Iedereen beroemd: Manu Van Acker wordt 'Manusje-van-alles' en 'De winkelkarquiz' keert terug

Vrijdag 14 april 2023 - Na de paasvakantie start het dagelijkse Iedereen beroemd op Eén met een heleboel nieuwe rubrieken, zoals 'Manusje-van-alles' met MNM-dj Manu Van Acker en 'Rendez-vous' waarin Vlaamse en Waalse mediafiguren uitzoeken hoe goed ze elkaars gemeenschap wel kennen. En er is ook de terugkeer van een legendarische Iedereen beroemd-rubriek: 'De winkelkarquiz'.

Ontdek alles over de nieuwigheden en de terugkeer van geliefde rubrieken hieronder.

Populaire rubriek 'De winkelkarquiz' keert terug!

Het is wellicht een van de meest gekende en geliefde rubrieken van Iedereen beroemd: 'De winkelkarquiz'. Deze is vanaf 17 april weer dagelijks te zien op Eén. De rubriek krijgt een lichte opfrissing, maar blijft trouw aan het basisidee: gezinnen of huishoudens spelen een quiz en racen daarna door de supermarkt om zoveel mogelijk producten in hun kar te gooien en op tijd over de finishlijn te komen.

De kandidaten starten telkens met 100 seconden tijd. Pas wanneer ze het juiste antwoord op drie quizvragen geven, mogen ze beginnen racen door de winkel. Hoe langer ze erover doen om juiste antwoorden te geven, hoe minder van die 100 seconden dus overblijven voor het eigenlijke shoppen.

Inschrijven voor de winkelkarquiz kan via VRT MAX.

Gloednieuwe rubrieken

Een greep uit de nieuwe rubrieken in Iedereen beroemd:

Hoe intiem is jouw smartphone? Laat jij zomaar iemand anders in jouw berichten en apps kijken? Dat is exact wat MNM-dj Sander Gillis in ’Sandermans zaken’ doet met de smartphone van bekende Vlamingen. Aan de hand van de apps, berichten en foto’s die hij vindt leert hij de persoon beter kennen. En voor wie het toch iets té intiem wordt, is er altijd de ultieme rode knop om Sander te stoppen. Onder andere Julie Van den Steen, William Boeva, Lotte Vanwezemael en Jonatan Medart gaan de uitdaging aan.

‘Sandermans zaken’ is een podcast van MNM, die elke maandag hier op VRT MAX te vinden is. De rubriek in Iedereen beroemd is een ingekorte versie van de gelijknamige podcast. Vanaf 17 april elke maandag.

In 'Manusje-van-alles' maakt MNM-dj Manu Van Acker zich na zijn ochtendshift op de radio nuttig voor zijn medemens. Manu presenteert van 4 tot 6 uur 's ochtends op MNM. Zijn dag zit er eigenlijk op wanneer de meesten onder ons nog moeten starten. Dus vraagt hij zich af: wat nu? Manu roept 's ochtends de MNM-luisteraars op: wie kan hij waarmee komen helpen om de dag door te komen? Vanaf 19 april elke woensdag.

In hoeverre kan artificiële intelligente creatieve beroepen vervangen? Dat zoeken twee bekende Vlamingen met hetzelfde beroep uit in 'AI AI AI'. Ze experimenteren met AI en voeren op wat die ervan heeft gemaakt. Vanaf 3 mei elke woensdag.

Vorig jaar leerde de Iedereen beroemd-kijker ‘messy chef’ Jelle Beeckman kennen in de rubriek ‘Schafttijd’. Hij bezocht toen boeren met een bijzonder verhaal en ging aan de slag met hun producten om in een heerlijke schaft te voorzien. Jelle is sinds kort trotse inwoner van het West-Vlaamse Beernem. Om zijn buren beter te leren kennen, heeft hij zich ingeschreven in de pluktuin bij hem om de hoek. Elke week gaat hij samen met een buur plukken en koken in de nieuwe rubriek ‘De pluktuin’. Vanaf 4 mei elke donderdag.

Overal in Gent staan piano’s, waar toevallige voorbijgangers op kunnen tokkelen. ‘123 piano’ brengt deze gelegenheidsmuzikanten in beeld. Wat brengt hen naar Gent? Zo komt een professionele pianiste uit Oekraïne langs. Door de oorlog vluchtte ze naar Gent. Wanneer ze langs de piano komt, brengt ze een stuk dat ze vroeger voor haar moeder speelde, recht uit het hart. Vanaf 8 mei elke maandag.

Hoe goed kennen Vlaamse en Waalse mediafiguren elkaar en elkaars gemeenschap? Dat zoeken verschillende bekende koppen uit in 'Rendez-vous'. Onder andere radiomaker Tom De Cock en zijn evenknie Lara Bellerose, presentatoren Heritier Tipo en Luana Fontana, sportankers Aster Nzeyimana en Jeremie Baise, immo-experten Bea Vandael en Laurent Schmitz, seksuologen Lotte Vanwezemael en Marie Tapernoux, en chef-koks Sofie Dumont en Julien Lapraille testen hun kennis. Vanaf 11 mei elke donderdag.

Deze rubrieken keren terug

Verschillende rubrieken keren na de paasvakantie terug in Iedereen beroemd, zoals:

Wanneer koppels een discussiepunt hebben waar ze niet uit geraken, kunnen ze nog steeds terecht in ‘De relatierechtbank’. Rechters Eddy en Christa Planckaert oordelen daar vanuit hun ervaring en deskundigheid om te beslissen wie er gelijk krijgt. (elke dinsdag)

In ‘Ontspoord’ speelt Peter Van den Eede nog steeds de geërgerde treinreiziger. In mei focust de reeks enkele afleveringen op een ander personage op diezelfde trein, gespeeld door Tine Embrechts. (elke woensdag)

In ‘De klassiekers’ halen Sander De Keere van Klara en Thibault Christiaensen van Studio Brussel opnieuw muziekweetjes boven, maar dit keer zijn die in een zomers jasje gestoken. (elke woensdag)

Verschillende geliefde rubrieken zijn natuurlijk weer op post in Iedereen beroemd. Zo delen Gentse studenten Korneel, Madelon, Emmylou, Seppe, Fatih, Marielle en Fleur in ‘Op kot’ elke week hoe het eraan toegaat op kot, in de les en thuis. Elke week tonen alle studenten met hun zelf gefilmd materiaal hoe het er aan toe gaat op kot, in de les en thuis. (elke vrijdag)

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met