Eén volgt tien 'People of Tomorrow'

Authentieke portretten van diehard Tomorrowland-fans en het verhaal van hun festivaltrip

Tomorrowland is een fenomeen. Maar waarom zakken elk jaar tienduizenden mensen uit alle windstreken af naar België? Wie is die generatie die drie dagen lang komt dansen en verbroederen in Boom? People of tomorrow combineert authentieke portretten van een internationale en positieve generatie met een verslag van hun festivaltrip. Het resultaat is vanaf 5 oktober zes weken lang te zien op Eén.

Elke zomer gebeurt er iets bijzonders in Boom. Dan komen vele tienduizenden mensen uit alle windstreken naar ons land voor Tomorrowland, een driedaags muziekfestival in een uitzonderlijke setting. Meer dan 400 van de beste dj’s ter wereld treden er op in een feeërieke sfeer, met betoverend vuurwerk, confettikanonnen en het hoogste reuzenrad van Europa. En dat voor de tiende keer, voor 360.000 dansende festivalgangers.

Tomorrowland is een fenomeen. Het is het snelst uitverkochte festival ter wereld en werd meermaals verkozen tot beste festival ter wereld. Het breekt alle sociale mediarecords en brengt meer nationaliteiten samen dan de Olympische Spelen. Het festival is zo stilaan een van de bekendste exportproducten van ons land aan het worden. Met TomorrowWorld bestaat er zelfs al een spin-off in de VS en volgend jaar komt er ook een in Brazilië. Maar waarom willen zo veel jongeren van over de hele wereld elk jaar naar die ene plaats in België? Wie is die generatie die drie dagen lang komt dansen en verbroederen in Boom? Wat hoopt ze op Tomorrowland te vinden?

People of Tomorrow zoekt het antwoord bij een tiental diehard fans van over de hele wereld. Ze komen uit Colombia, Sri Lanka, Schotland, Australië, Kenia, Amerika, Zuid-Afrika, Kosovo en België. De programmamakers volgen hen op het festival, maar ook in hun thuisland. Wie zijn ze, wat doen ze in het leven, en waarom? En welke rol spelen muziek en Tomorrowland daarbij?

In de zesdelige reeks People of Tomorrow brengt Eén vanaf 5 oktober een chronologisch verslag van hun festivaltrip, maar ook en vooral diverse en authentieke portretten. Ten slotte kijkt de reeks ook exclusief achter de schermen van het fenomeen, door tijdens het festival het wereldberoemde Belgische dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike te volgen.
 

WIE ZIJN ZE?

Ahmed (20), Sri Lanka

Toen Ahmed zestien was, kocht hij een kip. Nu heeft hij er duizend. Met het geld dat hij daarmee verdient, zorgt hij voor zijn familie. Maar hij kocht ook een smartphone, en via het internet ging een wereld voor hem open. Zijn toekomst? Over vier jaar wil hij met zijn vriendin trouwen, maar deze zomer danst hij op Tomorrowland.

Suesha (26), Australië

Suesha is een actrice van Nepalese afkomst. Ze woonde een tijd in LA, kreeg er de hoofdrol te pakken in de Hollywoodproductie Highwah to Dhampus, maar borg onlangs haar droom op om bij haar familie in Australië te zijn. Samen met haar vriend Chris, een Nieuw-Zeelandse cricketspeler, woont ze nu bij haar moeder. Suesha komt voor de tweede keer naar Tomorrowland: “I would do anything to relive the madness!”

Fionidi (20), Schotland

Fionidi heeft haar vader maar één keer ontmoet; haar moeder en grootmoeder zijn gescheiden vrouwen. Ze ging bij het Engelse leger, waar ze voor ingenieur studeert. Fionidi is jong en sportief, en dat is nodig omdat ze tijdens haar opleiding vaak fysieke proeven moet afleggen, de military drill. Ze is bovendien een goede rugbyspeelster.

E.D. (35), VS

Elisabeth Dorothy of E.D. is moeder van drie kinderen. Ze woont in het noordwesten van Amerika. Zij maakt tekeningen en sieraden, haar man werkt slechts af en toe. Ondanks de moeilijke financiële situatie van het gezin trekt E.D. geregeld de straat op om het “happiness”-idee van Tomorrowland uit te dragen.

Purity (25), Kenia

Purity woont samen met haar vier zussen bij haar ouders in Nairobi. Vader zat in het leger, moeder heeft een viswinkel, Purity werkt bij een bank. Ze leeft als een jonge, moderne vrouw in een traditioneel en katholiek gezin, in een door moslimextremisme geteisterd land. Purity is nog nooit in Europa geweest.

Liza (29), België

Liza woont sinds zes jaar in Kasterlee met haar Belgische man en dochter. Ze groeide op in een adoptiegezin in Zweden, studeerde er af als protestants priester en biersommelier. De vriendengroep waarmee ze naar Tomorrowland gaat, bestaat uit acht homo’s, en in dat gezelschap is ze “zotte Helga”, haar alter ego. Liza is voorzitter van N-VA Kasterlee.

Daniel (29), Colombia

Daniel is een avonturier pur sang. Hij is reisjournalist, surfer en competitieklimmer, en hij ontmoette zijn vrouw in Japan tijdens een wereldreis. Hij trekt vaak de natuur in en doet dat in het gezelschap van Layla, zijn hond en beste vriend. Hij heeft al veel van de wereld gezien, maar Tomorrowland staat bovenaan zijn to do-lijst.

Cameron (20), Zuid-Afrika

Cameron is een jonge blanke grafisch ontwerper die in Johannesburg woont. Drie jaar geleden verloor hij zijn vader en om dat verlies te verwerken startte hij met meditatie. Hij noemt zichzelf een denker en een filosoof, maar dan wel een met een Tomorrowland-obsessie.

Mili en Lola (32), Kosovo

Mili heeft als tiener de oorlog aan den lijve ondervonden, nu werkt ze voor de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa). Lola is haar partner. Zij is actief in een homorechtenorganisatie. Het leven als lesbisch koppel in een land met overwegend moslims is niet altijd gemakkelijk, evenmin als de reis naar België met een Kosovaars paspoort. Maar Lola is een diehard Tomorrowland-fan.

Dimitri Vegas & Like Mike

De namen van dit wereldberoemde Belgische dj-duo zijn eigenlijk Dimitri en Michael Thivaios. Ze zijn van Griekse afkomst, maar groeiden op in Willebroek, op een boogscheut van het festivalterrein. Ook dit jaar treden de twee broers op Tomorrowland op; meer dan eens, tussen hun drukke wereldtournee door. Hun leven bestaat dan ook vooral uit onderweg zijn en optreden. En als ze rust zoeken, vinden ze die op Ibiza.
 

DE MAKERS

People of Tomorrow is een programma van De chinezen voor Eén, in samenwerking met Tomorrowland en Boondoggle. Eerder was op Studio Brussel al de radioreeks The people of Tomorrow te horen.

Foto’s: © 2014 Philippe Banzé en De chinezen

People of Tomorrow: vanaf 5 oktober om 22.30 uur op Eén.

Dowload de persmap

PDF - 756 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel