Skip to Content
Eén kijkt vooruit: een feestelijk najaar vol topnamen en straffe programma’s

Eén kijkt vooruit: een feestelijk najaar vol topnamen en straffe programma’s

Vanaf maandag 31 augustus gaat het najaar in bij Eén. Na een bijzonder voorjaar kijkt Eén meer dan ooit vooruit, met klinkende namen en een hele reeks topprogramma's. Zo mogen kijkers Tom Waes verwachten in Undercover en Reizen Waes: Vlaanderen, Saartje Vandendriessche in Op de man af, en de immer populaire familie Planckaert in Château Planckaert. Het is ook uitkijken naar een nieuw seizoen van Down the road met Dieter Coppens en Arnout Hauben die Dwars door België trekt. Met andere woorden, het wordt een herfst om van te genieten. Is dat alles? Nee, Eén heeft nog een reden voor een feestje, want Dagelijkse kost, Thuis en FC De Kampioenen vieren dit najaar een jubileum. En dat mag iedereen meevieren.

Een terugblik

De voorbije maanden waren uitdagend voor iedereen. Door de coronacrisis vielen zekerheden weg en moest iedereen snel schakelen, zich aanpassen aan de omstandigheden, en nieuwe manieren van werken vinden – ook Eén. Het net slaagde hierin op verschillende vlakken: Eén speelde snel in op de nieuwe situatie met enkele specials rond corona, waaronder Reizen Waes blijft thuis en Komen te gaan. Ook het dagelijkse Iedereen beroemd vond zichzelf opnieuw uit met nieuwe, relevante rubrieken als ‘Lockdown LOL’ en ‘Woonvlogcentra’. Daarnaast vervulde Eén zijn informatierol met verve door de Vlaming op de hoogte te houden via Het journaal en thema’s dieper uit te spitten in onder andere de Pano-specials rond corona. Hiernaast bleef Eén ontspannende content brengen waarmee kijkers even konden wegdromen, en dat werd gesmaakt. Zo scoorde Kamp Waes met bijna 2 miljoen kijkers, en De columbus en Down the road konden meer dan anderhalf miljoen mensen bekoren (best bekeken afleveringen; cijfers telkens 4+, Live+7).

Er werd niet alleen veel lineair naar Eén gekeken, maar ook op VRT NU. Het platform kende de afgelopen maanden een ontzettende groei. Door de lockdown hebben heel wat nieuwe gebruikers VRT NU ontdekt. Eind juli waren er meer dan 2.760.000 accounts. Dit jaar waren er al meer dan 66 miljoen videostarts en het platform had meer dan 1 miljoen kijkers per maand. Aan het begin van de lockdown in maart waren dat er zelfs meer dan 1 miljoen per week.

Feest voor enkele vaste waarden van Eén

Nu kijkt Eén vooruit, want er staat dit najaar heel wat moois op het programma. Zo is er reden tot feest, want verschillende programma's die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Programma's die generaties samenbrengen, vele Vlamingen hun (dagelijkse) dosis ontspanning bezorgen, en hun leven verrijken – en dat viert Eén met alle fans. Zo mag Jeroen Meus voor Dagelijkse kost 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt Thuis in de bloemetjes gezet, want dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks op Eén te zien was. En het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden. Om dat te vieren, brengt Eén dit najaar een kerstspecial die ook een eerbetoon zal brengen aan de overleden Johny Voners. Over deze initiatieven volgt later meer informatie.

Sterke verhalen van hier, op alle platformen

Eén blijft inzetten op sterke verhalen van hier, die herkenbaar zijn, ontroeren of uitdagen. Dit doet het net op alle kanalen: zowel digitaal als via lineaire televisie en via VRT NU. Eén zoekt hierbij steeds naar de beste manier om een bepaald verhaal tot bij de kijkers te brengen. Zo waren de afgelopen maanden online de avonturen van Dieter Coppens en Kevin voor Down the sea te volgen, en konden kijkers ook de tocht van Arnout Hauben Dwars door België op een interactieve kaart in real time volgen. Vanaf dit najaar zal Linde Merckpoel vlogs maken voor de online kanalen van Eén, waarbij ze inspeelt op wat er leeft in Vlaanderen.

Eén kiest tot slot voor een sterk prime time slot met elke weekdag (maandag tot en met donderdag) en elke zondag straffe programma's van hier. Kijkers kunnen onder andere genieten van nieuwe seizoenen van Durf te vragen met Siska Schoeters en Zelfde deur, 20 jaar later met Martin Heylen, Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in Geubels en de Hollanders, Fatma Taspinar duikt in de werking van De cel vermiste personen, en Annemie Struyf trekt naar Het Hoge Noorden. Op zondag worden de kijkers getrakteerd op sterke Vlaamse fictie met Undercover en ontspanning voor de hele familie met Château Planckaert. Later dit najaar brengt Eén onder andere de nieuwe fictiereeks Black-out.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos