Skip to Content
Eigen kweek: kan de familie Welvaert hun drugsverleden achter zich laten?

Eigen kweek: kan de familie Welvaert hun drugsverleden achter zich laten?

De familie Welvaert is terug voor een laatste keer

Een nieuwjaarscadeau van formaat: vanaf dinsdag 1 januari kunnen kijkers op Eén voor de laatste keer zes weken lang genieten van de avonturen van de familie Welvaert. Sien Eggers, Dirk Van Dijck, Wim Willaert, Rhoda Montemayor, Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, en Liesa Naert kruipen opnieuw in de huid van de hartelijke aardappeltelers uit het West-Vlaamse Wijtschate.

Het langverwachte derde seizoen van Eigen kweek neemt de draad weer op bij de cliffhanger van het tweede seizoen: Chantal beseft dat de broer van ‘den Ollander’ de waarheid sprak en de familie Welvaert wel degelijk wiet onder haar neus heeft gekweekt. Maar kan Chantal dit bewijzen? Gedreven gaat ze op onderzoek uit. De nieuwe, Antwerpse commissaris René Vanderlinden, gespeeld door Peter Van Den Begin, lijkt het op Chantal gemunt te hebben en steekt een stokje voor haar onderzoek.

Bij de familie Welvaert is de spanning te snijden. Frank en Julita zijn eindelijk opnieuw zwanger, en krijgen meer dan ze verwachten. Jos wil een punt zetten achter zijn carrière als aardappelteler en Steven probeert ervoor te zorgen dat zijn zwangere ex-vriendin Griet haar mond houdt over de wietteelt. De familie Welvaert lijkt er niet in te slagen hun wietverleden van zich af te schudden, want een nieuwe dreiging zit hen op de hielen.

Ontdek meer over het nieuwe seizoen via 'les meer' hieronder.

Eigen kweek: vanaf 1 januari elke dinsdag rond 20.30 uur op Eén.

Personages en cast

Jos Welvaert (Dirk Van Dijck)

Jos is de pater familias van de Welvaerts. Hij is een aardappelkweker pur sang, die als geen ander weet hoe je tot een geslaagde oogst moet komen. Een bescheiden en harde werker die ervan overtuigd is dat je alleen iets kan bereiken in het leven door er hard voor te werken. Nadat de eenmalige wietteelt tot een goed einde gebracht is, hoopt hij dat de rust in zijn leven terugkeert. Hij wil hiervoor zelfs zijn boerderij verkopen. Maar zijn verleden als wietteler blijft hem achtervolgen…

Ria Goudezeune (Sien Eggers)

Ria is de drijvende kracht achter de familie Welvaert. Ze is de moederkloek die er altijd voor heeft gezorgd dat alles op wieltjes loopt en dat iedereen gelukkig is. Haar eerste kleinkind heeft haar geluk compleet gemaakt en met nog meer nageslacht op komst, lijkt het leven in Wijtschate terug op rolletjes te lopen.

Frank Welvaert (Wim Willaert)

Frank is de oudste zoon van Jos en Ria. Met Julita heeft hij de liefde van zijn leven gevonden, maar zijn liefde wordt op de proef gesteld door haar laatste zwangerschap. De geschiedenis van de wietteelt lijkt nog niet helemaal achter de rug en door Chantal wordt hij meegetrokken in het onderzoek naar haar nieuwe chef.

Julita Pineda (Rhoda Montemayor)

Julita is meer dan 4 jaar geleden overgekomen naar Wijtschate vanuit de Filipijnen. Ze heeft de liefde gevonden bij Frank. Ondertussen heeft ze zich aangepast aan het leven in Wijtschate en is ze een toegewijde moeder voor hun zoon Franky. Julita is opnieuw zwanger, van een drieling deze keer.

Steven Welvaert (Sebastien Dewaele)

Steven is de jongste zoon van Jos en Ria en werkt nog altijd mee met zijn vader op het veld. Samen met zijn ex-vriendin Griet verwacht hij een kindje. Steven komt te weten dat zijn vader Jos de boerderij wil verkopen, wat voor spanningen zorgt binnen de familie Welvaert.

Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer)

Chantal is nog altijd dezelfde eigenzinnige agente van Wijtschate. Ze is ondertussen de fiere alleenstaande mama van de vierjarige Emma, die ze met Geoffrey Goudezeune, zoon van een achterneef van Ria, verwekt heeft. Met haar nieuwe chef René Vanderlinden komt het tot heftige woordenwisselingen in sappige dialecten.

Peter Van Den Begin (Commissaris René Vanderlinden)

Na een overplaatsing uit Antwerpen naar Wijtschate wordt René Vanderlinden de nieuwe chef van Chantal. Al snel loopt hij haar voor de voeten in haar geheime onderzoek naar de familie Welvaert.

Griet Despriet (Liesa Naert)

Griet is de zwangere ex-vriendin van Steven. Ze hebben een knipperlichtrelatie. Ook zij is op de hoogte van de wietteelt, waardoor Steven er alles aan doet dat ze haar mond niet voorbij praat.

Mathias Sercu (onderzoeksrechter Despriet)

Onderzoeksrechter Despriet is de vader van Griet, waardoor hij het onderzoek naar de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie op zijn bord krijgt. Daarnaast is hij een man met een passie: Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder.

 

Afleveringen

Aflevering 1: Bezig met etwuk

Seizoen 3 gaat verder op het spannende einde van seizoen 2: Chantal beseft dat de familie Welvaert wel degelijk wiet heeft gekweekt. Kan ze het bewijzen? Bevlogen gaat ze op onderzoek uit.

Aflevering 2: Beschuldigd van etwa

De familie Welvaert ontdekt waarom Chantal de laatste tijd zo kil tegen hen deed: ze is hun geheim van de wietteelt te weten gekomen. Stevens zwangere ex-vriendin Griet is ook op de hoogte en hij doet er alles aan om te zorgen dat ze haar mond houdt.

Frank heeft andere zorgen aan zijn hoofd: Julita is zwanger van een drieling en werkt haar frustraties op Frank uit. Chantal krijgt problemen op het werk: haar nieuwe baas commissaris Vanderlinden lijkt het op haar gemunt te hebben.

 

Eigen kweek: vanaf 1 januari elke dinsdag rond 20.30 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos