Skip to Content

Kerst met 11 miljoen: Eén, VTM, VIER, La Une en RTL-TVI zenden uniek liveprogramma uit op 24 december

Warme boodschap van hoop, licht en verbondenheid

In het unieke liveprogramma Kerst met 11 miljoen dat op kerstavond 24 december tussen 18.00 en 19.00 uur wordt uitgezonden, brengen de zenders Eén, VTM, VIER, La Une en RTL-TVI samen en gelijktijdig een warme boodschap van hoop, licht en verbondenheid. Het wordt een positieve en hartverwarmende uitzending met optredens van Belgische artiesten op feeërieke locaties, luchtbeelden van een prachtig verlicht België, korte getuigenissen, een nationaal herdenkingsmoment voor alle corona-slachtoffers, en met ook een bijdrage van de Koninklijke Familie. De kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning sluit aan op deze uitzending.

We zijn allemaal anders en staan verschillend in het leven, maar wat we gemeen hebben, is dat we met kerst graag samen willen zijn met onze familie en geliefden. Dit jaar zal dat door corona anders zijn. Om te laten zien dat we toch aan elkaar denken en dat we ondanks de verplichte afstand toch sterk met elkaar verbonden blijven, vieren we op kerstavond op de vier grootste zenders van het land Kerst met 11 miljoen. Dit programma maakt deel uit van ‘België. Eigenzinnig fenomenaal’, een campagne van de federale overheid die een boost geeft aan ons imago, zowel in het binnenland als over de landsgrenzen heen. De campagne wil mensen herinneren aan het beste dat België te bieden heeft op het gebied van kunst, gastronomie, toerisme, sport, cultuur of gewoon het goede leven.

De uitzending van Kerst met 11 miljoen op Eén wordt gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis; op VTM door Cathérine Moerkerke.

Unieke locaties, bijzondere songs

RTL-TVI en La Une aan Franstalige zijde en VTM, VIER en Eén aan Nederlandstalige kant slaan de handen in elkaar voor dit livegebeuren. Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala zorgen voor de muziek. Ook Clouseau is van de partij. De band zal een exclusief nummer brengen met The Voice Belgique-winnares Charles. Bijzondere locaties verspreid over het land vormen het decor voor de optredens van deze artiesten.

De muziek wordt afgewisseld met beelden die tonen hoe mooi een verlicht België er vanuit de lucht uitziet. Daarnaast is er plaats voor inspirerende getuigenissen van mannen, vrouwen en jongeren die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet.

Bovendien zal in het programma ook een ingetogen herdenkingsmoment gehouden worden voor de vele mensen die we het voorbije jaar aan corona verloren. Aansluitend op deze bijzondere uitzending volgt de traditionele kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning.

Een keten van licht

De rode draad doorheen Kerst met 11 miljoen is licht. Over alle leeftijden, sociale klassen, overtuigingen en standpunten heen is licht in deze donkere periode en in dit bewogen jaar hét symbool bij uitstek om verbondenheid en hoop uit te drukken. In de voorbije weken hebben veel landgenoten reeds tekenen van licht voor hun ramen of in hun tuinen opgehangen. Van al die lichtpuntjes maken we op kerstavond een keten van licht. Het programma zal oproepen om een extra lichtje te doen branden of een kaarsje aan te steken voor wie je wil bedanken of gedenken, of wie in je ogen extra aandacht verdient. Ook de Koninklijke Familie zal blijk van steun en grote dankbaarheid een lichtje doen branden.

Samen zullen al die lampjes en kaarsjes een keten van licht doorheen het land vormen en tonen dat we verbonden zijn met elkaar. Zo wordt het geen kerst met minder, maar een kerst met meer… een kerst met 11 miljoen.

Kerst met 11 miljoen: op kerstavond 24 december van 18.00 tot 19.00 uur op Eén, VTM, VIER, La Une en RTL-TVI.

Niet voor publicatie: perscontacten:

  • Eén: Robin De Veen, robin.deveen@vrt.be
  • VTM: Anja Peleman, anja.peleman@dpgmedia.be
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos