Jeroen Meus en zijn supermacht zijn er klaar voor: nieuw seizoen Twee tot de zesde macht

Twee tot de zesde macht viert in het nieuwe decennium zijn zevende seizoen. Als vanouds schuift er ook dit jaar een BV-supermacht aan, waaronder Tom Waes, Jeroom, Frances Lefebure en Philippe Geubels. Zij nemen het op tegen duo’s van onbekende Vlamingen.

Bij de bekende namen zitten ook weer enkele verrassende nieuwkomers zoals Frank Lammers (drugsbaron Ferry Bouman uit Undercover), Kim Van Oncen (Dertigers) en Charlotte Timmers (Wat als?, Studio tarara). Zij wagen zich voor het eerst aan een quiz op de Vlaamse televisie. De presentatie is opnieuw in handen van Jeroen Meus. Nieuw is dat hij zicht dit jaar waagt aan korte filmpjes om quizvragen te stellen of ze met een kwinkslag te voorzien van een vleugje humor. ​ 

De BV-supermacht bestaat uit: Sven De Leijer, Tom Waes, Erik Van Looy, Kim Van Oncen, ​ Danira Boukhriss, Jeroom, Charlotte Timmers, Sven De Ridder, Niels Albert, Philippe Geubels, Elodie Ouedraogo, Ivan De Vadder, Jelle De Beule, Frances Lefebure, Eline De Munck, Frank Lammers, Ella Leyers, Olga Leyers, Marleen Merckx, Dimitri Leue, Warre Borgmans, Janus Coorevits, Lennert Coorevits, Guga Baul, Tine Embrechts, Jan Jaap van der Wal, Manou Kersting, Rik Verheye, Steven Van Herreweghe, Anne De Baetzelier en Willy Sommers.

Thema-afleveringen en twee specials voor Kom op tegen kanker

Elke aflevering van Twee tot de zesde macht wordt nog steeds opgehangen aan een specifiek thema. Dit jaar zijn dat: De collega’s, Film, Sport, Fake news, 60+, Nillies, Crimi, Familie, Mama’s en papa’s, België-Nederland, Liefde, Vakantie en Pax media.

Er zijn ook dit jaar opnieuw twee BV-specials voor Kom op tegen kanker: In de familie-aflevering nemen bekende familieleden het tegen elkaar op en de laatste aflevering is een pax media-battle waarin Eén, VTM en VIER een vriendschappelijke quiz spelen tegen elkaar.

Aflevering 1: Liefde - Kim Van Oncen en Rik Verheye (zondag 16 februari)

Twee tot de zesde macht gaat in het weekend van Valentijn van start met een liefdesaflevering. Voor die liefde zorgen ‘callboy’ Rik Verheye en ‘Kim Van Oncen’, alias Saartje uit Dertigers. Voor die laatste is het haar debuut in een televisiequiz op de Vlaamse televisie. Twee teams van sympathieke Vlamingen nemen het tegen Kim en Rik op om 10.000 euro te winnen.

Aflevering 2: De collega's - Erik Van Looy en Jeroom (zondag 23 februari)

De krokusvakantie is begonnen en dat wil zeggen dat vele Vlamingen een weekje hun collega’s zullen moeten missen. Dat geldt niet voor Erik Van Looy en Jeroom, twee collega’s uit De slimste mens ter wereld. Wie schuilt er achter bijnamen als de adonis, de kathedraal en Jolly jumper? Kijk voor de antwoorden deze zondag naar het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht.

Aflevering 3: Crimi - Tom Waes en Frank Lammers (zondag 1 maart)

Op het nieuwe seizoen van Undercover is het nog even wachten, maar deze zondag is Tom Waes samen met Frank Lammers, alias drugsbaron Ferry Bouman, al terug op het kleine scherm in Twee tot de zesde macht. Frank Lammers won in 2009 ‘De Nationale Nieuwsquiz’, een prestigieuze quiz in Nederland. Zondagavond neemt hij het in Twee tot de zesde macht samen met collega-acteur Tom Waes op tegen twee teams van onbekende Vlamingen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met