In beeld: zo beleefde Vlaanderen de Nationale Stoofvlees-frietdag
Van Kuurne-Brussel-Kuurne naar Opwijk tot Lommel: iedereen maakt stoofvlees-friet
Vandaag, zondag 1 maart, gingen de Vlamingen zelf massaal aan de slag met hun Vlaamse klassieker stoofvlees-friet. Tijdens een speciale extra aflevering zondagavond blikte Jeroen Meus terug op 1000 gerechten in 1000 keer Dagelijkse Kost, en doorkruiste hij Vlaanderen om getuige te zijn hoe Vlaanderen zelf aan het koken sloeg en massaal stoofvlees-friet klaarstoomde. Dé ultieme Vlaamse klassieker die kijkers zelf kozen uit de Vlaamse topgerechten die Jeroen de voorbije jaren maakte.
In 'Jouw Vlaamse klassieker' bracht Jeroen een eigenzinnige terugblik op 1000 keer Dagelijkse Kost aan de hand van onder andere uniek en geestig archiefmateriaal en quotes van Peter Van de Veire, Bart De Pauw en Eva Daeleman: onder meer over hoe je 'een Meuske doet', de taal van Meus zoals ‘straffen jab’ en ‘top’, Jeroen als hondenliefhebber en op bezoek bij zijn fans.
Daarnaast toonde 'Jouw Vlaamse klassieker' enkele mooie reportages:
- Drie oma’s krijgen elk een doos met het recept en de ingrediënten van een echt Dagelijkse Kost-gerecht en gaan ermee aan de slag.
- Jeroens eerste leermeesters halen herinneringen op en Sven van viswinkel C-Food doet het Meus-effect uit de doeken.
- En natuurlijk is ook Jeroen Meus present. Hij doorkruist kokkerellend Vlaanderen en brengt verslag uit van de allereerste Nationale Stoofvlees-frietdag. Van de start van Kuurne-Brussel-Kuurne en een café uit Opwijk tot aan tafel bij een Lommels gezin, niets ontsnapt aan z’n aandacht.
Bekijk hieronder de terublik in enkele fragmenten en een sfeerverslag met foto's van deze dag. Deze foto's staan ook op het persportaal van de VRT.
Dagelijkse Kost is een programma van Hotel Hungaria voor Eén.