Hugo Sigal, William Boeva en Stephanie Planckaert in negende seizoen van Het huis

Hugo Sigal, William Boeva en Stephanie Planckaert in negende seizoen van Het huis

Donderdag 12 oktober 2023 - Vanaf maandag 23 oktober nodigt Eric Goens opnieuw acht spraakmakende, boeiende en intrigerende bekende Vlamingen uit in Het huis. In het negende seizoen laten onder andere zanger Hugo Sigal, stand-upcomedian William Boeva en Stephanie Planckaert in hun ziel kijken.

​Aan de succesformule wordt niet geraakt: de gasten worden weggeplukt uit hun leefwereld en verblijven 24 uur lang in Het huis. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, enkel hun eigen leven passeert de revue. In de fotokamer hangen foto’s van hun dierbaren, in de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de gevreesde sportkamer worden ze fysiek tot het uiterste gedreven. En ’s avonds laat, in de geborgenheid van de boomhut, verklappen ze nog een laatste anekdote voor het slapengaan. Het huis heeft ook een nieuwe troef: de prachtige orangerie. Tussen de talloze planten komen de gasten er volledig tot rust. Het huis is voor de gast steeds een confrontatie met zichzelf: soms keihard of verbijsterend, soms aangrijpend of verhelderend.

Harten veroveren

De eerste gast van het negende seizoen is Hugo Sigal. Vorig jaar moest de zanger afscheid nemen van zijn steun en toeverlaat Nicole Josy. Na een emotioneel zwaar jaar recht Hugo de rug en probeert hij weer vooruit te kijken. Kwetsbaar en enorm dankbaar voor alle steun die hij gekregen heeft brengt hij zijn én Nicoles levensverhaal. “Ik denk dat veel mensen vanuit hun canapé hem een knuffel zullen willen geven,” vertelt Eric Goens. “Hugo zal nog meer dan anders alle harten veroveren.”

William Boeva legt voor het eerst zijn ziel bloot en toont zich van zijn meest ongeziene kant in Het huis. Goens overloopt met William zijn opmerkelijke levensverhaal. William praat op eigenzinnige wijze over de horroroperaties in zijn jeugd, zijn strijd voor meer inclusie en de oneindige liefde voor zijn vader. “Mijn vader schopte tegen de dingen waartegen je niet zou mogen schoppen. Eeuwig in het verzet en ik doe hetzelfde met mijn comedy”, vertelt William.

​Ook Stephanie Planckaert komt langs. Twee jaar na het bezoek van vader Eddy in Het huis is het nu dus de beurt aan zijn dochter. De 34-jarige bezige bij ontvlucht 24 uur lang haar bed & breakfast in de Ardennen, de renovaties in het kasteel in Frankrijk en het drukke gezinsleven. In Het huis komt Stephanie tot rust en vertelt ze onomwonden over de kantelmomenten in haar leven. “Ik had vroeger continu een enorm schuldgevoel”, bekent ze.

Van Herman Brusselmans tot Coely

De rest van de gastenlijst van Het huis oogt veelbelovend. Alexander De Croo is de eerste premier ooit in Het huis. Thuis-acteur en muzikant Mathias Vergels toont zijn ware innerlijk en vertelt over zijn psychiatrisch verleden. Ook journaalanker Riadh Bahri is 24 uur lang te gast. Zijn intrede in Het Huis wordt een van de spectaculairste ooit in de geschiedenis van programma. Zangeres Coely blaast de kijkers van hun sokken met haar muzikaal talent en straf verleden. En ook schrijver en kersverse papa Herman Brusselmans blikt terug op zijn opmerkelijk leven.

Het huis: vanaf 23 oktober elke maandag om 20.40 uur op VRT 1 en al vanaf 6.00 uur 's ochtends op VRT MAX.

Het huis is een programma van Bargoens voor VRT 1.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos