Skip to Content
Gene Bervoets speelt hoofdrol in langverwachte tweede seizoen van Eén-fictiereeks ‘Beau Séjour’

Gene Bervoets speelt hoofdrol in langverwachte tweede seizoen van Eén-fictiereeks ‘Beau Séjour’

Opnames van start in Zeebrugge en bij Belgische marine

Vandaag starten Eén en productiehuis De Mensen met de opnames van het langverwachte tweede seizoen van Beau Séjour. De fictiereeks, die ten vroegste in 2021 te zien zal zijn op Eén, speelt zich deze keer af in Zeebrugge, ondermeer bij de Belgische marine.

Gene Bervoets speelt de hoofdrol. Daarnaast bestaat de cast bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs met onder andere Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo

Emotioneel familieverhaal met verrassende wendingen

Het concept van het vorige seizoen blijft ongewijzigd, het hoofdpersonage onderzoekt zijn eigen dood, maar de omgeving, verhaallijnen en personages zijn volledig nieuw. Beau Séjour is ditmaal geen hotel maar wel de naam van een zeilboot.

Gewezen marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken.

Gene Bervoets (Maurice): 'Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf. ' 
Sanne Nuyens (scenarist): ‘In de kern vertellen we een emotioneel familieverhaal over een man die een tweede kans heeft gekregen om de relatie met zijn gezin te herstellen, maar het is opnieuw een whodunnit met een twist. De kijker kan zich zeker aan beklijvende plotwendingen verwachten.’

Beau Séjour is naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf) en het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan).

De reeks wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Saskia Verboven. Creative producers zijn Sanne Nuyens en Nathalie Basteyns. De distributie van de serie is in handen van het Franse Lagardère Studios Distribution.

Nathalie Basteyns en Kaat Beels (regisseurs): ‘In tegenstelling tot het eerste seizoen willen we het spannende verhaal vertellen met warme beelden. We zullen onze kijkers laten genieten van de fantastische locaties tijdens een zwoele, hete zomer in Zeebrugge.’
Pieter Van Huyck (hoofd fictie De Mensen): ‘Het is fantastisch dat we met nagenoeg hetzelfde team kunnen verder bouwen aan de wereld van Beau Séjour. Nog voor de reeks is gedraaid, kunnen we al meegeven dat naast Eén ook ARTE in Frankrijk en Duitsland en NPO in Nederland de reeks zullen uitzenden.’

Het eerste seizoen haalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers op Eén, kwam ook in Frankrijk en Duitsland op antenne via Arte en was wereldwijd te zien op Netflix. 

De opnames van het tweede seizoen lopen nog tot eind november.

Beau Séjour 2 is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm, met de steun van het VAF Mediafonds, het programma Creatief Europa - MEDIA van de Europese Unie, de Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van City Film Office Visit Bruges van Stad Brugge en de Belgische Marine.

 

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos