Skip to Content
Het huis met Jacques Vermeire: “Ik ben een halve zot”

Het huis met Jacques Vermeire: “Ik ben een halve zot”

Dinsdag 3 november op Eén

2 november 2020 - Voor het zesde seizoen van Het huis nodigt Eric Goens opnieuw een reeks verrassende, boeiende en interessante mensen uit.  Ze verblijven 24 uur in ‘het huis’, afgezonderd van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven, dat de revue passeert in boeiende en onthullende gesprekken. In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut?

De eerste gast van het nieuwe seizoen is Jacques Vermeire. Met een coronaveilig oldtimer-busje gaat Eric Goens zijn gast thuis ophalen: 24 uur mag Jacques in ‘het huis’ logeren.

“Ik hoop dat dat huis van u zal meevallen, want je ziet wat ik hier moet achterlaten.”

De toon is meteen gezet. “Ik ben een halve zot”, zegt Jacques geregeld in de loop van het programma. Wordt het heel de tijd lachen, gieren, brullen met de onverbeterlijke smoelentrekker Jacques Vermeire? Of leren we ook zijn andere helft kennen? De man die achter zijn vrolijke smoelen ook heel wat tegenslag moest verwerken? En krijgen we ook inzicht in het succes van de ‘commerçant’ Jacques Vermeire?

Primeur

Jacques is nog maar net aangekomen in het huis en hij krijgt samen met de kijkers al meteen een primeur te zien: in de TV-kamer toont Eric een nooit eerder op televisie vertoonde aflevering van FC De kampioenen. Jacques zijn mond valt letterlijk open van verbazing bij het zien van deze unieke beelden. Het brengt hem zo bij Dimitri De Tremmerie, alias DDT: een legendarische rol die hij 30 jaar geleden nochtans maar schoorvoetend heeft aangenomen. Een te groot risico, dacht hij toen.

"Ik heb heel hard gewerkt. ’s Morgens schoenen verkopen, ’s middags opnames van FC De kampioenen, opnames voor De drie wijzen, zaalshows, Oei Jacques, en ’s nachts een acte de présence in een discotheek. Het geld stroomde binnen. Sparen voor later. Ik ben een product, heel commercieel."

Maar Jacques is niet altijd schoenenverkoper, komiek of acteur geweest.  Politieman, operazanger? Wat is er van aan? De kijker mag zich even in de jury van De drie wijzen wanen en raden of de verhalen verzonnen zijn of niet.

Blijven doorgaan

Story image

De carrière van Jacques Vermeire davert al decennia door als een trein, maar zijn privéleven verliep allesbehalve rimpelloos. Zijn eerste huwelijk met zijn jeugdliefde liep spaak na zeven jaar.  Dan volgden de moeilijkheden in de relatie met zijn tweede echtgenote Eva Pauwels, die breed in de pers werden uitgesmeerd. Zijn ex Martine kwam om het leven bij een auto-ongeluk en zijn latere partner Muriel verloor het gevecht tegen kanker.

“Ik heb de gave om geen zelfmedelijden te hebben en dat aan te kunnen. Je moet oogkleppen opzetten en doorgaan.”  

Ook als blijkt dat Jacques zelf kanker heeft, blijft hij op het podium staan.

“Je moet altijd laten zien dat er vreugde is in het leven, ook nu in coronatijden.”

Het immense succes van FC De kampioenen, de populariteit van zijn zaalshows, de razend populaire TikTok-dansfilmpjes met dochter Julie: alles wat Jacques Vermeire aanraakt, lijkt te veranderen in goud. En dat weet hij zelf ook:  

“Deze aflevering van Het huis, dat wordt weer een topprogramma. Maar ja, Eric, wie heeft dat weer geflikt? Ikke, gij niet hé”, zegt hij lachend.

 

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis acteur Rik Verheye, Olympisch medaillewinnaar en modeontwerpster Élodie Ouédraogo, zanger Andre Hazes Jr, radio- en tv-presentatrice Siska Schoeters, viroloog Marc Van Ranst, ondernemer Marc Coucke en Bazart-zanger Mathieu Terryn.

Het huis is een programma van Het NieuwsHuis voor Eén.

Het huis met Jacques Vermeire: dinsdag 3 november om 20.40 uur op Eén.


 

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos