Het nieuwe seizoen van Dertigers: hoe is het intussen met de 6 vrienden?

De populaire fictiereeks Dertigers, over het leven van zes vrienden in Antwerpen, is vanaf 6 januari weer te zien op Eén. De succesreeks van afgelopen voorjaar, met gemiddeld 861.500 kijkers (live +7, 4+, uitgesteld kijken en VRT NU-cijfers inbegrepen), pikt de draad weer op na vorig seizoen. Hoe gaat het intussen met Saartje (Kim Van Oncen), Alex (Kristof Goffin), Pieter (Yannick de Coster), Nora (Ellen Verest), Tinne (Evelien Van Hamme) en Bart (Tom Dingenen)?

Nora is intussen zes maanden mama van Ina. Blijft ze een alleenstaande moeder of is ze klaar voor een nieuwe liefde? Tinne en Bart willen hun huwelijk redden en zoeken hulp bij een relatietherapeute. Tinne doet haar uiterste best om Bart meer te vertrouwen, maar verdient hij dat vertrouwen wel?

Alex en Elias lijken klaar voor een volgende stap in hun relatie. Ze zijn verloofd, maar Alex’ moeilijke band met zijn familie zorgt voor heel wat spanning en frustratie. En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift? ​ Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer?

Dertigers: vanaf 6 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

De personages - hoe gaat het nu met hen?

BART VAN ROELENBOSCH (Tom Dingenen) - 37 jaar - Marketing manager

TINNE DEJAEGHERE (Evelien Van Hamme) - 36 jaar - Lerares lager onderwijs - samen ouders van Louise (13) en Robbe (9)

Tinne en Bart hebben er als koppel woelige maanden opzitten. Tinne was er rotsvast van overtuigd dat Bart haar bedrogen had met Anke, een Hollandse collega. Bart schreeuwde echter zijn onschuld uit, tot Tinne hem echt het huis uitzette en hij toch met Anke in bed dook. Dat houdt Bart natuurlijk angstvallig geheim, zeker nu Tinne hun huwelijk een nieuwe kans wil geven. Met de hulp van een relatietherapeute lijkt Tinne meer vertrouwen in Bart te krijgen. Maar wanneer Anke plots terug opduikt, komt hun relatie weer onder druk te staan.

NORA DUSHKU (Ellen Verest) - 36 jaar - Pedagoge bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding - Single mama van Ina (6 maanden)

Nora is intussen 6 maanden mama van Ina. Met een drukke job en weinig slaap is haar leven als single moeder natuurlijk niet eenvoudig. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van de vriendengroep en Claire, haar nieuwe buurmeisje. Iedereen pusht Nora om terug te beginnen daten, maar allerlei apps of online datingsites zijn niets voor Nora. Al lijkt een nieuwe collega op school wel haar interesse te krijgen.

ALEX HUDDERS (Kristof Goffin) - 36 jaar - Verpleger

Verloofd met ELIAS SEFA (Yemi Oduwale) - 30 jaar - Personal coach

Elias heeft Alex ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in Ibiza. Het koppel is dus in volle voorbereiding van hun trouw. Maar Elias blijft vaak gefrustreerd achter omdat Alex de trouw minder belangrijk lijkt te vinden dan hij. Dat Alex ook koppig weigert om zijn familie uit te nodigen, baart Elias zorgen. Wanneer hij beslist zelf actie te ondernemen, wordt hem dat niet in dank afgenomen.

PIETER LEIRS ​ (Yannick de Coster) - 35 jaar - 4 jaar geleden gescheiden van An Denoo (Katrijn Govaert) - heeft een zoontje Lucas (7 jaar)

Pieter werkt nog steeds bij PAKT, waar hij het onderhoud van de daktuin doet. Dat combineert hij met een job in de horeca en hij geeft privé gitaarles. Pieter lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben. Na het faillissement van de platenzaak liep hij er wat verloren bij, maar nu combineert hij vlot drie jobs om zo snel mogelijk zijn schulden af te betalen.

Maar dat zware werkschema zorgt er natuurlijk voor dat hij weinig tijd met zijn zoon Lucas kan spenderen. Momenteel heeft hij een week-week regeling met zijn ex-vrouw An, maar hij moet vaak op anderen rekenen voor de opvang van Lucas, en dat neemt An hem niet in dank af.

SAARTJE DE SMET (Kim Van Oncen) - 35 jaar - Freelance fotografe

Saartje staat voor een nieuwe professionele uitdaging: ze krijgt de kans om een paar maanden stage te lopen bij een bekende fotograaf in Londen. Een unieke ervaring, maar ze heeft het moeilijk om haar zieke mama achter te laten. En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift? ​ Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer?

Nieuw boek van Dertigers: het verhaal van Nora

Vanaf nu is het nieuwe boek van Dertigers te vinden in de boekhandel. Na het verhaal van Pieter, komt in dit tweede boek het verhaal van de jonge Nora aan bod, vijftien jaar voor de televisiereeks Dertigers begint. Wanneer Nora op kot gaat, weet ze niet wat ze zal studeren. Ze twijfelt zo hard dat kotgenote Tinne de beslissing in haar plaats neemt en haar meesleurt naar de opleiding pedagogie. De twee worden beste vriendinnen. Op kot leert Nora ook Alex en Bart kennen.

Wanneer Robin zijn intrek neemt in de kamer naast haar, voelt Nora voor het eerst echte verliefdheid en hoe die kan overweldigen. In tegenstelling tot zijn schuchtere tweelingbroer Pieter straalt Robin een zelfvertrouwen uit waaraan ze niet kan weerstaan. Terwijl de vriendengroep zich nog uitbreidt met de onstuimige Saar, heeft Nora alleen maar oog voor Robin. Ze groeien naar elkaar toe en Nora voelt de vlinders almaar heviger fladderen in haar buik. Maar verliefdheid kan ook verblinden en wat perfect lijkt, is het niet altijd.

Dertigers: vanaf 6 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

Dertigers is een programma van Warner Bros voor Eén.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met