Skip to Content
Hotel Romantiek opent de deuren: Philippe Geubels, Sven de Leijer en Gloria Monserez samen met 28 vrijgezellen op leeftijd naar Turkije

Hotel Romantiek opent de deuren: Philippe Geubels, Sven de Leijer en Gloria Monserez samen met 28 vrijgezellen op leeftijd naar Turkije

Want romantiek heeft geen einddatum

Dinsdag 23 augustus 2022 - Dit najaar overheerst de liefde op Eén, want Gloria Monserez, Sven de Leijer en Philippe Geubels openen de deuren van Hotel Romantiek. Ze trekken samen met veertien vrouwen en evenveel mannen op een achtdaagse reis naar het Turkse Cappadocië: streek van de wilde paarden, wonderlijke rotslandschappen en de enige plek ter wereld waar elke ochtend honderden luchtballonnen tegelijk de lucht ingaan.  

Twee dingen hebben de deelnemers gemeen: ze zijn ouder dan 65 en op zoek naar een nieuwe liefde. En als de feeërieke omgeving, Turkse zon en het uit rotsen gehouwen hotel nog niet genoeg zijn om harten sneller te doen slaan, dan zijn er nog altijd presentatoren Gloria, Sven en Philippe. Hun enthousiasme en volharding brengt de gelukszoekers op leeftijd dichter bij elkaar en doet vergeten vlinders opnieuw ontwaken. 

Hotel Romantiek is het bewijs dat ouder zijn niet betekent dat je minder kan, maar enkel dat je meer hebt meegemaakt. Alle deelnemers hebben hun grote liefde allang eens ontmoet en ze beginnen aan de reis met een rugzak vol levensverhalen. Maar onder de vleugels van de drie reisbegeleiders wordt het laagje stof op de puber in ieder van hen vanaf dag één weggeblazen. 

Tijdens hun verblijf in Cappadocië staat alles in het teken van de romantiek. Met als dagelijks hoogtepunt: de romantische hut. Elke avond gaan één man en één vrouw samen de nacht in bij het kampvuur van hun exclusieve slaapplaats. De ideale gelegenheid om in alle rust beter kennis te maken. Hotel Romantiek laat acht afleveringen lang de liefde opbloeien in al haar facetten. Want romantiek heeft geen einddatum. 

Sven: “Blij dat we de deuren van Hotel Romantiek mogen openzwaaien om met een geweldige bende een uniek avontuur te beleven.” 
Gloria: “Als twintigjarige kan je niets beter doen dan op vakantie vertrekken met Sven, Philippe en al deze lieve mensen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou leren en zoveel uit deze reis zou halen. Tot nu toe was dit het mooiste project dat ik ooit al heb mogen doen voor de VRT.” 
Philippe: “Prachtig om te zien hoe snel een romance zich tussen twee mensen kan ontwikkelen. En dan heb ik het niet alleen over Sven en mij, maar ook tussen de kandidaten waren er veel vonkjes.”

Hotel Romantiek: vanaf 4 september elke zondag om 20.00 uur te zien op Eén en via VRT MAX.

Hotel Romantiek is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Deze reisgezellen zijn op zoek naar de liefde 

Annie (71) - Kortrijk  

Annie is gescheiden en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ze was directiesecretaresse in de Wetstraat, maar had liever in de zorg gestaan. Ze is sociaal geëngageerd en creatief. 

Brigitte (70) - Gentbrugge 

Brigitte is gescheiden, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was vroeger winkelbediende in boetieks en werkte in de horeca. Haar grote passie is dansen. Daarnaast gaat ze graag wandelen, fietsen en volgt ze Italiaanse les. Ze houdt zowel van Bazart als van zware rock of metal. 

Chris (68) - Tremelo 

Chris is gescheiden, heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze heeft altijd in de verkoop gestaan in een modezaak en heeft vroeger een bedrijf in kinderanimatie gehad. Ze is graag bezig met lezen, puzzelen, wandelen, kruiswoordraadsels invullen … Haar lijflied is ‘Leef’ van André Hazes Junior. 

Claire (79) - Diest 

Claire is weduwe, heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Claire is Frans opgevoed. Haar man was piloot dus ze is vaak verhuisd. Daarom is ze lang huismoeder geweest, daarna heeft ze in een klerenwinkel gewerkt. Ze heeft 45 jaar toneel gespeeld en houdt nu van yoga, pilates en reizen. Leuk weetje: ze is op haar 73ste uit een vliegtuig gesprongen. 

Irène (69) - Maasmechelen 

Irène is gescheiden, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was commercieel administratief bediende bij de krant Het Belang van Limburg. Haar hobby’s zijn onder andere reizen, theater, gastronomie … Haar grote droom is om een reis te maken naar Nieuw-Zeeland en Australië. 

Frieda (74) - Keerbergen 

Frieda is weduwe, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze was stikster van autostoelen bij Renault en later bij de bussen Van Hool. Ze kijkt heel graag naar sport op televisie en is een fervent supporter van KV Mechelen. Ze is zo verzot op ijs en advocaat dat ze het niet in huis mag halen. 

Joke (73) - Waarmaarde 

Joke is gescheiden, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ze was hoofdzakelijk naaister en uitbaatster van een cafetaria, maar heeft 101 jobs gedaan. Ze kan niet stil zitten en doet alles drie keer sneller dan andere mensen. Ze heeft vele creatieve hobby’s zoals kalligrafie, diamond painting en zelf juwelen maken.

Linda (70) - Bassevelde 

Linda is weduwe, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze heeft verschillende jobs gedaan als verpleegster in een psychiatrisch centrum, gezinshulp, kledingwinkel, verantwoordelijke van een grootkeuken en ze heeft achttien jaar een taverne opengehouden. Linda heeft een grote passie voor koken, dieren en familie. Daarnaast is ze een sfeermaker en verkleedt ze zich graag.

Lizzy (70) - Mortsel 

Lizzy is gescheiden en heeft één zoon. Ze heeft altijd in de kledingverkoop gestaan. Ze gaat elke dag wandelen met haar hond en reist graag. Ze is al naar Australië, Tanzania en Kenia geweest.

Loeke (66) - Sint-Gillis-Waas 

Loeke is gescheiden en heeft een zoon en een kleinzoon. Ze heeft verschillende jobs gehad, waaronder soldeerster van dj-mengtafels. Ze heeft ook gewerkt in een jeansfabriek, waar ze is gestopt omdat ze blauw als een smurf thuiskwam. Loeke is een grote dierenvriend en heeft thuis een kleine dierentuin – iedereen brengt zijn dieren naar haar.

Maria (72) - Stabroek 

Maria is weduwe, heeft een dochter en een kleindochter. Ze heeft in het restaurant van haar man geholpen en daarna heeft ze een kranten- en boekenwinkel uitgebaat. Ze doet aan bloemschikken, naaien, zit in de seniorenraad, loopt modeshows in woonzorgcentra en kan heel goed dansen. 

Marianne (74) - Deinze 

Marianne is weduwe, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Haar dochter woont in Londen en haar zoon is militair. Marianne was vroeger secretaresse maar is dan jarenlang mannequin geweest. Ze wandelt en fietst graag, durft al eens een vettige mop te vertellen en is heel open.  

Roosje (65) – Bornem 

Roosje is gescheiden en heeft twee kinderen. Ze heeft 35 jaar voor Eurocontrol gewerkt. Ze is ook massagetherapeute en speelde een grote bijrol in Dertigers. Ze treedt op als zangeres, onder andere in woonzorgcentra, en draagt graag gedichten voor. Ze heeft vroeger in veel musicals en operettes gezongen en heeft altijd basketbal gespeeld. 

Vera (76) – Hoboken 

Vera is gescheiden, heeft twee kinderen en één kleindochter. Ze is schoonmaakster geweest en heeft nadien aan de kassa van een sportcentrum gewerkt. Ze sport nog veel: dansen, zumba, aquagym, zwemmen, krolfen ... Daarnaast reist ze veel en brengt ze ieder jaar de winter door bij haar broer in Costa Rica. 

André (73) – Leopoldsburg 

André is weduwnaar, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij was hoofdoperator in een chemisch bedrijf en is nu voorzitter van de milieuraad in Leopoldsburg. Zijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, tuinieren en vrijwilligerswerk doen. Hij voelt zich het gelukkigst wanneer hij anderen kan helpen. 

Dirk VC (68) – Roeselare 

Dirk is gescheiden, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij was bankbediende. Zijn hond Pepper is nu zijn grootste hobby, vroeger was dat voetballen. Dirk zorgt voor orde thuis: hij kookt, hij strijkt en kuist. 

Dirk VN (76) – Gent 

Dirk is gescheiden, heeft een dochter en een kleindochter. Hij is altijd zelfstandig garagist geweest en is nog chauffeur bij de brandweer geweest. Hij werkt nog elke weekdag in zijn garage en heeft zelf vijf oldtimers. Dirk maakt graag tijd vrij om op reis te gaan en gaat dan liefst met een boot varen. 

Erik (74) – Hove 

Erik is weduwnaar, heeft twee dochters en drie kleinkinderen. Hij is geldhandelaar geweest bij vijf verschillende banken. Zijn hobby’s zijn z’n Engelse tuin, klussen, wandelen. Erik houdt van mode, heeft Italiaans geleerd, speelde vroeger voetbal en is cultuurgezind. 

Jos (78) – Putte 

Jos is weduwnaar. Hij is heel zijn leven beenhouwer geweest. Hij zit in meerdere fietsclubs, gaat regelmatig op reis, is actief in het bestuur van de lokale CD&V en is een fervent KV Mechelen supporter. Jos is een entertainer en is net begonnen met danslessen. 

Guy (74) – Kontich 

Guy is weduwnaar, heeft drie dochters (waarvan twee plusdochters) en vijf kleinkinderen. Hij had vroeger een eigen schoenenwinkel, was vertegenwoordiger van kantoormeubelen, maar is van opleiding eigenlijk patissier. Hij danst heel graag en is veel met kledij bezig, houdt van auto’s, tuinieren en babysit vaak op de kleinkinderen. 

Bert (71) – Bocholt-Kaulille 

Bert is weduwnaar, heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Vroeger was hij bankbediende en nu is hij schepen in de gemeente Bocholt. Daarnaast is hij voorzitter van de lokale toneelgroep en speelt hij al vijftig jaar zelf toneel. Bert helpt in de kantine van de lokale voetbalploeg, zwemt graag, maakt zelf porto en werkt in zijn moestuin. 

Jean-Marie (70) – Oudenaarde 

Jean-Marie is gescheiden, heeft vier kinderen en drie kleinkinderen. Hij heeft als kok gewerkt in verschillende restaurants en ook op cruiseschepen. Hij verzamelt postkaarten vanop markten, beurzen en speciale sites. Een van zijn grootste hobby’s is vissen. Jean-Marie is in Congo geboren en zijn moedertaal is Frans. 

Johan (76) – Denderhoutem 

Johan is weduwnaar, heeft twee kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is vijftig jaar kinesist geweest. Champagne is zijn passie en hij heeft zelfs flessen met zijn hoofd op de dop. Daarnaast tuiniert hij graag en kweekt hij elk jaar zo’n 400 kilogram kiwi’s. Johan heeft een grote liefde voor geschiedenis en in het bijzonder voor Egypte.

Marcel K (81) – Brasschaat 

Marcel is weduwnaar en heeft twee plusdochters en vier pluskleinkinderen. Hij was zelfstandig aannemer van schilderwerken en heeft daarna tavernes en een restaurant uitgebaat. Marcel werkt nu nog vier dagen per week als schilder. Zijn favoriete sport is gaan eten.  

Marcel M (83) – Wommelgem 

Marcel is gescheiden, heeft vijf kinderen en vier kleinkinderen. Hij was camionchauffeur voor het leger en is lid van de oud-paracommandoclub. Door het leger heeft hij al heel wat van de wereld gezien. Marcel is nog heel actief: hij zit in een wielerclub, zwemt iedere week en wandelt dagelijks vijf kilometer om zijn krant te halen. Hij kan nog met gemak tien keer pompen.  

Paul (69) – Schilde 

Paul is weduwnaar, heeft drie kinderen en één kleinkind. Hij heeft altijd bij de brandweer in Antwerpen gewerkt als chauffeur. Paul is imker en gaat twee keer per week fietsen met zijn vrienden. Hij is lid van de Heemkundige kring in Schilde, imkervereniging St. Ambrosius en de Vlaamse wielrijdersbond. 

René (67) – Vorselaar 

René is weduwnaar, heeft twee zonen en één kleinkind. Hij werkte vroeger als elektricien. De koers is zijn grote passie. Hij was de jeugdtrainer van Wout Van Aert en staat met enkele pagina’s vermeld in diens biografie. René is zelf ook sportief, hij sport zeker vijf keer per week. Hij heeft ook 25 jaar toneel gespeeld. Hij is verzot op weekendjes weg en wordt dolenthousiast van hotels. 

Ronny (69) – Stekene 

Ronny werd iets minder dan een jaar geleden weduwnaar, heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Hij was magazijnier in een logistiek bedrijf in de haven van Antwerpen. Zijn grote passie is wijn en hij is dan ook lid van een wijnclub. Daarnaast is Ronny lid van de vriendengroep ‘de verkenners’, ze maken een paar keer per jaar een leuke uitstap. Hij heeft al heel zijn leven een snor - zijn kleinkinderen noemen hem dan ook 'opa snor'. 

Korte inhouden 

Aflevering 1 (zondag 4/9)  

Veertien vrouwen en veertien mannen van boven de 65 gaan op zoek naar de liefde van hun leven. Ze hebben acht dagen om elkaar te leren kennen in het feeërieke Cappadocië. Gloria, Sven en Philippe doen er alles aan om dat te verwezenlijken. De drie reisbegeleiders vangen de vrouwen op in de luchthaven, maar van de mannen is geen spoor. Gelukkig ontdekken de vrouwen al snel een andere manier om de vrijgezelle mannen te leren kennen. Op het einde van de eerste dag mogen één vrouw en één man samen de nacht doorbrengen op een exclusieve locatie. 

Aflevering 2 (11/9) 

Aan de barbecue bewijzen de vrouwen hoe geëmancipeerd ze zijn en de groep onderzoekt of de clichés over Turkije wel allemaal kloppen. 

Aflevering 3 (18/9) 

De jeugdfoto’s van de mannen en een exclusief vervoersmiddel doen alle vrouwenharten sneller slaan. En terwijl enkele kandidaten zich van hun meest kunstzinnige kant laten zien, opent een mysterieuze hotelkamer zijn deuren voor twee romantische zielen. 

Hotel Romantiek: vanaf 4 september elke zondag om 20.00 uur te zien op Eén en via VRT MAX.


Extra romantiek op VRT MAX

Zin in nog meer romantiek? Op VRT MAX kijken de deelnemers van Hotel Romantiek met hun familie en vrienden samen naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin?

Elke zondag na de lineaire uitzending van Hotel Romantiek is er een nieuwe aflevering te vinden op VRT MAX.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos