Skip to Content
Dierendokters 24/7: boeiende verhalen van mens en dier bij de faculteit Diergeneeskunde

Dierendokters 24/7: boeiende verhalen van mens en dier bij de faculteit Diergeneeskunde

Vanaf woensdag 29 april is het nieuwe seizoen van Dierendokters 24/7 te zien op Eén. 8 weken lang werd in de typische observerende stijl 24 uur op 24, 7 dagen op 7 gefilmd in de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Hier worden jaarlijks ongeveer 20.000 dieren behandeld in de 50.000 vierkante meter aan stallen en klinieken. Bijna 2.000 studenten volgen er de zware opleiding tot dierenarts.

Dierendokters 24/7 volgt in deze boeiende omgeving de grote en kleine verhalen van paarden, runderen of geiten, honden, katten of kippen en hun baasjes. De reeks volgt ook de studenten tijdens lessen, practicums en examens. De mix van deze verhalen zorgt voor een gevarieerde reeks met humor, spanning en emotie.

Dierendokters 24/7: vanaf 29 april elke woensdag om 20.10 uur op Eén.

Dierendokters 24/7 is een programma van 100.000Volts voor Eén.

Korte inhouden

Aflevering 1 (29 april)

Hondje Apso kreeg vanochtend een trap van een paard. Het diertje van net 5 maanden oud is er erg aan toe. / Eva specialiseert in chirurgie bij grote huisdieren. Vandaag assisteert ze bij een kijkoperatie. / In de snijzaal van de morfologieafdeling is er vandaag geen les. De zaal wordt gebruikt door drie gepassioneerde puzzelaars. Ze werken er aan een nieuw pronkstuk voor het gerenommeerde morfologiemuseum van de faculteit.

Aflevering 2 (6 mei)

De schedel van hondje Apso is helemaal verbrijzeld. Een heel delicate operatie is zijn enige kans op overleven. / Er wordt een paard gecastreerd. En dat gebeurt vandaag niet in de operatiezaal: de studenten moeten leren hoe ze dit soort ingreep ook in de weide kunnen uitvoeren. / Het skelet van de tijger voor het morfologiemuseum is bijna helemaal klaar. Op een klein, mysterieus “penisbotje” na…

Aflevering 3 (13 mei)

Puppy Apso heeft de operatie overleefd, maar zijn toestand blijft kritiek. / Bij de grote huisdieren wordt een paard binnengebracht dat door de vloer van de paardentrailer is gezakt. / Bij zwart schaap Ella moeten de klauwen worden bijgeknipt. Dat is een hele klus want het dier heeft verlatingsangst. / De studenten van het eerste masterjaar leren hoe ze een rectaal onderzoek bij een paard moeten doen. En daarvoor hoeven ze gelukkig geen echt paard lastig te vallen.

Aflevering 4 (20 mei)

Merrie Iksen wordt binnengebracht met een hevige koliekaanval. De eigenaars staan voor een dilemma. / Een boer vond een van zijn kalfjes ineengezakt in de stal, en brengt het diertje meteen naar de faculteit. / Poes Mila heeft IMHA. Om de ziekte te bestrijden moet ze een dringende bloedtransfusie krijgen.

Aflevering 5 (27 mei)

Rudy is een bokje met Paratuberculose, een ernstige, ongeneeslijke aandoening. Gelukkig doet zijn baasje Joony alles voor zijn dieren. / Celeste is raskat. Een sprong uit het raam is haar niet zo goed bekomen. De operatie aan haar gebroken poot blijkt een stuk moeilijker dan gedacht. / Banier Apache is een hengst van 33 jaar oud. Hij heeft een tumor op zijn penis. En ondanks zijn hoge leeftijd besluit zijn eigenaar om hem te laten opereren. / Een van de stallen is als het ware een intensieve zorgafdeling voor veulens. Studenten en dierenartsen vormen de ‘veulenbrigade’ en staan 24 uur op 24 in voor de zorgbehoevende dieren.

Aflevering 6 (3 juni)

Bulldog Walter is van de trap gevallen. Hij kan zijn achterpoten niet meer bewegen en reageert nauwelijks op pijnprikkels. / De brandweer van Zone Centrum komt naar de faculteit om te leren omgaan met grote dieren. Dat is een deel van de basisopleiding tot brandweerman. / Bibi is een Shetlandpony. Hij wordt binnengebracht met hoefbevangenheid, een zeer pijnlijke en moeilijk te bestrijden aandoening. / Bokje Rudy lijkt goed te reageren op de behandeling. Maar eet hij opnieuw voldoende ?

Aflevering 7 (10 juni)

Na zijn val van de trap is de prognose voor bulldog Walter niet zo goed. Hopelijk kan een rugoperatie hem opnieuw op de been krijgen. / Op de afdeling bijzondere dieren worden drie baardagamen binnengebracht. Ze komen voor een controle want ze zijn sterk vermagerd. / Hengst MNM wordt briesend van de pijn naar de faculteit gebracht. Hij heeft een liesbreuk en moet dringend geopereerd worden.

Aflevering 8 (17 juni)

Leo is een alpaca. Zijn eigenaars vonden hem vanmorgen ziek op de weide. Zijn toestand gaat zienderogen achteruit. / Voor de hartspecialisten bij grote huisdieren wordt het een spannende dag. Er staat vandaag een baanbrekende hartoperatie gepland bij een wedstrijdpaard. / Zyra is een jonge boxer. Bij het spelen met een stok heeft een splinter een van haar speekselklieren doorboord.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos