Skip to Content
Het najaar van Eén: ontdek alle programma's

Het najaar van Eén: ontdek alle programma's

Ontdek hieronder alles over de najaarsprogramma's van Eén.

BEGIN SEPTEMBER OP EEN

Dwars door België - vanaf maandag 31 augustus

Vanaf maandag 31 augustus stapt Arnout Hauben het Grote Routepad 129 van Brugge naar Aarlen af, Dwars door België. ​ Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht: onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land.

Durf te vragen - vanaf dinsdag 1 september

Siska Schoeters nodigt in het tweede seizoen van Durf te vragen elke aflevering opnieuw een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen. Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. Onder andere mensen met HIV, grote gezinnen, vluchtelingen en zusters beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag. Dat levert een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.

 • Durf te vragen: vanaf 1 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

De cel vermiste personen - vanaf woensdag 2 september

In het nieuwe De cel vermiste personen loopt Fatma Taspinar - zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS - mee met de Cel vermiste personen van de federale politie. De Cel onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Ze werd opgericht ten tijde van de zaak Dutroux en bestaat op 4 september precies 25 jaar. Deze reeks brengt een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie.

Op de man af - vanaf donderdag 3 september

Vanaf donderdag 3 september stapt Saartje Vandendriessche opnieuw recht Op de man af. Ze neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn.

Château Planckaert - vanaf zondag 6 september

Vanaf zondag 6 september neemt de familie Planckaert de Eén-kijkers mee op hun wilde droom in Château Planckaert. Pater familias Eddy wilde altijd al een charmante chambre d'hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te verwezenlijken, kocht de hechte familie een kasteel in Frankrijk. Er is echter één probleem: er is nog heel wat werk aan...

Château Planckaert volgt de familie tijdens hun meest ingewikkelde uitdaging om van een uitgebrand kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôtes te maken. Deze warme reeks vertelt een verhaal over dromen en hoop, durven en falen, lef en respect, en de onverbrekelijke band binnen een familie.

 • Château Planckaert: vanaf 6 september elke zondag om 20.05 uur op Eén.

Undercover - vanaf zondag 6 september

Vanaf zondag 6 september is het langverwachte tweede seizoen van Undercover te zien op Eén. Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) verlegt zijn actieterrein van een camping naar de country- en westernmanege van de broers Berger (Sebastien Dewaele en Wim Willaert). Laurent en JP Berger zijn echte familiemensen die hun geliefden op handen dragen. Ze lijken gewone, brave mannen, die houden van countrymuziek, paarden, cowboyhoeden en linedance. Maar achter de volkse façade van hun El Dorado ranch runnen de broers op een meedogenloze manier een illegale wapenhandel. Bobs missie: infiltreren in de wereld van de Bergers en hen achter slot en grendel krijgen. Ondertussen blijft Bobs verleden hem achtervolgen. De gevallen XTC-koning Ferry Bouman zweert in de gevangenis dat hij wraak zal nemen en niet zal rusten voor hij Bob en z’n collega Kim heeft laten boeten.  En op de koop toe brengt Bobs dochter Polly hem in gevaar door in zijn verleden te graven, op zoek naar de waarheid over leven en werk van haar vader.

DAGELIJKSE AFSPRAKEN OP EEN

Kijkers kunnen elke weekdag bij Eén genieten van Dagelijkse kost - dat een bijzonder jubileum viert - en Blokken, worden geïnformeerd door Het journaal en Het weer, en natuurlijk zijn ook Iedereen beroemd en Thuis er weer vanaf maandag 31 augustus. Karl Vannieuwkerke volgt de Ronde van Frankrijk in Vive le vélo vanaf zaterdag 29 augustus. Nadien keert ook Danira Boukhriss terug met haar talkshow Vandaag.

Dagelijkse kost

Het is feest, want dit najaar vieren Jeroen Meus en Eén tien jaar Dagelijkse kost. Jeroen neemt de kijkers daarom vanaf 31 augustus mee op een trip down memory lane: hij zal doorheen dit tiende seizoen regelmatig terugblikken op de meest memorabele gerechten en televisiemomenten van achter zijn fornuis. Ook de gloednieuwe begingeneriek en het vernieuwde logo roepen nostalgische herinneringen op: de muziek voor de begingeneriek is de originele song van Frank Vander linden die gebruikt werd bij de start van Dagelijkse kost, zij het dan in een brassband jasje. En het herkenbare blauw-wit geblokte motief uit de beginjaren van het kookprogramma duikt op in het vernieuwde logo.

De eerste twee weken van Dagelijkse kost worden bijzonder: Jeroen zal telkens een hedendaagse versie van een origineel recept van vroeger klaarmaken. Daarin staat hij zij aan zij met… zichzelf, want elke aflevering worden ook beelden van vroeger getoond. Het ene moment zien de kijkers de tien jaar jongere versie van Jeroen een taartdeeg maken, even later werkt Jeroen zoals iedereen hem nu kent zijn fantastische kriekentaart af. Daarna worden de Dagelijkse kost-kijkers in dit jubileumseizoen meegenomen in de tijd, via mini-flashbacks naar alle voorgaande seizoenen en via bekende en minder bekende (hobby)koks die verrassende kook-anekdotes vertellen. En natuurlijk is er in december ook een extra feestelijke kerstspecial: een ‘Best of kerstmenu’ met de allerbeste recepten van de voorgaande edities.

 • 10 jaar Dagelijkse kost: vanaf 31 augustus elke weekdag om 18.15 uur op Eén.

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd is ook dit najaar weer van de partij, met een mix van nieuwe en populaire rubrieken. Vlaanderen kan zich verheugen op het vervolg van het derde seizoen van ‘Homo universalis’. Dat startte afgelopen voorjaar al, maar nam door corona even een pauze. De laatste 50 kandidaten strijden vanaf 31 augustus - volledig in coronaproof setting - opnieuw voor de titel en hoofdprijs. Nieuw dit najaar is de rubriek ‘The american dream’, waarin Iedereen beroemd vijf jonge Vlamingen volgt die bekendheid en hun Amerikaanse droom – waaronder acteur of een befaamde kunstenares worden - najagen in dat land. Ze laten hun dromen niet stoppen door corona, en delen hun avonturen met de rest van Vlaanderen. En in het nieuwe ‘Het Lam Gods’ krijgt elke week een paneel uit het wereldbekende schilderwerk van Van Eyck een hedendaagse interpretatie door Vlaamse artiesten als Herr Seele of illustratrice Chrostin.

Daarnaast kan iedereen opnieuw genieten van de deugnieten van de crèche, die intussen oud genoeg zijn voor ‘De kleuterklas’. Ook de mooie rubriek ‘Woonvlogcentra’ keert terug, net als ‘Hannes zegt sorry’ met Hannes Coudenys, en ‘De mooiste herinnering’ met nieuwe tekenares Penelope Deltour. Ook ‘Op kot’ keert terug: Lise-Lore, Stephan en Michaël nemen afscheid van hun collega-kotgenoten en hokken met z’n drieën samen in een nieuw onderkomen in het Leuvense.

 • Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

Thuis

Eind april sloten anderhalf miljoen fans het 25ste seizoen van Thuis vervroegd af. Twee weken later besloten de cast en crew van Thuis het voortouw te nemen en deden ze als eersten in de Vlaamse fictiesector testopnames op een corona-veilige manier. De aanmoedigingen van de fans stroomden binnen: het populairste televisieprogramma van Vlaanderen werd duidelijk gemist in elke (t)huiskamer. Gelukkig heeft Eén goed nieuws voor alle Vlamingen, want vanaf maandag 31 augustus is Thuis weer te zien. De populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen viert in december zelfs een mijlpaal, want dan is het 25 jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden. ​

Bij de start van het 26ste seizoen van Thuis staat Karin Baert helemaal alleen: ze heeft iedereen van zich afgestoten en hen het leven onmogelijk gemaakt. De wraak zal ongenadig toeslaan. ​ Twee duistere figuren duiken op. ​ Wie is Xander en wat is zijn band met het pijnlijke verleden van Tania? ​ Ook Jasper keert plots terug: hoe gaan Waldek, Viv ​ en Judith hiermee om? En welke bekenden liggen er in de rode tentjes aan de waterkant en in de Dreef? ​ Ook dat zal in de loop van het 26ste seizoen van Thuis allemaal duidelijk worden.

 • Thuis: vanaf maandag 31 augustus elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

LATER DIT NAJAAR OP EEN

Down the road

Een frisse wind waait letterlijk en figuurlijk door Down the road, want dit keer trekt Dieter Coppens naar het koude Lapland. Niet met nieuwe reisgenoten maar met oude bekenden: Dieter zocht zijn vrienden van het eerste seizoen weer op met de vraag of ze zin hadden in een nieuw avontuur. Daar moesten ze niet lang over nadenken: drie jaar na hun eerste avontuur stonden Pieter, Lore, Hélène, Kevin, Martijn en Lisa gepakt en gezakt op Zaventem klaar voor een nieuwe reis, samen met Dieter en begeleidster Saar.

De groep trekt twee weken door het sneeuwrijke Finse Lapland. Ze ontdekken de prachtige natuur, glijden met husky’s over bevroren meren, maken kennis met de Sami en trotseren een indrukwekkende ijswand. Naast al die nieuwe ervaringen genieten ze vooral van het samen zijn, want de bende is intussen een hechte vriendengroep geworden.

 • Down the road: later dit najaar op Eén.

Geubels en de Hollanders

In het nieuwe Geubels en de Hollanders kruist onze Vlaamse trots Philippe Geubels de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen geven tussendoor commentaar op al dat ongein en delen eigen anekdotes en verhalen. Geubels en de Hollanders zal dit najaar ook in Nederland te zien zijn op RTL.

 • Geubels en de Hollanders: later dit najaar op Eén.

Black-out

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister. Naast Geert Van Rampelberg en Sara De Roo in de hoofdrollen doen onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende nieuwe reeks.

 • Black-out: later dit najaar op Eén.

Andermans zaken

Kamal Kharmach helpt zes Vlaamse ondernemingen in nood in het nieuwe Eén-programma Andermans zaken. Iedereen kent Kamal als comedian, maar hij is ook een geboren ondernemer. Die kennis wil hij dan ook gebruiken om andere ondernemers te helpen en hun zaak te redden.

In Andermans zaken gaat Kamal langs bij zes ondernemingen, elk met een heel verschillend profiel, eigen ambities en dromen. Helaas staan de ondernemers ook voor grote uitdagingen en weten ze niet goed hoe er mee om te gaan. Kamal gaat langs bij Bakkerij Laurens (Varsenare), House Raccoon (Mechelen), Captain Cork (Antwerpen), For Freedom Museum (Knokke-Heist), Sarriette (Peer) en Atelier Mestdagh (Merelbeke). De zaakvoerders hopen dat Kamal, door mee in hun cijfers te duiken, kan helpen om duurzame en structurele oplossingen te bieden voor hun problemen.

Het Hoge Noorden

Een jaar lang trekt Annemie Struyf door Noorwegen, op bezoek bij landgenoten die in het Hoge Noorden een nieuw leven willen beginnen. “Waarom verhuizen jullie naar het noorden en de koude, terwijl jullie ook naar het zuiden en de zon zouden kunnen trekken?” is de grote vraag die nieuwkomers in Noorwegen vaak krijgen. Toch heeft elk van de Vlamingen waar Annemie langsgaat,  een eigen reden die hen overtuigde om naar het noorden te trekken.

Het Hoge Noorden geeft een verrassende en hartverwarmende inkijk in de diepgewortelde cultuur en de adembenemende natuur van Noorwegen. Ver voorbij de klassieke clichés van fjorden, sneeuw en Vikingen gaat de reeks over dromen en verlangens, vallen en opstaan, en weer verder gaan.

 • Het Hoge Noorden: later dit najaar op Eén.

Reizen Waes: Vlaanderen

In Reizen Waes: Vlaanderen zoekt Tom Waes uit of hij ook dicht bij huis in eigen streek op avontuur kan, zoals hij dat al jaren in het buitenland doet. Met meer dan 3.000 tips van de Eén-kijkers waren er meer dan genoeg ideeën om Vlaanderen op een unieke manier te leren kennen.

Tom reist door alle Vlaamse provincies - van West-Vlaanderen tot Limburg - en ook door onze hoofdstad Brussel, op zoek naar straffe verhalen, unieke belevenissen en mooie plekken. Zo probeert hij in Oost-Vlaanderen een vergeten culinaire traditie uit, leert hij zijn thuisstad Antwerpen van een heel andere kant kennen, en krijgt Tom in de verlaten Westhoek zelfs een tip over de mysterieuze dood van zijn overgrootvader in de oorlog.

 • Reizen Waes: Vlaanderen: later dit najaar op Eén.

Zelfde deur, 20 jaar later

Vlaanderen genoot vorig jaar van het eerste seizoen van Zelfde deur, 20 jaar later vol verrassende ontmoetingen, ontroerende verhalen en mooie herinneringen die achter de Vlaamse gevels schuilden. Martin belt voor een gloednieuw seizoen opnieuw aan bij verschillende mensen die hij twintig jaar geleden al bezocht voor zijn rubriek in Man bijt hond. Zonder te verwittigen, op zoek naar het verhaal achter de gevel. Want er kan veel veranderen in een mensenleven.

Martin is benieuwd naar welke dromen zijn vervuld of vervlogen, welke obstakels zijn overwonnen en hoe. En opnieuw is er de verrassing, ontroering, het blije weerzien, lachen en wenen. Wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven?

 • Zelfde deur, 20 jaar later: later dit najaar op Eén.

Factcheckers

Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille gaan in het tweede seizoen van Factcheckers door met hun missie: checken of de tsunami aan berichten, weetjes en feiten die we dagelijks over ons heen krijgen, ook effectief klopt. Hun doel is duidelijk: de waarheid achterhalen.

Een kleine greep uit het nieuwe seizoen: klopt het dat er heel wat onbetrouwbare slotenmakers op het internet te vinden zijn? Kan je je auto zomaar laten opdrijven? Hoe betrouwbaar zijn apps om kanker op te sporen? Is een tandenborstel zoveel smeriger dan een wc-bril? En welke middeltjes helpen nu echt tegen muggen?

 • Factcheckers: later dit najaar op Eén.

Het huis

Voor het zesde seizoen van Het huis nodigt Eric Goens opnieuw enkele verrassende, boeiende en interessante figuren uit, waaronder Mathieu Terryn van Bazart, Jacques Vermeire, Élodie Ouédraogo en André Hazes. 24 uur verblijven ze in het huis, afgesloten van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert, met boeiende en onthullende gesprekken tot gevolg.

In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. Onder deskundige begeleiding van sportdokter Peter Hespel test Eric hun fysieke fitheid. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut?

 • Het huis: later dit najaar op Eén.

First dates

Goed nieuws voor alle romantische zielen, want dit najaar opent het First dates restaurant opnieuw op Eén. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen wagen hun kans in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen. Voor dit nieuwe seizoen schreven zich maar liefst 7.500 Vlamingen in, op zoek naar vonken en vuur.

Ook dit seizoen staat romantiek op het menu bij First dates – op een coronaveilige manier. Het First dates restaurantpersoneel leeft mee en bedient de gasten met liefde: gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen staan de vrijgezellen bij met goede raad en bieden een luisterend oor. Schiet Cupido raak… of mist hij zijn doel?

 • First dates: later dit najaar op Eén.

Over 5 jaar

Dit najaar brengt Wim De Vilder een nieuw seizoen van Over 5 jaar. In 2015, vijf jaar geleden dus, interviewde hij acht bekende Vlamingen die op dat moment in hun vakgebied in de belangstelling stonden. Hoe zou de wereld er volgens hen uitzien in 2020? En waar zagen ze zichzelf?

Die interviews stak Wim vervolgens vijf jaar in een kluis, om ze samen met zijn gasten nu weer boven te halen: is onze maatschappij geëvolueerd zoals zijn gasten gedacht hadden? Hebben ze hun eigen toekomst juist ingeschat? En zou er werkelijk iémand een dodelijke pandemie hebben voorspeld? Wim praat dit seizoen met onder andere psychiater Dirk De Wachter, politica en voorzitster van het Vlaams parlement Liesbeth Homans (NV-A), en stand-upcomedian en columnist Michael Van Peel.

 • Over 5 jaar: later dit najaar op Eén.

Natuurlijk zijn ook vaste afspraken De zevende dag, De markt en Villa politica er weer. Later dit najaar keert ook het reportagemagazine Pano terug op Eén.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos