Skip to Content
Dit zijn de nieuwe singles van First dates

Dit zijn de nieuwe singles van First dates

Ulrika en Yuris, Nicky, Gilles en Rita wagen hun kans in de zoektocht naar ware liefde

Donderdag 12 maart - Eén heeft het eerste Vlaamse First dates-restaurant geopend. Elke week leren de kijkers een diverse groep singles kennen, op zoek naar de ware liefde. De zenuwen en kriebels die gepaard gaan met zo'n eerste afspraakje zijn heel herkenbaar.

Bijgestaan door de vaste restaurantstaf leren de singles elkaar tijdens een romantisch etentje beter kennen en laten ze in hun hart kijken, in de hoop dat de vonk overslaat. Na hun First date beslissen de singles of ze elkaar opnieuw willen ontmoeten voor een tweede afspraakje. Schiet Cupido raak… of mist hij zijn doel? 

Leer hier alvast enkele nieuwe singles van volgende week wat beter kennen:

Ulrika (54) en Yuris (25) uit Gent (maandag 16 maart)

Ulrika en Yuris bijten volgende week de spits af en vormen een uniek duo. Als moeder en zoon zoeken ze namelijk samen naar de ware liefde. De 54-jarige Ulrika is in het dagelijkse leven kapster, zoon Yuris werkt als barman. Yuris woont nog thuis, bij Ulrika in Gent.

Ulrika danst heel graag en volgt sinds kort lessen burlesque. Yuris heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verrast zijn date Sarah door zelf een drankje voor haar te mixen. Yuris omschrijft zichzelf als een kleine man, iets waar vrouwen naar zijn aanvoelen moeite mee hebben. Hij geeft toe dat hij strenger zou zijn voor de date van zijn moeder, dan Ulrika voor een potentiële schoondochter.

Nicky (65) uit Deurne (maandag 16 maart)

De goedlachse Nicky is 65 jaar, gepensioneerd en afkomstig uit Deurne. Nicky is vier keer getrouwd geweest en legt de lat hoog voor mannen. Ze is zelf heel actief, ondanks het feit dat ze aan fibromyalgie lijdt. Nicky zoekt een actieve man, niet iemand die achterover zakt in de zetel. Haar date Pierre-Paul is een romantische soulmuzikant die Nicky verrast met een boeket bloemen.

Gilles (24) uit Aarschot (donderdag 19 maart)

De 24-jarige Gilles uit Aarschot stapt het First dates-restaurant binnen met een uitgebreide checklist. Zo moet zijn ideale date er onder andere goed uitzien, atletisch gebouwd zijn en donker haar hebben. Gilles zoekt naar eigen zeggen drie dingen in een man: knap, rijk en lief. Die combinatie heeft hij tot nu toe nog niet gevonden. In het verleden bleek hij af en toe op heteromannen te vallen, waardoor het in de liefde dus niet altijd meezat. Of zijn date Emanuele aan zijn vereisten voldoet, valt nog af te wachten.

Rita (63) uit Dilbeek (donderdag 19 maart)

De 63-jarige Rita uit Dilbeek is een opvallende verschijning met een prettig gek kantje. Ze voelt zich nog maar 19 jaar oud en danst door het leven. Als ze zelf mocht kiezen, dan zat Richard Gere of George Clooney tegenover haar. Haar date Geert, in het dagelijkse leven werkzaam als segway-instructeur, staat positief in het leven en houdt van vrolijke mensen. Met Rita lijkt dat alvast een goede match te zijn.

First dates: elke maandag en donderdag om 21.25 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos