Skip to Content
Vrouw heeft nog nooit van Erik Van Looy gehoord

Vrouw heeft nog nooit van Erik Van Looy gehoord

Verder in Van algemeen nut: kortfilm De douche en de penismobiel.

Heel Vlaanderen kent Erik Van Looy als succesvolle filmregisseur en populaire tv-presentator, behalve Lucrèce Maenhout. 

Doet die kroane toe!

Lucrèce Maenhout speelde mee in de kortfilm De douche. "Etienne, doet die koane toe!", was de enige tekst die ze uitsprak. Naast alle hilariteit van de opnames, ontdekt Steven 16 jaar later een ecologische boodschap in de kortfilm. Vrijdag 22 maart is het Werelwaterdag en daarom zet Steven de boodschap van Lucrèce graag extra dik in de verf.

Erik Van Looy als vakidioot

Steven ontdekt in het VRT-archief dat Erik Van Looy een echte vakidioot was. Voor het filmprogramma Première interviewde Erik begin jaren ’90 filmsterren als Anthony Hopkins, Mel Gibson en Warren Beatty. De nogal knullige poging om intellectuele vragen te stellen, doen Steven de wenkbrauwen fronsen.

“Ik had de neiging te laten zien dat ik slim was. Ik zocht moeilijke woorden op in het woordenboek, vertaalde ze en pakte er dan mee uit. In de hoop dat die acteurs zouden zeggen: straffe gast,” lacht Erik Van Looy.

De vakidiote vragen die Erik stelt, zijn zo onbegrijpelijk dat de filmsterren niet weten wat te antwoorden. Dat zorgt voor zo'n gênante stiltes, dat Erik met het schaamrood moet toegeven: "I’m falling still for a moment”. 

De penismobiel van Wim

Enkele afleveringen geleden lanceerde Steven een omroep naar e bestuurder van de penismobiel. Nu is hij terecht! Wim De Ceuster geeft tekst en uitleg bij z’n opvallende constructie in een anti-raketbetoging in 1983. En ook over de spelfout in de bijbehorende slogan ‘geeen gelul’.

“Ik heb het ontwerp aan de toog bedacht. Een piet met twee ballen. De ene met de vlag van de Russen, de andere met die van de Amerikanen,” vertelt Wim De Ceuster.

Van algemeen nut: donderdag 21 maart om 20.35 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos