Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Gloednieuwe fictiereeks

Donderdag 29 juni 2023 – Vandaag kondigde VRT 1 de gloednieuwe reeks Boomer aan, met onder andere Jan Van Looveren en Els Béatse in de cast. Deze humoristische fictiereeks duikt in het dagelijkse leven van “de familie Van Looveren”. Want een BV is ook maar een gewone mens, die geconfronteerd wordt met de gewone dingen des levens...

#ontrend

Populaire televisieprogramma’s presenteren, elke week mediafeestjes afschuimen, geadoreerd worden door iedereen … het is de droom van velen. Voor Jan Van Looveren was dat gewoon: het leven. Maar nu Jan, bekend van onder andere Factcheckers, ouder dan vijftig geworden is, beseft hij dat de wereld rondom hem is veranderd. Is hij nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt?

Het alledaagse leven

Wat gebeurt er wanneer Jan, na achttien jaar huwelijk, zijn eerste liefde terug tegen het lijf loopt? Kan hij zich beheersen wanneer de verkoper van een elektrozaak hem vertelt dat zijn te herstellen koffiemachine net één dag uit garantie is? Of wanneer zijn bejaarde moeder thuiskomt met haar nieuwe lief, die een jaar of tien jonger is dan Jan zelf? En hoe redt hij zich uit een familiediner met het vreselijkste neefje uit zijn schoonfamilie?

Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert. Zo botst hij al eens op de grenzen van zijn bekendheid. Maar hij zal ook zijn opvoedmethodes en relatie met zijn vrouw in vraag moeten stellen… Jan en zijn familie proberen, net zoals wij allemaal, ook gewoon overeind te blijven in het leven van elke dag.

De boomer uithangen 

Als bekende Vlaming komt alles wat Jan (gespeeld door Jan Van Looveren) doet of zegt wel onder een vergrootglas terecht. Niet in het minst onder dat van zijn puberende dochter Roos (gespeeld door Jans dochter Pippa Van Looveren) en bijdehandse vrouw Julie (gespeeld door Els Béatse, Jans eigen vrouw). Gelukkig vindt hij steun bij zijn bewonderende zoon Daan (Jef Moelans) en zijn vrienden op het padelveld.

Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van Vlaanderens meest herkenbare presentator en acteur. Een man die zegt waar het op staat en daarbij al weleens de boomer durft uithangen, bedoeld of onbedoeld. Maar laat dat gedurfd en menselijk kantje net zijn waar Vlaanderen van houdt.

Boomer is dit najaar te zien op VRT 1 en VRT MAX, en voor wie niet kan wachten al voordien op Streamz.

Boomer is een programma van productiehuis Sputnik Media.

Boomer zal, net als andere fictiereeksen van VRT, ook met audiodescriptie worden aangeboden.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met