Kamal Kharmach laat 16 enthousiaste kandidaten strijden in nieuw seizoen van ‘1 jaar gratis’

Kamal Kharmach laat 16 enthousiaste kandidaten strijden in nieuw seizoen van ‘1 jaar gratis’

Donderdag 22 december 2022 –Warm je hersenen al maar op, want vanaf donderdag 5 januari brengt Eén een kersvers seizoen van 1 jaar gratis met een nieuwe presentator: Kamal Kharmach, stand-upcomedian, redder van de Vlaamse ondernemingen in Andermans zaken, en nu ook quizmaster met een kwinkslag.

Het basisconcept blijft hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. 1 jaar gratis start met zestien kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Elke aflevering moeten de kandidaten drie gewone rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen. Wie houdt stand tot het einde, en mag naar huis met de geweldige hoofdprijs.

Kamal Kharmach is de nieuwe presentator van de legendarische quiz:

Ik had wel gedacht dat ik me zou moeten concentreren, maar niet dat ik me zo ging àmuseren! 1 jaar gratis is gewoon een heel fijne, menselijke quiz voor heel het gezin. Een warm bad op donderdagavond.

Naast Kamal Kharmach zijn er nog nieuwe gezichten te zien in de quiz, met een nieuwe rubriek. Elke week wisselen DJ Nina Black en DJ Simon Says elkaar af met een muzikale mix van één minuut vanuit de studio van MNM. De nummers in de mash-up zijn altijd anders, maar de vraag die erbij hoort in 1 jaar gratis is steeds hetzelfde: wat is de 'rode muziekdraad' doorheen de nummers die je hoorde?

1 jaar gratis: vanaf 5 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

1 jaar gratis is een programma van Roses are blue voor Eén.

Deze zestien kandidaten gaan de uitdaging aan

Karlien – 24 jaar – twerkcoach- uit Antwerpen

Karlien heeft één grote passie in haar leven: vrouwen meer zelfvertrouwen geven. Ze is gespecialiseerd in twerken en heeft haar eigen brand opgericht: confidance. Waar ze danslessen geeft waar je je als vrouw sexy en zelfzeker door voelt. Karlien is een brok positiviteit en haar eigen grootste supporter.

Hans - 51 jaar – bistro uitbater- uit Nazareth (Oost-Vlaanderen)

Hans heeft zijn eigen bistro waar hij meestal achter het fornuis terug te vinden is. Hij houdt van leven in de brouwerij, zit in een carnavalsvereniging en is zelfs ooit tot prins carnaval bekroond. Hij is single en woont samen met zijn beste vriendin en petekind. Een zwembad aankopen staat op zijn bucketlist.

Kirby - 28 jaar – buschauffeur De Lijn - uit Haaltert (Oost-Vlaanderen)

Kirby is een echte workaholic: ze combineert haar job bij de Lijn met een flexi-job in de horeca en is proefkonijn voor medische onderzoeken. Ze heeft twee kinderen en houdt in haar vrije tijd van een stevig ritje met de motor.

Pascal - 31 jaar – administratief medewerker - uit Heverlee (Vlaams-Brabant)

Pascal is logistiek en administratief medewerker, en heeft een flexi-job achter de bar. Hij is sportief en volgt zeillessen om zijn passie op het water te kunnen uitoefenen. Verder kan je hem ook op een festival of op de snowboardpiste terugvinden. Pascal droomt ervan om een huis te kopen met zijn vriendin en om zijn geboorteland Rwanda te bezoeken.

Lotte - 26 jaar - doctoraatstudent - uit Berchem (Antwerpen)

Lotte doet als doctoraatstudente onderzoek naar het marfansyndroom. Haar grote droom is om een kinderboek uit te brengen waarin ze meer over het syndroom vertelt, mét eigen illustraties. In Lottes kleerkast hangt zo goed als alleen zwarte kledij. In haar vrije tijd kan je haar terugvinden in het atelier, waar ze tekent en schildert.

Victor - 24 jaar - HR en communicatie officer - uit Brussel (Vlaams-Brabant)

Victor volgt een leadership-programma met als doel ooit CEO te worden. Hij is single en geniet ten volle van het uitgaansleven in Brussel. Victor heeft last van FOMO en zou liefst geen enkel feestje missen. Zijn droom is de wereld rondreizen met als hoogtepunt: schapen scheren in schotland.

Chantal - 60 jaar – vertegenwoordiger - uit Genk (Limburg)

Chantal is een gepassioneerde vertegenwoordigster van fijne vleeswaren, een echte Bourgondiër die op en top geniet van het leven. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen waar ze heel trots op is. Indien ze 1 jaar gratis wint, zou het bedrag naar hen gaan. Chantal is dan misschien wel de oudste van de groep, maar daarom zeker niet de stilste.

Jef - 21 jaar - student – uit Niel (Antwerpen)

Jef is student Rechten aan de universiteit van Antwerpen. Hij deed jarenlang aan rolstoeltennis op hoog niveau, met als hoogtepunt een deelname aan de Paralympics. Momenteel geeft hij les aan nieuwe talenten en geniet hij van zijn studententijd.

Leen - 36 jaar – corporate report manager - uit Tremelo (Vlaams-Brabant)

Leen is dol op cijfers en vond de perfecte job als corporate report manager. Ze is mama van twee kinderen. In haar vrije tijd kan je haar terugvinden in de zumbalessen. Als ze meedoet aan een spelletje, gaat ze er volledig voor.

Jasper - 27 jaar – eigenaar crossfitzaak - uit Oostende (West-Vlaanderen)

Jasper is eigenaar van een crossfitzaak. Zijn doel is om de passie voor crossfit door te geven en mensen te motiveren om te bewegen. Hij traint gemiddeld twintig uur per week en doet als gewichtheffer mee aan wedstrijden. Hij houdt van fastfood en draagt altijd twee verschillende sokken, die hem hopelijk ook geluk brengen tijdens 1 jaar gratis.

Lynn - 35 jaar - huisarts - uit Wilrijk (Antwerpen)

Lynn is een gedreven huisarts in een praktijk in Antwerpen. Ze is gepassioneerd door haar beroep. In haar studententijd heeft ze ooit iemand gereanimeerd op straat. Een van haar favoriete bezigheden is 'Dungeons and dragons', een fantasiespel waar ze helemaal ik kan opgaan. Als ze wint, neemt ze haar metekindjes mee naar Disneyland.

Walter - 53 jaar - verkoopsverantwoordelijke - Tessenderlo (Limburg)

Walter is verkoopsverantwoordelijke bij een groot koffiemerk. Hij heeft een team van vertegenwoordigers onder zich die de passie voor koffie verspreiden. De ochtend starten met een lekkere koffie is voor hem het verschil tussen een goede en een slechte dag. Walter is getrouwd, heeft één dochter en een grote vriendengroep waar hij zijn tweede jeugd mee beleeft.

Widad – 26 jaar – digital marketeer – uit Heule (West-Vlaanderen)

Widad is een kersverse mama met een passie voor social media. Ze kan zich dan ook helemaal uitleven als digital marketeer. Widad houdt van bakken en koken, waar haar man op de eerste rij van kan meegenieten. Widad is een spring-in-'t-veld die niet op haar mondje is gevallen.

Korneel - 40 jaar - imker - uit Passendale (West-Vlaanderen)

Korneel is imker en bijzonder gefascineerd door bijen en de natuur. Met zijn eigen bedrijf wil hij de wereld ietsje beter maken. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Bij de start van de oorlog in Oekraïne is Korneel enkele mensen gaan ophalen die hij nu opvangt. In zijn vrije tijd kan je hem ook terugvinden als volleybalcoach voor een meisjesteam.

Céline – 24 jaar – financial business controler – uit Brugge (West-Vlaanderen)

Céline werkt in de haven van Zeebrugge als financial business controller en is dagelijks met cijfers en berekeningen bezig. Ze bakt graag Aziatische desserts, omdat die naar eigen zeggen minder zoet zijn. Haar ouders zijn uitbaters van het eerste Chinese restaurant in Brugge. Zelf droomt Céline er vooral van de wereld te ontdekken en dertig landen te bezoeken voor haar dertigste.

Jenthe – 36 jaar - friturist - uit Oud-Turnhout (Antwerpen)

Jenthe is zelfstandig friturist met als collega’s zijn verloofde - toevallig ook zijn naamgenote - en zijn schoonmoeder. De specialiteiten van het huis zijn onder andere het stoofvlees en Yvonne-saus. Jenthe en zijn verloofde hebben twee kinderen. Het te winnen bedrag van 1 jaar gratis zou zeker gaan naar een goed trouwfeest in 2023.

1 jaar gratis: vanaf 5 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos