Hoe kan je meer doen, met minder geld en vooral aangenamer leven?

Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren zoeken het uit in een nieuw seizoen van Voor hetzelfde geld

In het vierde seizoen van Voor hetzelfde geld blijft het motto: meer doen, met minder centen en dit zonder in te boeten op levenskwaliteit. Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken zoeken het opnieuw met veel enthousiasme uit in een nagelnieuw seizoen van 'Voor hetzelfde geld', vanaf woensdag 31 augustus op Eén. 

De missie van Voor hetzelfde geld blijft dezelfde, de gezichten ook. Maar Thomas, Britt en Jan hebben een andere uitvalsbasis,  een koffiebar in Mechelen. Het programma kreeg verder een opgefriste look, nieuwe generiek en animaties inbegrepen. En dat allemaal voor hetzelfde geld.

Van hospitalisatieverzekering tot parfum

Meer doen, met minder centen en dit zonder in te boeten op levenskwaliteit, dat blijft het motto van Voor hetzelfde geld. In dit vierde seizoen onderzoeken, vergelijken en controleren Britt, Jan en Thomas opnieuw dat het een lieve lust is. En dat gaat zeer ruim: van de kosten van een goede vibrator tot hoe je een tuin kan aanleggen voor 100 euro.

Enkele onderwerpen die verder dit najaar nog aan bod komen:

  • Kan je met een beperkt budget investeren in kunst?

Dat is wat Britt wil weten en dus organiseert ze een spannende wedstrijd voor Jan en Thomas. Ze kregen elk 500€ en een week de tijd om kunst te kopen en daarna, op een veiling te verkopen. Wie van hen is de beste investeerder?

  • Is een hospitalisatieverzekering echt wel de moeite?

Als je in het ziekenhuis belandt, kunnen medische kosten flink oplopen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, nemen veel mensen een aanvullende hospitalisatieverzekering. Vandaag zijn meer dan 5 miljoen Belgen bij een verzekeringsonderneming verzekerd tegen hospitalisatie. Maar hoe kies je nu de juiste hospitalisatieverzekering? En hoe weet je dat je daar een correcte prijs voor betaalt?

  • Hoe wapen je je tegen de verkooptrucs van verkopers?

Als je een nieuwe televisie of droogkast gaat kopen, dan gebeurt het wel eens dat je de winkel verlaat met een model dat groter of duurder is dan wat je eigenlijk nodig hebt. Zou het kunnen dat verkopers ons in een bepaalde richting duwen? Gebruiken ze technieken om je aankoop te beïnvloeden? Om dat uit te zoeken, kocht Britt een nieuwe televisie met een verborgen camera.

Voor hetzelfde geld wil de kijker ook helpen om zelf de juiste keuzes te maken, zoals onder meer:

  • Hoe kies je de juiste verwarmingsketel?

De vervanging van jouw verwarmingsketel is een dure hap uit je budget, al snel een paar duizend euro. Maar vanaf wanneer levert het op om die oude verwarmingsketel te vervangen? En als je dat doet, hoe koop je dan de juiste ketel voor je huis voor de juiste prijs? Jan zocht het uit voor zijn moeder Lucie. En wat bleek? Alle installateurs stelden in hun offerte een cv-ketel voor die veel te groot, en dus duurder was dan nodig voor de woning.

  • Kan een nieuw samengesteld gezin er financieel op vooruitgaan?

Trouwen doen we steeds minder, scheiden helaas des te meer. Uit onderzoek blijkt dat bijna 2 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. (25000 per jaar!). Dat is veel en vervelend. Maar er is ook goed nieuws: veel van die gescheiden partners krijgen nadien ook een nieuwe relatie. Maar als je nu zo’n nieuw samengesteld gezin wordt, zou dat dan financiële consequenties hebben? En kan je die nieuwe situatie financieel verbeteren? Thomas Vanderveken zocht het uit voor Herman en Ruth, een koppel dat binnenkort wil gaan samenwonen en dat dan een fijn nieuw samengesteld gezin wordt.

  • Is dure parfum beter dan een goedkope eau de toilette?

Iedereen koopt wel eens een parfum en dat is niet echt goedkoop. Als je een beetje een bekend merk koopt ben je al snel 60 tot 100 € kwijt voor een flesje. En ook in de benaming zit nogal wat verschil: er bestaat zoiets als eau de toilette, maar ook eau de parfum, extrait de parfum. Heeft die benaming iets met de prijs te maken, of zijn er andere redenen? Is duur beter dan goedkoop? 

Nieuwe versie van het boek

Uitgeverij Lannoo verzamelde alle praktische tips en betrouwbare informatie uit de eerste twee seizoenen van Voor hetzelfde geld in een gelijknamig boek en pakt vanaf 30 augustus uit met een herwerkte editie. Daarin komen ook de onderwerpen uit het derde en vierde seizoen aan bod.

Voor hetzelfde geld: vanaf 31 augustus elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Voor hetzelfde geld

PDF - 1.2 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel