Skip to Content
Het huis met Niels Destadsbader: “Ik heb een heel groot ego. Ik wil altijd de hoofdrol"

Het huis met Niels Destadsbader: “Ik heb een heel groot ego. Ik wil altijd de hoofdrol"

Dinsdagavond is Niels Destadsbader te gast in Het huis. Het mag een wonder heten dat hij in Het huis is geraakt: wanneer Eric Goens hem gaat ophalen in Deerlijk botsen ze enkele straten verder op wegenwerken. Het oriëntatievermogen van Niels is legendarisch. De gps is voor hem uitgevonden. "Mijn vorige vriendin woonde bij haar ouders en de eerste vier jaar reed ik met gps naar haar."

Schoenenverkoper

Vandaag kennen we Niels als zanger, acteur en presentator. Maar Niels wou graag garagist worden, zoals zijn grote voorbeeld DDT, Jacques Vermeire uit F.C. De Kampioenen. Garagist is hij nooit geworden, maar toch begon hij zijn carrière in de voetsporen van zijn grote idool, als schoenenverkoper.

Verzot op F.C. De Kampioenen

De weg naar het podium was lang en moeilijk, maar de aanhouder wint. De jonge Niels schreef zich voor alles in, voor elke auditie, voor elke rol als figurant… tot hij uiteindelijk enkele rolletjes kreeg. Zo belandde hij in de Ketnet-jeugdserie Amika en op de VRT kon hij zijn kennis tonen aan de regisseur van F.C. De Kampioenen. "Ik ben zot van De Kampioenen. Extreem. Ik ken alle afleveringen uit het hoofd. De regisseur vroeg me of ik ook iets met een bal kon?” Een week later, in 2010: welkom Ronaldinho bij F.C. De Kampioenen.

Groot ego

De sportkamer in Het huis blijkt een geslaagde auditie. Stiekem heeft Niels geoefend. Ondanks zijn rugproblemen is hij op drie van de vijf onderdelen de onbetwiste recordhouder in Het huis. Niels is opgetogen als hij de resultaten hoort. "Ik heb een heel groot ego. Ik wil altijd de hoofdrol. Ik wil doelpunten maken. Het feit dat je jezelf op een podium zet voor 18.000 man is wel omdat je een ego hebt."

Verlies van een vriend

Speeltijd in de kinderkamer. Filmpjes van de eerste optredens van Niels, met de lepel als micro. “Zalig, hoe heb je dat gevonden?” Maar dan wordt het hard, bij het verhaal van zijn beste jeugdvriend die is omgekomen bij een verkeersongeluk. Om even te bekomen van de emoties wandelt Niels met hondje Nona in de tuin. En dan weerklinkt pianomuziek uit Het huis. Een herkenbare melodie gespeeld door zijn soulmate Miguel Wiels. 

Niels bakt er niets van

"Dit is het punt waarop je met je maat moet koken. Ze hebben je dat waarschijnlijk ook niet verteld." Op het menu: steak met frietjes. Niels en Miguel staan in voor de frieten, maar de twee 'hobbykoks' bakken er niets van.

Kippenvel aan het kampvuur

Muziek maken lijkt dan een beter plan. En dat bewijst het artistieke duo aan het kampvuur bij de boomhut. Ze brengen er een Het huis-versie van het nummer Speeltijd. Kippenvel.

Niels' droom van tien jaar geleden is uitgekomen. "Ik heb nog een paar grote dromen, ik zou graag in een Vlaamse film meespelen, ik wil dolgraag een liveshow presenteren en ooit wil ik eens in het Sportpaleis optreden."

 

Het huis met Niels Destadsbader, dinsdag 12 november om 20.40 uur op Eén.

Het huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos