Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Donderdag 10 augustus 2023 - De humoristische reeks Boomer duikt in het dagelijkse leven van de familie Van Looveren. Want een BV is ook maar een “gewone” mens, die geconfronteerd wordt met de gewone dingen des levens … 

De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren, die is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is. Maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert.

Story image

Onder het vergrootglas

Alles wat Jan doet of zegt, komt onder het vergrootglas te liggen - niet in het minst onder dat van zijn puberende dochter Roos (gespeeld door Jans dochter Pippa Van Looveren) en bijdehandse vrouw Julie (gespeeld door Els Béatse, Jans eigen vrouw). Gelukkig vindt hij steun bij zijn bewonderende zoon Daan (Jef Moelans) en zijn vrienden JP en Malik op het padelveld (Tom Dingenen en Zouzou Ben Chikha). 

Wat gebeurt er wanneer Jan, na 18 jaar huwelijk, zijn eerste liefde terug tegen het lijf loopt? Kan hij zich beheersen wanneer de verkoper van een elektrozaak hem vertelt dat zijn te herstellen koffiemachine net één dag uit garantie is? Of wanneer zijn bejaarde moeder thuiskomt met haar nieuwe lief, die een jaar of tien jonger is dan Jan zelf? En hoe redt hij zich uit een familiediner met het vreselijkste neefje uit zijn schoonfamilie? 

Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een van Vlaanderens meest geliefde presentatoren, bekend van onder andere Factcheckers en Voor hetzelfde geld. Een man die zegt waar het op staat en daarbij al weleens uit de bocht durft te gaan. Maar laat dat stout en menselijk kantje net zijn waar Vlaanderen van houdt.  

​Boomer is vanaf zaterdag 2 september om 20.20 uur wekelijks te zien op VRT 1 en VRT MAX. Wie niet kan wachten, kan vanaf vrijdag 18 augustus het volledige seizoen zien bij Streamz.

Boomer is ook te bekijken met open audiodescriptie: op het Ketnet-Kanaal om 20.50 uur wekelijks vanaf 2 september, en ook te bekijken via VRT MAX.

Boomer is een coproductie van VRT en Sputnik Media. 

Korte inhouden 

Aflevering 1 - Koffiemachine

Jan heeft een slechte ochtend: zijn koffiemachine is stuk. Te gierig om hulp in te schakelen, probeert hij het probleem zelf op te lossen. Maar dat maakt alles alleen maar erger.  

Aflevering 2 - Televisiester

Jans moeder is blij: ze heeft de televisiester van Jan voor veel geld verkocht. Jan gelooft zijn oren niet en gaat in allerijl op zoek naar de koper. Hij zal koste wat kost die televisiester terughalen.  

Aflevering 3 - Chucky

Het neefje van Julie komt langs. Jan heeft beloofd zich te gedragen en opvoedingsadvies achterwege te laten. Maar zelfs Julie krijgt het moeilijk.  

Aflevering 4 - De juf

Daan wordt gepest op school en Jan vindt dat hij moet terugslaan. Maar wanneer Jan zelf oog in oog staat met een pester, loopt het niet helemaal zoals gedacht.  

Aflevering 5 - Het interview

Een studente neemt een interview af bij Jan en doet hem nadenken over zijn bekendheid. Na het interview bezoekt hij een fan, die hem weer even met de voeten op de grond zet.  

Aflevering 6 - Nonkel Marcel

Jan is niet blij dat nonkel Marcel komt logeren. Hij vindt de oude man allesbehalve aangenaam, en die verstoort dan ook nog eens het geroutineerde gezinsleven.  

Aflevering 7 - De ex

Wanneer Jan zijn ex tegenkomt, nodigt Julie haar uit voor een etentje. Maar dat wordt al heel snel een ongemakkelijke situatie.  

Aflevering 8 - Het gras is groener

De moeder van Jan heeft een nieuwe, jongere vriend en JP zit in een open relatie. Jan begint te twijfelen over wat het spannende is in zijn relatie en net dan komt hij zijn ex terug tegen.  

Aflevering 9 - Relatietherapie

Julie wil graag in relatietherapie. Jan ziet het probleem niet maar geeft het een kans. De therapeut lijkt echter heel eenzijdig, tot grote frustratie van Jan.  

Aflevering 10 - Het einde

Jan gaat op controle bij de dokter, die hem doorverwijst naar een specialist. Na het onderzoek vreest hij voor de uitslag. Is dit het einde?  

De personages 

Jan

Een teddybeer in wolfsvacht. Een plagende papa en grote held voor zijn zoon, maar voor zijn tienerdochter is hij de grootste boomer. Een liefhebbende echtgenoot, die wat meer geduld en affectie zou kunnen tonen, maar toch altijd klaar staat voor zijn Julie.  

Door de jaren heen is Jan meer presentator dan acteur geworden. Hij wil daar graag verandering in brengen, maar voelt dat dit in deze tijden niet zo simpel is, vooral niet voor - zoals zijn manager het zegt – “oudere witte heteromannen zoals Jan”, die dan ook nog eens altijd onder een vergrootglas liggen. Met de hulp van zijn familie en beste vrienden probeert Jan zijn weg te vinden in 2023.   

Julie

Julie is niet de vrouw achter de BV, maar is de rots in de branding, de kapitein op het schip, de lijm die alles bij elkaar houdt. Ze heeft een groot gevoel voor humor, maar heeft het soms moeilijk met de ouderwetse grappen van Jan.

Roos

Roos is een idealist, een wereldverbeteraar, maar bovenal: een puber. Alles wat haar ouders (vooral haar papa) zeggen of doen, is gênant. Roos wou al meermaals dat ze onder een steen kon kruipen of dat niemand wist dat haar vader Jan Van Looveren is.

Daan

Daan is een dromer, gevoelig, lief en zacht, maar kan ook verrassend scherp uit de hoek komen. Voor Daan is Jan nog altijd zijn held. De persoon die hij later ook wil worden. Maar Daan begint hij ook te leren dat niet alles wat zijn papa zegt per se de waarheid is.

Oma Frieda

Frieda is de mama van Jan, de oma van Roos en Daan en de schoonmoeder van Julie. Ze is niet het over-vertroetelende type. Ze springt bij waar nodig en met veel plezier, maar beseft hoe kort het leven is en dat ze er nu alles moet uithalen, voor het te laat is. Onder het motto “baat het niet, dan schaadt het niet”, wil ze alle avonturen aangaan en het leven ten volle beleven. Jan weet niet zo goed hoe hij met zijn open-minded moeder moet omgaan.  

Malik

Malik is een van Jans beste vrienden. Een jonge papa die mee is met zijn tijd en een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft. Malik bewondert Jan om zijn kwaliteiten als vader en zijn zachte kant, maar botst soms met zijn verouderde manier van denken en doen.

JP

JP is een macho, een alfaman, maar tegelijk ook stiekem onzeker en gevoelig. JP choqueert graag met zijn uitspraken en gedrag en lijkt volledig vrijgevochten te zijn, vrij van alles wat hem opgelegd wordt. Maar JP moet leren om zijn ware ik te durven tonen, als hij de liefde ooit wil vinden. 

​Boomer is vanaf zaterdag 2 september wekelijks te zien op VRT 1 en VRT MAX. Wie niet kan wachten, kan vanaf vrijdag 18 augustus het volledige seizoen zien bij Streamz.

Noot aan de redactie: de eerste beelden van Boomer worden vandaag via het Open Media platform beschikbaar gesteld.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos