Skip to Content
Dit najaar op Eén: hilarische fictie met Philippe Geubels in glansrol

Dit najaar op Eén: hilarische fictie met Philippe Geubels in glansrol

Geub: vanaf 3 september op Eén

Dit najaar kunnen alle Vlamingen op Eén genieten van de nieuwe fictiereeks Geub, met Philippe Geubels in een glansrol. In deze reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Diep vernederd en depressief valt Vlaanderens populairste komiek terug op zijn moeder Sonja, die hem bijstaat met raad en wasmanden vol gestreken goed. Ook zijn vaste technicus Dikke Dirk en zijn beste vriend Pannenkoek doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen. Maar veel is dat helaas niet.

Philippes manager Johnny Braeckman lijdt ook onder het liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken. Of het ooit goed komt met zijn ex en zijn carrière, blijft doorheen de reeks koffiedik kijken. Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Philippe Geubels vertolkt de hoofdrol in Geub. De Nederlandse acteur Derek De Lint speelt William, de charmante tegenpool van Philippe. Jonas Geirnaert is te zien als Philippes manager, Vera Van Dooren speelt Philippes moeder en Kyoko Scholiers zijn (ex-)vrouw. In de rol van Dikke Dirk en Pannenkoek schitteren Flor Decleir en Joris Hessels. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerder van De ideale wereld, Roger De Vlaeminck, Sam van De Kotmadam, Julie Mahieu en Tom Boonen.

Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders schreven samen het scenario. De regie was in handen van Mathias De Neve.

Geub: vanaf 3 september elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

Geub wordt geproduceerd door Woestijnvis en Eén, in samenwerking met Pretpraters.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos