Skip to Content
Jacques 70: bijzondere zondagavondshow viert comedian Jacques Vermeire

Jacques 70: bijzondere zondagavondshow viert comedian Jacques Vermeire

Op 27 mei wordt Jacques Vermeire 70 jaar, en die gebeurtenis laat ook Eén niet zomaar voorbijgaan. Het net viert de verjaardag met de nostalgische show Jacques 70, op zondagavond 30 mei.

De komiek heeft een lange geschiedenis met de VRT en Eén: zo vertolkte hij in F.C. De Kampioenen een van de publiekslievelingen Dimitri De Tremmerie (DDT), bracht hij jarenlang de lach in de huiskamers met zijn eindejaarshows Oei Jacques, en liet hij zich van zijn slimste kant zien in het iconische De 3 wijzen. Reden genoeg voor Eén om voor deze bijzondere verjaardag terug te blikken op Jacques' oeuvre.

In Jacques 70 nodigt Steven Van Herreweghe vrienden, familie en collega’s van Jacques uit om samen met hem terug te kijken op zijn leven en werk. Enkele comedians, waaronder Urbanus, Xander De Rycke, Amelie Albrecht en Kamal Kharmach, zetten Jacques ook in de bloemetjes met een uniek stukje comedy dat speciaal voor deze gelegenheid op zijn lijf geschreven is.

Jacques 70: op zondag 30 mei om 20.45 uur op Eén.

Meer informatie over en beeldmateriaal van Jacques 70 wordt later verspreid.

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos