Het voorjaar van Eén: topfictie, ontspannende televisie, inspirerende reportages en pakkende human interest voor iedereen
Met o.a. Beau Séjour, Reizen Waes, De klas, De 3 wijzen en tal van andere programma's
Het afgelopen televisieseizoen was erg straf bij Eén. Zondagavond werd de favoriete tv-avond van Vlaanderen met Sorry voor alles, dat wekelijks meer dan een miljoen kijkers kon verrassen. De Vlaming zat aan zijn scherm gekluisterd voor de menselijke verhalen in Spoed 24/7, nam graag een kijkje achter de schermen van De fiscus, en genoot van de nieuwe fictiereeks Als de dijken breken. Ook nieuwe seizoenen van onder andere Het huis en Professor T. konden op veel kijkers rekenen.
Deze topresultaten komen voort uit de onderscheidende programma’s van Eén. De zender streeft ernaar om consequent een gevarieerd aanbod te blijven aanbieden. In het voorjaar van 2017 brengt Eén tien nieuwe titels en een heleboel gloednieuwe seizoenen van favoriete programma’s: publiekslievelingen als Over eten, Goed volk en Reizen Waes keren terug, en Eén pakt uit met onder andere de fictiereeks Beau Séjour, de reportagereeks La vie en rose van Annemie Struyf en De 3 wijzen met Kobe Ilsen.
Ontdek hieronder alles over het voorbije najaar én over het komende voorjaar van Eén.
Sterk marktaandeel
Eén wil de zender van iedere Vlaming zijn. Dat betekent: elke Vlaming, jong en oud, bereiken met meeslepende, leerrijke, spannende en humoristische programma’s. Daar slaagt de zender in: op weekbasis bereikt Eén 77% van alle Vlamingen en 69% van alle 18-44 jarigen.* Het marktaandeel van Eén is van september tot begin december gestegen bij 4+ van 35.5% (2015-2016) naar 36.4% (2016-2017).** Vooral het slot van 20.40 uur op weekdagen, het keuzemoment van de avond, is de grote verantwoordelijke voor deze stijging.
Hét programma van zondagavond, Sorry voor alles, haalde afgelopen najaar een gemiddeld kijkcijfer van 1.310.606. Ook Als de dijken breken scoort goed met gemiddeld 1.437.038 kijkers tot nu toe. De fiscus bekoort gemiddeld 1.070.443 kijkers en Tom Lenaerts scoort met het tweede seizoen van Kalmte kan u redden met gemiddeld 1.108.080 kijkers. Op sterkhouder Thuis stemden afgelopen najaar gemiddeld 1.318.906 kijkers af.***
*Een zender bereikt een kijker wanneer die 10 minuten consecutief naar de zender kijkt. Deze cijfers gelden voor de periode van september tot december 2016.
**Deze cijfers gelden voor prime time, 4+, live.
***Deze kijkcijfers zijn berekend voor 4+, live+6, voor de periode 29/08 tot en met 11/12/2016.
Maatschappelijke impact
Eén onderscheidt zich van andere zenders door zijn specifieke opdracht: er zijn voor alle Vlamingen, iets bieden voor elke huiskamer. Dat doet de zender met zijn unieke mix van titels, vertaald in zijn aanbodstrategie.
Eén voedt en voelt de hartslag van Vlaanderen, onder andere door specials rond de feestperiode te brengen en door snel aan te sluiten bij actuele gebeurtenissen. Ook dagverse programma’s als Iedereen beroemd en Van Gils & gasten zorgen ervoor dat Eén aansluiting vindt bij de kijkers. Daarnaast heeft Eén het afgelopen jaar meer flexibel geprogrammeerd en blijft dat ook doen: de zender brengt in januari de reportagereeks van Karine Claassen rond Amerika en Trump.
Eén brengt tv-programma’s waar je als kijker iets aan hebt, zoals Over eten en Voor hetzelfde geld. Ook programma’s met een maatschappelijke meerwaarde, zoals Spoed 24/7 en De fiscus, horen thuis op de grootste zender van Vlaanderen.
Tot slot brengt Eén mensen samen. Grote gebeurtenissen waar heel België naar uitkijkt, zoals de wedstrijden van de Rode Duivels, zijn op Eén te zien. Sorry voor alles zorgde voor heel wat geanimeerde gesprekken maandagochtend, net als verschillende verhaallijnen in Thuis. Een stevige portie fictie, met dit voorjaar onder andere Beau Séjour, maakt het aanbod compleet.
Olivier Goris, netmanager van Eén:
Ik ben best wel fier op de straffe start van Eén dit najaar. We namen niet altijd de voorspelbare weg, en dat leverde vele mooie momenten op. Denk maar aan het geweldige Sorry voor alles, de prachtige, trage televisie van Het goeie leven en de erg succesvolle reeksen Spoed 24/7, De fiscus en Als de dijken breken. Zo zijn we erin geslaagd een groot en divers publiek te bereiken, elke dag opnieuw. Over Eén wordt gesproken, en dat is erg fijn!
We willen dat goede werk in 2017 “vollen bak” verderzetten, maar eerst vieren we uitgebreid Kerst en Nieuwjaar!
Het voorjaar van Eén
Het afgelopen najaar was erg straf voor Eén. In 2017 wil de zender even sterk staan met een heleboel nieuwe, verrassende programma’s, topfictie van eigen bodem, ontspannende televisie, en boeiende human interestverhalen. Ontdek hieronder het voorjaar van Eén. Uitgebreidere informatie over en startdata van de programma's zijn te vinden via deze link.
Spanning en avontuur
Bij Eén zit de kijker goed voor spannende avonden. Geniet van topfictie van eigen bodem en zoek mee met Kato naar haar moordenaar in Beau Séjour, of volg Tom Waes naar avontuurlijke vakantiebestemmingen zoals Sierra Leone in Reizen Waes. In The missing ontdekken kijkers wat er gebeurd is met het vermiste meisje Alice, en Dieter Coppens gaat in Copy beest zeven uitdagingen aan, samen met zeven nieuwe dieren.
Beau Séjour
In de nieuwe tiendelige dramareeks Beau Séjour moet het vermoorde meisje Kato (Lynn Van Royen) haar eigen moordzaak oplossen.
Reizen Waes
In het derde seizoen van Reizen Waes trekt Tom Waes opnieuw naar plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen, zoals Sierra Leone en Tuvalu.
The missing
In de tweede, spannende reeks van The missing duikt Alice Webster (Abigail Hardingham) na elf jaar vermist te zijn, weer op. Wie heeft haar ontvoerd?
Copy beest
In het tweede seizoen van Copy beest gaat Dieter Coppens zeven uitdagingen aan, samen met zeven nieuwe, fascinerende dieren zoals de sidderaal.
Detectives
Op vrijdagavond brengt Eén enkele succesvolle detectivereeksen, zoals Hinterland, Vera, en Midsomer murders. Ook de dramareeksen The medicis en Poldark staan op het programma.
Humor
Avonden hoeven niet enkel spannend te zijn; lachen mag ook. Daarom keert Kobe Ilsen terug met het legendarische spelprogramma De 3 wijzen, kan de kijker de lotgevallen van de pas gescheiden Anna volgen in de nieuwe feel-good fictiereeks Zie mij graag, en brengt Eén in het vijfde seizoen van Mag ik u kussen? nog meer lachsalvo’s en verleidelijke rondes.
Mag ik u kussen?
Onder andere Philippe Geubels, Jeroom, Tom Waes en Adriaan Van den Hoof proberen een kus van hun droomvrouw te versieren in het vijfde seizoen van Mag ik u kussen?
Zie mij graag
In de herkenbare feel-goodreeks Zie mij graag zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk. Maar hoe moet ze nu verder?
De 3 wijzen
Het legendarische panelprogramma De 3 wijzen maakt een comeback op Eén met presentator Kobe Ilsen.
F.C. De Kampioenen en films
Op zaterdagavond brengt Eén een heerlijke combinatie van afleveringen van F.C. de Kampioenen en filmtoppers als Up, The amazing spider-man en Sherlock Holmes: a game of shadows.
Specials en shows
Eén brengt in 2017 enkele eenmalige programma’s en shows om van te smullen. Fans van De Romeo’s krijgen op 2 januari een unieke blik achter de schermen van de groep. Muziekliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen aan MIA’s. Daarnaast steunt Eén het goede doel met de actie en liveshow Iedereen tegen kanker.
In het spoor van De Romeo’s
In het spoor van De Romeo’s geeft een blik achter de schermen bij de populaire band De Romeo’s: Chris, Gunther en Davy.
De MIA’s
De tiende editie van de Music industry awards (MIA’s) wordt een extra feestelijke editie, op 2 februari 2017.
Iedereen tegen kanker
Eén zet de strijd tegen kanker terug op de agenda met een nieuwe editie van Iedereen tegen kanker.
Duik binnen in een nieuwe wereld
In 2016 kon de kijker bij Eén al proeven van nieuwe werelden in onder andere Spoed 24/7 en De noodcentrale. Deze succesprogramma’s keren in 2017 terug met een tweede seizoen. Dit voorjaar krijgen de Vlamingen een blik achter de schermen bij het wielerteam Etixx - Quick-Step in Alles voor de koers, en bij de allerrijksten in Topservice. De docureeks Kroonprinsen dompelt de kijkers onder in de levens van vier jonge veldrijders.
Spoed 24/7
Na het succesvolle eerste seizoen keert Eén terug naar de spoedgevallendienst van het UZ Leuven.
Alles voor de koers
De vijfdelige documentairereeks Alles voor de koers volgde een jaar lang Tom Boonen en zijn ploeggenoten van de wielerploeg Etixx - Quick-Step.
Topservice
Topservice volgt enkele Belgische professionals in hun job; mensen die in hun gebied de beste service van de wereld bieden en in dienst staan van de allerrijksten.
De noodcentrale
Na een heel geslaagd eerste seizoen is De noodcentrale terug met straffe verhalen uit de noodcentrales van de politie, brandweer en ambulance.
Kroonprinsen
Kroonprinsen zet zich een seizoen lang in het spoor van vier jonge veldrijders: Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt.
Human interest en reportage
Eén brengt enkele nieuwe human interest- en reportagereeksen en een tweede seizoen van eerder gesmaakte programma’s. In De klas krijgt de kijker een inkijk in de leefwereld van jongeren, en in La vie en rose bezoekt Annemie Struyf mensen die hun droom in Frankrijk willen najagen. Jeroen Meus trekt naar acht verschillende werelden in Goed volk. Cath Luyten blijft dichter bij huis en bezoekt intrigerende Nederlanders in de tweede reeks van Buurman, wat doet u nu? In een reportagereeks over de Red Flames toont de vrouwenvoetbalploeg wat ze waard is.
De klas
De human-interestreeks De klas geeft een inkijk in de leefwereld van een groep zestienjarigen.
Buurman, wat doet u nu?
Na haar geslaagde eerste trip gaat Cath Luyten in het tweede seizoen van Buurman, wat doet u nu? terug op visite bij zeven nieuwe, intrigerende Nederlanders.
La vie en rose
Annemie Struyf trekt een jaar lang door Frankrijk, langs mensen die hun ultieme droom proberen waar te maken.
Goed volk
In het tweede seizoen van Goed volk gaat Jeroen Meus de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen.
Red Flames
In deze reportagereeks volgt Eén de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg - Belgian Red Flames - tijdens de voorbereiding op EURO 2017, het EK in Nederland.
Informatie
De Eén-kijker wil ook iets kunnen meenemen uit tv-programma’s en daarvoor heeft de zender een uitgebreid aanbod. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss gaan in het tweede seizoen van Over eten op zoek naar antwoorden op voedingsvragen, terwijl Marcel Vanthilt in het nieuwe programma Wonen.tv de wereld van wonen, bouwen en huren verkent. In Truken van de foor nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen het dagelijkse gedrag van mensen onder de loep. Pano brengt wekelijks relevante reportages en in januari brengt Eén een actuele reeks rond Amerika.
Over eten
Na het succesvolle eerste seizoen van Over eten zijn Danira Boukhriss en Kobe Ilsen terug om antwoorden op actuele voedingsvragen te vinden.
Wonen.tv
In Wonen.tv geeft Marcel Vanthilt tips en zoekt hij antwoorden op allerlei vragen over wonen, (ver)huren en (ver)bouwen.
Pano
Het actuele duidingsprogramma Pano is terug met wekelijkse reportages over de grote thema’s van deze tijd.
Truken van de foor
In Truken van de foor nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen ons dagelijks gedrag onder de loep.
Reportage over Amerika van Karine Claassen
VRT Nieuws-reporter Karine Claassen trekt drie weken door Amerika aan de vooravond van het Trump-tijdperk.
Dagelijkse programma’s
Doorheen de week staan Dagelijkse kost, Blokken, Het journaal, Iedereen beroemd, Thuis en de talkshow Van Gils & gasten op post.