Skip to Content
Drie weken vakantie, dat zijn drie gezellige weken op Eén met De Warmste Week en tal van specials

Drie weken vakantie, dat zijn drie gezellige weken op Eén met De Warmste Week en tal van specials

Dinsdag 7 december 2021 - Vanaf zaterdag 18 december baadt Eén helemaal in kerstsfeer. Het net zet de kerstvakantie meteen goed in en zorgt drie weken lang voor extra gezelligheid met een aangepaste programmatie.

In de eerste week vakantie wordt het scherm al gevuld met warmte: op 18 december geven Eén, Studio Brussel en MNM het startschot van De Warmste Week. Geniet van een unieke showcase van Ed Sheeran, Switch mee met Adriaan Van den Hoof voor het goede doel, en ontdek mooie verhalen in het nieuwe First dates teens op Eén en VRT NU. De Warmste Week wordt op vrijdagavond 24 december feestelijk afgesloten met een slotmoment op Eén, StuBru en MNM.

Ook tijdens de feestdagen laat Eén zijn kijkers niet in de kou staan: Sven de Leijer en Siska Schoeters brengen Vrede op aarde, Loslopend kerstwild lacht met de gezelligheid maar ook lasten van de feestdagen, en Jeroen Meus brengt met het Nationale kerstmenu weer heerlijke kookinspiratie. Op Kerstmis is het gezelligheid troef bij de familie Planckaert in de special van Château Planckaert.

2021 afsluiten doet Eén met de eindejaarsconference van Kamal Kharmach, en op muzikale wijze met het concert 'Sterker' van Niels Destadsbader. En in de nieuwjaarsspecial van First dates hopen vrijgezellen het nieuwe jaar in te zetten met een nieuwe liefde.

Ontdek alle uitzendingen van Eén tijdens De Warmste Week en de verlengde kerstvakantie hieronder.


De Warmste Week op Eén

De Warmste Week kick-off en slotshow

De Warmste Week gaat door in een 100% coronaveilige editie. Alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen worden geannuleerd, maar de solidariteitsactie van de VRT gaat onverminderd door om dit jaar 200 projecten binnen het thema 'Kunnen zijn wie je bent' te steunen.

In De Warmste Week kick-off, op zaterdagochtend 18 december, geeft Siska Schoeters samen met haar collega's van Studio Brussel en MNM live het startschot van De Warmste Week. Ze blikt vooruit op de week en praat met verschillende mensen over de acties die georganiseerd worden.

Tijdens De Warmste Week slotshow op vrijdagavond 24 december blikt Siska Schoeters terug op een schitterende Warmste Week. Welke acties werden er allemaal door Vlamingen georganiseerd voor het goede doel? Voor welke projecten deden we het allemaal, en voor wie heeft deze Warmste Week écht het verschil gemaakt? Het eindbedrag wordt bekend gemaakt, en er lopen ook een aantal bekende gasten langs.

De Warmste Week kick-off: op zaterdag 18 december om 08.00 uur.

De Warmste Week slotshow: op vrijdag 24 december om 17.00 uur.

Story image

Ed Sheeran Special voor De Warmste Week

Op zondagavond 19 december is het volop genieten: dan zendt Eén een bijzonder, muzikaal programma voor De Warmste Week uit: gastvrouw Siska Schoeters ontvangt de sympathieke wereldster Ed Sheeran, die een unieke showcase voor het goede doel brengt. Geniet van deze bijzondere show in warme en intieme setting, vol wereldhits als Shape of you en Thinking out loud, en nummers uit zijn nieuwste plaat ‘=’ (Equals) zoals Shivers en Overpass graffiti.

Daarnaast gaat Ed in gesprek met zijn aanwezige fans rond het thema van De Warmste Week: kunnen zijn wie je bent. Een thema dat Ed zelf ook nauw aan het hart ligt. Mensen uit het publiek delen hun eigen verhaal hierover, en ook Ed zelf deelt met Siska waarom dit zo belangrijk is. Ed verrast bij het optreden ook enkele fans, zoals Charlotte: zij kwam door een skiongeval in een rolstoel terecht, maar bleef dankzij de muziek van Ed moed houden. Of Dries en zijn ex-vriendin Elien, die nog steeds vrienden zijn ondanks hun breuk. Samen dragen zij het liedje Happier van Ed in hun hart.

Met zijn showcase trapte Ed in oktober De Warmste Week officieel af. Met de actie zamelden hij en zijn fans meteen 108.429 euro in voor het goede doel, en gaven het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

Ed Sheeran Special voor De Warmste Week: op zondag 19 december om 21.35 uur op Eén.

Blokken voor De Warmste Week

Tijdens De Warmste Week brengt Ben Crabbé een speciale editie van Blokken. Vijf dagen lang spelen de kandidaten niet enkel voor zichzelf, maar ook ten voordele van De Warmste Week. Als de kandidaten in het finalespel het woord juist raden, gaat het winstbedrag niet enkel naar hun portemonnee, maar gaat er daarbovenop 1.000 euro naar de projecten van De Warmste Week.

Blokken voor De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 18.30 uur op Eén.

Story image

Switch

Switch, de quiz zonder punten, ontwaakt voor het eerst uit zijn winterslaap. Adriaan Van den Hoof trekt zijn beste kersttrui aan om tijdens de feestdagen te Switchen. Hij ontvangt drie weken lang telkens vijf bekende Vlamingen die elkaar het vuur aan de schenen leggen. In de eerste week wordt er geSwitcht voor De Warmste Week. Philippe Geubels, Fien Germijns, Rik Verheye, Soe Nsuki en Meryem El Mandoudi nemen het tegen elkaar op. ​ Tijdens de kerstvakantie wordt er dan weer gespeeld voor Kom op tegen kanker. Tussen kerst en nieuw is het de beurt aan Maaike Cafmeyer, Bart Cannaerts, Sarah Mouhamou, Lennert Coorevits en Robin Keyaert. Na Nieuwjaar verwelkomt Adriaan Danira Boukhriss, Raf Jansen, Thomas Huyghe, Rani De Coninck en Joris Hessels. 

Switch - ten voordele van De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 19.50 uur op Eén;

Switch - ten voordele van Kom op tegen Kanker: van maandag 27 december tem vrijdag 7 januari om 19.40 uur op Eén.

Story image

Iedereen beroemd: '#nofilter'

Sinds 29 november brengt Iedereen beroemd elke maandag de nieuwe rubriek '#nofilter' in het kader van De Warmste Week. In '#nofilter' nodigt fotografe Morgane Gielen - initiatiefneemster en drijvende kracht achter het fotoproject No Babes, dat taboes in vraag stelt en een stem wil geven aan wie niet in een hokje past - wekelijks iemand uit in haar studio voor een gesprek en een fotoshoot.

Elke week komt er iemand met een bijzonder verhaal tonen wie hij/zij/die echt is, voor Morganes lens. Tijdens De Warmste Week zelf is er tijdelijk geen Iedereen beroemd, maar na de kerstvakantie keren het programma en de rubriek '#nofilter' terug.

Aflevering op 13/12: Mohammed

Mohammed is een jonge vluchteling uit Gaza. Hij is moslim en homo. Met zijn vrienden spreekt hij openlijk over zijn geaardheid, maar thuis en in zijn gemeenschap wordt dat nog stilgezwegen, want homo zijn is daar nog een groot taboe. Hij wil via de fotoshoot zijn coming out doen en zich eindelijk goed voelen bij wie hij is en bij wie hij wil liefhebben.  

Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

First dates teens

Tijdens De Warmste Week brengt Eén een speciale versie van het populaire First dates: First dates teens. Kunnen zijn wie je bent, is als tiener niet altijd gemakkelijk en al helemaal niet als het op de zoektocht naar de liefde aankomt. Maar toch is het net daar belangrijk als je wil dat je nieuwe relatie kans heeft op slagen.

In totaal schreven 1.300 zestien- tot achtienjarigen zich in voor dit eerste seizoen van First dates teens. Van de inschrijvers identificeert ongeveer 60% als vrouw, 40 % als man en net geen 1% als X. 80% vindt zichzelf hetero, 20% identificeert als LGBTQ+. De teens hebben, ondanks hun jonge leeftijd, duidelijke standpunten en willen ergens voor staan. Voor de één is dat gelijke rechten voor LGBTQ+, voor de ander het bestrijden van racisme, het zoeken naar aanvaarding in de maatschappij, familiale waarden of body positivity.

First dates teens wordt in goede banen geleid door Leena, Bram, Katelen en Ferdy. Leena neemt voor de gelegenheid als maître de fakkel over van Patrick. Twee afleveringen zullen op 20 en 21 december te zien zijn op antenne bij Eén, voor de vijf andere kan je vanaf dan op VRT NU terecht.

First dates teens: op maandag 20 en dinsdag 21 december om 21.35 uur op Eén, en vanaf 20 december volledig op VRT NU.


Een zalige kerstvakantie

Dagelijkse kost: het Nationale kerstmenu

Tradities zijn er om in ere te houden. Jeroen Meus inspireert de kijkers ook dit jaar met zijn Nationale Kerstmenu. Van maandag 20 december tot en met kerstavond, vrijdag 24 december, haalt hij in Dagelijkse kost alles uit de kast voor een feestelijk, maar haalbaar vijfgangenmenu vol Dagelijkse kerstkost waarmee je iedereen aan tafel krijgt. Dit wordt een feest voor de smaakpapillen! Wie zich al wil voorbereiden op de feesten, kan vanaf 20 december al alle afleveringen van het Nationale kerstmenu bekijken via VRT NU.

 • Maandag 20/12: Een hapjestafel vol lekkers met voor ieder wat wils: loempia van zwarte pens, bloemkooltartaar en roggetoast met makreel;
 • Dinsdag 21/12: Een snel voorgerecht met verfijnde smaken: lobster roll van rivierkreeftjes met pompelmoes en cocktailsaus;
 • Woensdag 22/12: Een smaakbommetje als tussengerecht: ravioli van boschampignons met beurre blanc en peterseliecoulis;
 • Donderdag 23/12: Een niet-zo-klassieke kerstklassieker is het pronkstuk van de avond: kalkoenrollade met wintergroenten, pepersaus en – hoe kan het ook anders – kroketten;
 • Vrijdag 24/12: De perfecte, zoete afsluiter: kerststronk van tiramisu met speculaas.

Het Nationale kerstmenu in Dagelijkse kost: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 18.15 uur op Eén. Het volledige Nationale kerstmenu is vanaf 20 december al te bekijken via VRT NU.

Story image

Vrede op aarde

Geen eindejaar op Eén zonder de eigenwijze terugblik van Sven de Leijer in Vrede op aarde. Inclusief een bekende jury onder wie Philippe Geubels, Imke Courtois en Jennifer Heylen, een Ardense chalet en felbegeerde awards.

Voor de chalet krijgt Sven versterking van gastvrouw Siska Schoeters: zij ontvangt er juryvoorzitter Jan Peumans, juryleden Philippe Geubels, Imke Courtois, Pedro Elias, Jennifer Heylen, Guy T’ Sjoen, Micha Marah, Jan Paternoster, Sofie Van de Velde en kok Filip Peeters. Zij reiken naar goede gewoonte de belangrijkste prijzen van het jaar uit: de Vrede op aarde-awards. Verdienen onder andere een prijs: Dwarsligger van het jaar, TV-revival van het jaar, Sportpensioen van het jaar, Feest van het jaar, Slechtste idee van het jaar, Hit van het jaar en Kunstwerk van het jaar.

Sven zelf blikt in de studio terug op 2021: het jaar van een zalige sportzomer, coronaverstrengingen en -versoepelingen. Hij neemt natuurlijk ook de opvallendste televisieprogramma's onder de loep, en doet dat alles samen met onder andere Cath Luyten, Michel Wuyts, Johan Bonny, Marie Verhulst, Tijs Vanneste, Soe Nsuki, Helmut Lotti, Pommelien Thijs, Goedele Wachters, Wim Lybaert, Sabine Hagedoren, Dominique Van Malder, Ann Wauters, Jacques Vermeire, Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo, Thomas Vanderveken, James Cooke, Kadèr Gürbüz, Erik Van Looy, Steven Decraene, Catherine Van Eylen, Average Rob, Jan Jaap Van der Wal, Xavier Taveirne, Gloria Monserez, Bart Cannaerts, Fatma Taspinar, Karl Vannieuwkerke en Nina Derwael.

Reporter Luc Haekens was er weer bij op de belangrijkste momenten van het jaar: bij de slachtoffers van de Ever Given, op het WK Wielrennen in Leuven, bij de vele Vlaamse toeristen in Durbuy, bij de heropening van de discotheken, in een vaccinatiecentrum, bij een jeugdbeweging die werd getroffen door de overstromingen en op de dag dat werknemers terug naar kantoor mochten.

Vrede op aarde: vanaf 24 december, elke weekdag en zaterdag rond 21.35 uur op Eén.

FC De Kampioenen kerstspecial

Op kerstavond is het genieten van de kerstspecial van FC De Kampioenen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga.

FC De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 24 december om 21.45 uur op Eén.

Story image

Château Planckaert special

Ondanks dat het kasteel nog verre van af is, droomt de familie Planckaert al weg bij een volledig gerenoveerd kasteel. Ieder van hen heeft zo zijn eigen idee hoe de verschillende ruimtes ingedeeld moeten worden. Om het kasteelgevoel al te ervaren, besluiten ze een Breugelfestijn te organiseren in een van de kamers. Die organisatie verloopt op z’n Planckaerts: gezellig, druk en met de nodige obstakels. Als klap op de vuurpijl zorgen Francesco en Christopher nog voor een ongeziene verrassing…

Château Planckaert: op zaterdag 25 december om 20.20 uur op Eén.

Loslopend kerstwild

Naast heel wat sfeer en gezelligheid kan de feestperiode af en toe ook voor wrevel zorgen. De onvermijdelijke feestkilo’s, de verplichte nieuwjaarsdrink op het werk, originele cadeaus voorzien voor verre familie, het minutieus samenstellen van de menu die zal mislukken … Voor wie nood heeft aan wat humor, zijn er de twee feestspecials Loslopend kerstwild. Vol inzichten én flauwekul, over de herkenbare tragedie en hilariteit van de feestdagen.

Lach mee met Alejandra Theus, Ben Segers, Ini Massez, Lucas Van den Eynde, Joke Emmers, Jennifer Heylen, Erhan Demirci, Inge Paulussen, Steve Geerts, Maarten Bosmans, Jeroen Van Dyck, Camilia Blereau, Reinhilde Decleir, Jaak Van Assche, Rania Gaalul, Alix Konadu, George Adindu, Sofie Uwala Bulckes, Eva Binon, Bünjamin Yuruk, Sachli Gomalizad, Katelijne Verbeke, Els Olaerts, Vincent van Sande, Robbert Vervloet en Thomas Van Caneghem met de last en de gezelligheid van de feestperiode.

Loslopend kerstwild: op zaterdag 25 en zondag 26 december om 21.55 uur op Eén.

Heerlijke muziek

Geen eindejaarsfeesten zonder een heerlijk streepje muziek om je in de juiste sfeer te brengen. Op kerstavond 24 december brengt Eén het kerstconcert Michael Bublé's Christmas in the City. Een mix van comedy, muziek en natuurlijk kerstsfeer, met de hulp van enkele speciale gasten. Op kerstdag zelf is het genieten van het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel, in aanwezigheid van de koninklijke familie. En op 1 januari brengt Eén het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen. Die vertolkt muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten.

Michael Bublé's Christmas in the City: op vrijdag 24 december om 23.15 uur.

Kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis: op zaterdag 25 december om 16.00 uur.

Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker: op zaterdag 1 januari om 11.15 uur.

Taboe

Vanaf 26 december brengt Eén het gloednieuwe en langverwachte seizoen van Taboe met Philippe Geubels. In Taboe wil Philippe Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen. Philippe luistert naar hun verhalen, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Philippe brengt een comedy-set in Arenberg over het bewuste thema. Uiteraard zitten zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij en genieten ze samen met gelijkgestemden van de show. ​ Regisseuse Kat Steppe drukte opnieuw haar stempel op de reeks met haar innemende stijl en prachtige beelden.

Taboe: vanaf 26 december elke zondag om 20.05 uur op Eén.

Het jaaroverzicht van VRT NWS: 2021 - Alles komt terug

2021 was een woelig jaar. Een rollercoaster van gebeurtenissen. Met telkens nieuwe verrassingen. Gelukkig is er op het einde nog één zekerheid: het Jaaroverzicht van VRT NWS. Wim De Vilder is deze keer de ervaren gids die de kijkers meeneemt door het voorbije jaar en hen alles laat herbeleven.

​Het optimisme van het voorjaar bijvoorbeeld, toen het leek alsof we het Rijk der Vrijheid gingen binnenwandelen na het coronajaar 2020. Elkaar thuis of in het woonzorgcentrum bezoeken, op café of naar het voetbal gaan, reizen, dicht tegen elkaar dansen: het mocht weer. Knaldrang alom. Tot de vierde golf ons overspoelde. En daarmee het gevoel van: alles komt terug. Wat er nog terugkwam in 2021: Abba, Stromae en Adèle bijvoorbeeld. Of de wolf, ook die is bij ons helemaal terug.

Het jaaroverzicht neemt je ook mee naar de grote gebeurtenissen die iedereen zich nog wel herinnert. De ongeziene bestorming van het Capitool, de eedaflegging van Joe Biden, de waterbom die Wallonië overspoelde. Met 41 doden kwam de klimaatverandering plots wel heel dichtbij.

Maar het bijzondere van een Jaaroverzicht is ook het weerzien met nieuws dat je misschien al een beetje vergeten was. Wie herinnert zich de paaspauze nog? Of de Evergiven? Of het bloederige conflict in Gaza?

2021 - Alles komt terug: op dinsdag 28 december om 20.40 uur op Eén.

Sportjaaroverzicht

Ook de sportliefhebbers kunnen deze weken terecht op Eén. In de laatste twee zondagen van december brengt Sporza op Eén het wielerjaaroverzicht, dat in twee afleveringen een mix brengt van wat er afgelopen jaar gebeurde in zowel de mannen- als de vrouwenkoers. Nadien is het de beurt aan het Olympisch jaaroverzicht, dat terugblikt op de fantastische prestaties van zowel de Olympische als Paralympische atleten. Daarnaast zendt Sporza op Eén verschillende wedstrijden ​ en documentaires uit, waaronder:

 • Zaterdag 18/12 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Rucphen - de terugkeer van wereldkampioen Mathieu van der Poel in het veld
 • Zondag 26/12 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Dendermonde - de eerste confrontatie tussen 'de grote drie': Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock
 • Zondag 26/12 (16.25 uur): docu 'Gouden Nina': een terugblik op de gouden oefening van gymnaste Nina Derwael op de Olympische Spelen van Tokyo
 • Woensdag 29/12 (20.40 uur): veldrijden: Superprestige Diegem
 • Donderdag 30/12 (16.25 uur): Jumping Mechelen
 • Zaterdag 1/01 (14.15 uur): veldrijden - ​ Grote prijs Sven Nys in Baal
 • Zondag 2/01 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Hulst
 • Zaterdag 8/01 (13.30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: junioren & vrouwen: beloften en elite)
 • Zondag 09/01 (13u30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: beloften en elite)

Het wielerjaaroverzicht: op zondagen 19 en 26 december om 19.30 uur;

Het Olympisch overzicht: op zondagen 2 en 9 januari om 19.30 uur.

Thuis - elke weekdag

Net als vorig jaar zet de cast van Thuis de kersttoon. Ook dit jaar maakten ze een warme videoclip vol liefde en warmte, die vanaf vandaag online te bekijken is. Op de tonen van 'Think of Christmas' van Anne-Marie brengt Thuis je al helemaal in de juiste sfeer voor kerst. “I've already made it home. Because you're here,” zingt Anne-Marie: Ik ben al thuis, want jij bent hier.

Ook in de Thuis-afleveringen zelf schuiven de personages aan de feestdis aan. Net als bij alle feestvierders thuis in Vlaanderen zal het soms vredig en knus zijn, en op andere plekken is de sfeer ontvlambaar. Eén ding is zeker: het wordt een warme feestperiode, in alle betekenissen van het woord.

Thuis: elke weekdag rond 20.10 uur op Eén.


Oudejaarsavond en Nieuwjaar bij Eén

Eindejaarsconference Kamal Kharmach: Mag ik even?

In deze tijden zijn er nog weinig zekerheden, maar gelukkig is er opnieuw een eindejaarsconference van Kamal Kharmach. Op vrijdag 31 december blikt hij in Mag ik even? terug op het bijzondere afgelopen jaar.

Met een jaar waar het Capitole werd bestormd, de drugsmaffia werd ontmaskerd en waar we meer dan ooit door hebben hoe essentieel kappers zijn, belooft ook deze conference een klepper van formaat te worden. En hoe kijkt Kamal naar onze Rode Duivels op het EK, de Belgische prestaties op de Olympische Spelen en de vaccinatiechaos?

Kamal Kharmach: Mag ik even?: op vrijdag 31 december om 21.40 uur op Eén.

Niels Destadsbader: Sterker

Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als De wereld draait voor jou, Skwon meiske en Verover mij zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Één.

Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende DJ van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland. De nieuwste show van Niels Destadsbader: Sterker, op oudejaarsavond te zien bij Eén. Wie niet genoeg krijgt van Niels kan vanaf die avond terecht op VRT NU voor Niels Destadsbader: Sterker XL, de volledige versie van zijn concert.

Niels Destadsbader: Sterker: op vrijdag 31 december om 22.45 uur op Eén.

Niels Destadsbader: Sterker XL: vanaf vrijdagavond 31 december op VRT NU.

Vrede op aarde: aftellen naar 2022

Op oudejaarsavond telt Sven de Leijer in een speciale Vrede op aarde samen met Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo en oudejaarskoning Jacques Vermeire af naar het nieuwe jaar. Uiteraard neemt Sven deze opdracht erg serieus. Hij haalt dan ook alle middelen - én enkele special guests - uit de kast om het aftelmoment tot een goed einde te brengen.

Vrede op aarde: aftellen naar 2022: op vrijdag 31 december om 23.50 uur op Eén.

FC De Kampioenen 4: Viva Boma

Op Nieuwjaar is het gezellig samenkruipen voor de vierde film van FC De Kampioenen: Viva Boma. Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de Viva Boma worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

FC De Kampioenen: Viva Boma: op zaterdag 1 januari om 19.45 uur.

Story image

First dates: nieuwjaarsspecial

Nieuwjaar in het First dates restaurant! Tien vrijgezellen wagen hun kans om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe liefde. Op deze feestelijke dag laten ze zich bijstaan door familie en vrienden. Zij duimen voor de goede afloop, maar de daters beslissen. Schiet Cupido raak of mist hij z’n doel? Tussen de feestmenu’s door wisselen Patrick, Bram, Leena, Katelen en Ferdy Secret Santa kadootjes uit. En proeft Ferdy zijn eerste oester.

 • Leerkracht Hannes (25 jaar, uit Gent) brengt zijn broer Lukas en mama Martine mee. Date Ine (23 jaar, management assistant, uit Brasschaat) komt als driegeslacht: met haar mama Eef en oma Jeannine. Wanneer Ine arriveert, denkt Hannes haar te herkennen als een recente Tinder match. Maar wie heeft wie geghost? En valt hun First date dan mee of tegen?
 • De 63-jarige Annika (vertegenwoordiger, uit Ham) komt feestelijk dineren in gezelschap van dochter Stefany, schoonzoon Phillipe én hondje Loulou. Want Annika wil daten met een grote dierenvriend, anders is er geen match mogelijk. En groot moet hij ook letterlijk zijn. Zij meet 1.80 meter en wil kunnen opkijken naar de man van haar leven. René (56 jaar, commercieel manager, Maasmechelen) is dol op dieren en een man van 1.95 meter. De date start dus goed, en dat vinden ook zijn dochter Lindsey en vriendin Annick. Tussen de beide dochters klikt het meteen, maar geldt dat ook voor Annika en René zelf?
 • Kelly (27 jaar poetshulp, uit Kortessem) wil settelen met een stoere teddybeer van een man. Familie is voor haar belangrijk, en haar mama Brigitte en tante Carla genieten van de gelegenheid om haar First date van nabij te volgen. De warmbloedige Emilio (27 jaar, orderpicker, uit Houthalen) valt meteen in de smaak bij de dames. Met zijn Portugese roots en stoere, maar zachte uiterlijk lijkt hij exact wat Kelly voor Kerst besteld heeft. Emilio’s goede vrienden Ellen en Didier hopen dan weer dat dat Emilio de ware vindt en aan een gezin gaat denken. Hangt er liefde in de lucht?
 • Leerkracht Lando (49 jaar, uit Kapellen) heeft veel liefde, vriendschap en genegenheid te geven. Maar zijn focus lag de afgelopen jaren op zijn werk en tweelingdochters Isaura en Noémie, 19 jaar. De meisjes willen hun vader graag aan een nieuwe liefde helpen, nu zij stilaan het nest gaan verlaten. De Antwerpse ​ Cristina (37 jaar, digitaal analist) heeft een druk leven. Ze reist graag, en komt – koffertje nog in de hand – net van de trein van Parijs gestapt voor haar First nieuwjaarsdate. Haar vriendinnen Céline en Sarah hopen dat ze een reis- en levensgezel kan vinden.  
 • De 22-jarige Bernd (student kapper, uit Kortenberg) houdt van make-up en mooie kledij. Hij zoekt een verzorgde jongen met mooi haar, maar vooral met oprechtheid en een warm hart. Hij hoopt opnieuw verliefd te kunnen worden. Beste vriendinnen Margo en Léa gunnen het hem van harte, maar willen hun vriend alleen delen met de juiste match. Hasseltse Rens (23, student media en entertainment) is al sinds het kleuterklasje bevriend met Soraya en Kelly. Het drietal kent elkaar door en door. Rens houdt van mode, en bijzondere kleding. Hij wil een date met een eigen identiteit, die zichzelf trots kan tonen aan de wereld. Qua uiterlijk is de vonk er al boven het aperitief. Aan tafel wordt het gesprek tussen Bernd en Rens heel inhoudelijk. Het gaat zo vlot dat ze hun vriendinnen aan de tafels naast hen volkomen vergeten…

First dates: op zondag 2 januari om 21.50 uur op Eén.

Geniet van deze programma's en specials tijdens De Warmste Week en de kerstvakantie op Eén:

 • '#nofilter' in Iedereen beroemd: op maandag 13 december om 19.40 uur;
 • Thuis: elke weekdag rond 20.10 uur;
 • De Warmste Week kick-off: op zaterdag 18 december om 08.00 uur;
 • De Warmste Week slotshow: op vrijdag 24 december om 17.00 uur;
 • Ed Sheeran Special voor De Warmste Week: op zondag 19 december om 21.35 uur;
 • Blokken voor De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 18.30 uur;
 • Switch - ten voordele van De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 19.50 uur;
 • Switch - ten voordele van Kom op tegen Kanker: van maandag 27 december tem vrijdag 7 januari om 19.40 uur;
 • First dates teens: op maandag 20 en dinsdag 21 december om 21.35 uur op Eén, en vanaf 20 december volledig op VRT NU;
 • Het wielerjaaroverzicht: op zondagen 19 en 26 december om 19.30 uur;
 • Het Nationale kerstmenu in Dagelijkse kost: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 18.15 uur;
 • Vrede op aarde: vanaf 24 december, elke weekdag en zaterdag rond 21.35 uur;
 • FC De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 24 december om 21.45 uur;
 • Michael Bublé's Christmas in the City: op vrijdag 24 december om 23.15 uur;
 • Kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis: op zaterdag 25 december om 16.00 uur;
 • Loslopend kerstwild: op zaterdag 25 en zondag 26 december om 21.55 uur;
 • Taboe: vanaf 26 december elke zondag om 20.05 uur;
 • Château Planckaert: op zaterdag 25 december om 20.20 uur;
 • Jaaroverzicht van VRT NWS: 2021 - Alles komt terug: op dinsdag 28 december om 20.40 uur;
 • Eindejaarsconference Kamal Kharmach: Mag ik even 2021?: op vrijdag 31 december om 21.40 uur;
 • Niels Destadsbader: Sterker: op vrijdag 31 december om 22.45 uur;
 • Vrede op aarde: aftellen naar 2022: op vrijdag 31 december om 23.50 uur;
 • FC De Kampioenen: Viva Boma: op zaterdag 1 januari om 19.45 uur;
 • Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker: op zaterdag 1 januari om 11.15 uur.
 • Het Olympisch overzicht: op zondagen 2 en 9 januari om 19.30 uur;
 • First dates: op zondag 2 januari om 21.50 uur.
Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos