Skip to Content
Eén start met opnames van nieuwe psychologische roadthriller 'GR5'

Eén start met opnames van nieuwe psychologische roadthriller 'GR5'

Met onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman

Op 8 mei start Eén met de opnames van de nieuwe, psychologische roadthriller GR5, met in de hoofdrollen onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman, in een regie van Jan Matthys. GR5 draait rond vier twintigers die samen het Grote Routepad 5 afstappen, ter herdenking van hun vriendin Lisa. De tocht zal hen voorgoed veranderen: de zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf, en een zoektocht naar de waarheid achter Lisa's verdwijning.

GR5 - (c) VRT/Joris Mertens
GR5 - (c) VRT/Joris Mertens

Lisa legde vijf jaar geleden de GR5 alleen af en verdween plots tijdens de tocht. Het raadsel van haar verdwijning is nooit uitgeklaard. Wat is er met haar gebeurd? Had ze een ongeluk? Stapte ze zelf uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena diezelfde tocht af, van de Noordzee over de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot de Rivièra, om Lisa te herdenken. Allen hopen zo hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

Ook Piet, de vader van Lisa, besluit op het laatste moment mee te gaan. Hij wil onderweg nog een laatste keer uitzoeken wat er met zijn dochter gebeurd is. En Piet is niet de enige die ongevraagd aansluit... Bart, de partner van Ylena, volgt onverwacht enkele etappes van de tocht. Met het dagboek van Lisa en nieuwe getuigenissen hopen de reisgenoten de puzzel te kunnen leggen en Lisa – dood of levend – terug te vinden.

De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen (Over water, Belgica, De 16), Violet Braeckman (Salamander, Over water), Saïd Boumazoughe (Patser), Laurian Callebaut, Indra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde (Van vlees en bloed, Salamander, Met man en macht), Viv Van Dingenen (Witse, Thuis) en Michai Geyzen (Girl, Professor T.).

De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys (Quiz me quick, In Vlaamse velden, The last kingdom), die na een aantal succesvolle internationale producties weer in eigen land is. Het concept en het scenario is van Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters (Tom & Harry). GR5 wordt geproduceerd door Zodiak Belgium.

Regisseur Jan Matthys: "Uit ervaring weet ik dat 'op tocht' zijn een soort innerlijk kompas kan triggeren. Vroeg of laat worden we geconfronteerd met onze innerlijke knoop. We staan dan voor de keuze: durven we ernaar kijken, of lopen we er omheen? Vinden we de moed om hem te ontwarren?"

De opnames van GR5 lopen van 8 mei tot eind oktober. Het uitzendmoment wordt later gecommuniceerd.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos