Skip to Content
Durf te vragen: Siska Schoeters stelt stoute vragen aan lesbische vrouwen

Durf te vragen: Siska Schoeters stelt stoute vragen aan lesbische vrouwen

Dinsdag 25 oktober 2022 - Morgenavond trapt Siska Schoeters het vierde seizoen van Durf te vragen af. Ze trekt haar stoutste schoenen aan en verzamelt de interessantste, grappigste en vooral meest gedurfde vragen voor verschillende groepen mensen. ​

De studio van Durf te vragen zet morgenavond zijn deuren open voor lesbische vrouwen. Een groep mensen waar we stiekem heel veel vragen voor hebben, maar die we niet altijd recht in hun gezicht durven te stellen. Hun openhartige antwoorden geven een unieke, verrassende en soms confronterende inkijk in hun leef - en denkwereld. Eén op de drie holebi’s geeft aan wel eens gediscrimineerd te worden. Inge, Sas, Hind, Karina, Kat, Oona en Alex getuigen in de Durf te vragen-studio over de vooroordelen en moeilijkheden waar ze allemaal vroeg of laat mee geconfronteerd werden.

Durf te vragen: vanaf 26 oktober elke woensdag om 20.35 uur op Eén, en vanaf 6.00 uur 's ochtends al op VRT MAX.

Durf te vragen is een programma van Roses are blue voor Eén.

De getuigen

Hind – 28 jaar (Antwerpen)

Hind is een woordkunstenaar en moeder van drie kinderen. Ze heeft Marokkaanse roots. Ze heeft op jonge leeftijd ontdekt dat ze op vrouwen viel, maar ze parkeerde die gevoelens lange tijd. Hind vindt het een beetje haar verantwoordelijkheid om andere jongeren hierin te helpen.

Maggy – 74 jaar (Hoboken)

Maggy is al 26 jaar gelukkig samen met haar partner Bea. Samen hebben ze vijf kleinkinderen. Maggy is een voorvechtster van de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap en vooral dan van de ouderen in die gemeenschap. Samen met haar groep vrijwilligers van de Rainbow Ambassadors komt ze op voor de rechten van de 65-plussers.

Karina – 23 jaar (Antwerpen)

Karina komt uit de Dominicaanse Republiek, is opgegroeid in Madrid en woont sinds haar vijftiende in België. Ze noemt zichzelf queer en weet eigenlijk al heel haar leven dat ze op vrouwen valt. In haar tienerjaren hadden haar vriendinnen vriendjes en dus deed ze gewoon mee met de groep, maar dat voelde toch niet goed. Toen Karina in België aankwam, heeft ze beslist zichzelf te ontplooien en heeft ze haar eerste vriendin ontmoet.

Saar (43) en Barbara (40) (Antwerpen)

Saar en Barbara zijn twee drukbezette vrouwen: Barbara werkt als woordvoerster voor een groot bedrijf, Saar heeft haar eigen praktijk als psychologe. Samen vormen ze al veertien jaar een koppel waarvan zeven jaar getrouwd. Met hun twee dochters vormen ze een echt meisjesgezin.

Alex (30) en Oona (39) (Geel)

Oona en Alex vormen bijna een jaar een koppel. Voor haar relatie met Oona was Alex getrouwd met een man, met wie ze nu nog steeds een heel goede band heeft.

Sas – 46 jaar (Lier)

Sas is 46 jaar, werkt bij het Vlaams Verkeerscentrum en heeft een zoontje Storm. Op het einde van het middelbaar werd het duidelijk voor haar dat ze op vrouwen viel. Sas hoopt dat het taboe op ‘lesbisch zijn’ stilaan weg is. In haar omgeving merkt ze alleszins heel weinig negatieve reacties.

Kat – 53 jaar (Antwerpen)

Kat werd voor het eerst verliefd op een vrouw toen ze acht jaar getrouwd was. Ondanks het feit dat haar coming out voor veel verdriet zorgde, was er ook veel begrip vanuit haar omgeving. Ze had het gevoel dat ze eindelijk kon zijn wie ze was.

Inge – 39 jaar (Gent)

Inge is 39 jaar en heeft haar eigen HR-bedrijf. Ze heeft twee jonge zoontjes. In het middelbaar werd ze voor het eerst verliefd, op een goede vriendin.

Durf te vragen: vanaf 26 oktober elke woensdag om 20.35 uur op Eén, en vanaf 6.00 uur 's ochtends al op VRT MAX.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos