blijven?

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met