Skip to Content
Dit najaar nieuw op Eén: Durf te vragen, Geub, Grenslanders en Circle of life | Nieuwe seizoenen van Spoed 24/7 en Thuis

Dit najaar nieuw op Eén: Durf te vragen, Geub, Grenslanders en Circle of life | Nieuwe seizoenen van Spoed 24/7 en Thuis

Vanaf 2 september barst het televisieseizoen bij Eén weer los. Er staan heel wat nieuwe programma's op de planning, en ook nieuwe seizoenen van gesmaakte reeksen. Ontdek hieronder korte info over deze programma's - via de bijhorende links is telkens uitgebreide info te vinden.

Durf te vragen

In het nieuwe Durf te vragen nodigt Siska Schoeters elke aflevering een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen. Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. In een lege tv-studio antwoordt elke groep eerlijk en openhartig. Dat levert een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.

Grenslanders

In de nieuwe reeks Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland  tussen  Vlaanderen  en  Nederland.  Tara (Jasmine Sendar), een  rechercheur  uit  Rotterdam,  en  Bert (Koen De Bouw),  een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen meer geheimen en tradities verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden. Zal de geschiedenis zich blijven herhalen of kunnen Bert en Tara het tij keren?

Grenslanders is een co-productie tussen Eén en de Nederlandse omroep Avrotros/NPO. Naast de Vlaamse topacteur Koen De Bouw en de Nederlandse actrice  Jasmine Sendar in de hoofdrollen, bestaat de rest van de cast ook uit Vlaamse en Nederlandse steracteurs als Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Monic Hendrickx en Fedja Van Huêt. Ook het indrukwekkende decor - de grens tussen twee landen, maar ook die tussen land en zee - speelt een grote rol in de reeks en vormt de perfecte plek voor een duister mysterie. Het scenario van Grenslanders werd geschreven door Rik D'hiet en Erik de Bruyn; Erik de Bruyn en Hendrik Moonen verzorgden de regie.

Geub

In de fictiereeks Geub gaat de vrouw van Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Nadat Vlaanderens populairste komiek hierdoor in een depressie sukkelt, proberen zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels) hem terug op te vrolijken en zijn leven terug op de rails te krijgen. Bovendien raakt door al dat liefdesverdriet  ook zijn carrière in het slop, tot wanhoop van Philippes manager (Jonas Geirnaert). Kan Philippe nog eens profiteren van het vrijgezellenleven tussen de huilbuien door? En komt het nog goed met zijn ex en zijn carrière? Het scenario van Geub komt van Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders; de regie is in handen van Mathias De Neve.

Circle of life

In Circle of life blikt fotografe Lieve Blancquaert terug op de televisiereeksen Birth dayWedding day en Last days, waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rond reisde. Ze grasduint door al het materiaal en kijkt met een nieuwe blik naar de vele ervaringen die ze onderweg opdeed. Lieve zoomt in op die momenten, plekken en mensen die haar het meest bijbleven. Door de vorige reeksen door elkaar te haspelen, komt ze tot nieuwe, verfrissende inzichten. Haar terugblik op Birth dayWedding day en Last days is een reis door het leven zelf.  

Want over de grenzen van geboortes, huwelijken en de dood heen zijn er nog heel wat andere zaken die mensen verbinden en van elkaar onderscheiden. Elke aflevering staat daarom in het teken van een thema dat heel ons leven, overal ter wereld, terugkomt: de liefde, het geloof, de kloof tussen arm en rijk, de relaties tussen mannen en vrouwen, en onze vele tradities.

Spoed 24/7

De succesreeks Spoed 24/7 keert terug op Eén met een vierde seizoen. De formule is intussen gekend: 60 vaste camera’s registreren 6 weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 de bedrijvigheid in de spoedgevallendienst van UZ Leuven, de grootste van het land. Kijkers duiken op een unieke manier opnieuw in het leven van de dokters en hun patiënten en leven in spanning met hen mee. Vanop de eerste rij maken ze mee wat er zich afspeelt in de behandelkamers, de shockrooms en de operatiezalen.

Van een gebroken been tot een zwaar verkeersongeval, van een ernstige allergische reactie tot een hartaanval; de spoedafdeling krijgt jong en oud over de vloer met elk hun eigen probleem en verhaal. Maar elke patiënt wordt op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in zijn leven geholpen door een team van bijzonder gedreven artsen en verpleegkundigen.

Thuis

In september viert Thuis feest: het 25ste seizoen start dan op Eén. Nadat het vorige seizoen eindigde met een grote cliffhanger, kunnen kijkers vanaf 2 september eindelijk ontdekken of Bob nu kiest voor zijn verloofde Christine aan het altaar, of wegstormt van zijn eigen bruiloft en Tamara zal bijstaan tijdens de bevalling van hun kind. Heel wat spanning verzekerd, en ook de afgelopen 24 seizoenen zat Thuis vol vreugdevolle gebeurtenissen, verrassingen en drama.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos