Skip to Content
Durf te vragen: Siska Schoeters ontvangt mensen die van BDSM houden

Durf te vragen: Siska Schoeters ontvangt mensen die van BDSM houden

De derde aflevering van Durf te vragen draait rond mensen die van BDSM houden. BDSM is een seksuele beleving waarbij het geven en ontvangen van pijn, en dominantie en onderdanigheid, centraal staan. De afkorting staat voor bondage en discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. In BDSM is er een onderscheid tussen de meesters (doms) en de onderdanigen (subs). Mensen die wisselen tussen beide, zijn switch.

In Durf te vragen ontvangt Siska Schoeters zeven Vlamingen die aan BDSM doen, een groep waar heel wat mensen wel nieuwsgierig naar zijn. In de tv-studio antwoorden de zeven openhartig op alle vragen. Siska trekt daarnaast met meester Lodewijk en sub Amanda naar een BDSM-club. Met Sarina praat Siska over hoe zij BDSM heeft ontdekt, en gaan ze bijzondere spulletjes shoppen in een doe-het-zelfzaak. En Siska leert via een online test of BDSM iets voor haar is.

Durf te vragen: op dinsdag 17 september om 20.40 uur op Eén.

Alana (21 jaar , Hasselt)

Alana raakte op 11-jarige leeftijd geïnteresseerd in de BDSM-scene en dan vooral in de kledingstijl. Ondertussen is ze een jonge twintiger en houdt ze ervan om zowel dominant als onderdanig te zijn. Voor haar hoeft BDSM niet per se hard of pijnlijk te zijn, maar in de eerste plaats leuk.

Mary-Ann (28 jaar, Antwerpen)

Mary-Ann heeft altijd al interesse in BDSM gehad, maar door de vaak negatieve vooroordelen heeft het lang geduurd voordat ze er effectief mee aan de slag ging. "Als er over zo'n dingen wordt gepraat, is dat altijd in een heel negatief daglicht. Toen ik merkte dat het zaken waren die me interesseerden, dacht ik meteen 'oei, er zal iets serieus mis met me zijn'. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet waar is." Of het nu om gender of BDSM gaat, Mary-Ann houdt niet van hokjes. Zo is ze, afhankelijk van het moment, de ene keer onderdanig en de andere keer dominant.

Dirk (48 jaar, Antwerpen)

Toen Dirk als 21-jarige BDSM ontdekte, had hij het gevoel dat hij thuis kwam. Intussen is BDSM een ware levensstijl voor hem geworden. Hij speelt naar eigen zeggen niet dat hij meester is, hij ís een meester. Dirk steekt zijn liefde voor BDSM dan ook niet weg en heeft het BDSM-teken zelfs op zijn arm getatoeëerd.

Christin (41 jaar, Turnhout)

Christin ontdekte spelenderwijs tijdens een barbecue met vrienden dat ze van pijn houdt. In het begin schrok ze er van. Ze vond zichzelf niet normaal, totdat een psychiater haar erop wees dat er wel meer mensen kicken op pijn. Nu kan Christin zich een leven zonder BDSM niet meer voorstellen.

Lodewijk (37 jaar)  en Amanda (29 jaar) (Antwerpen)

Lodewijk en Amanda zijn ervan overtuigd dat wanneer ze 80 jaar zijn, ze nog altijd even verliefd zullen zijn. Hun geheim? Een 24/7 sub dom-relatie. BDSM beperkt zich bij het koppel niet enkel tot de slaapkamer of de kerker van het Fetish Cafe. Ze zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat elkaars meester en slavin.

Sarina (45 jaar, Hasselt)

Sarina is stapsgewijs en via een jeugdliefde in de BDSM-scene terecht gekomen. Momenteel zit ze in een liefdevolle relatie, waarin er zowel plaats is voor romantiek als voor het klappen van de zweep.

Durf te vragen: op dinsdag 17 september om 20.40 uur op Eén.

Durf te vragen is een programma van Roses are blue voor Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos