Kom op tegen Kanker en Eén vormen ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’

Kom op tegen Kanker en Eén vormen ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’

24.826 Lichtpuntjes brandden als teken van hoop, steun en troost voor kankerpatiënten en hun naasten

Vrijdag 24 februari 2023 – Tijdens het slotmoment van Lichtpuntjes tegen Kanker staken Eén en Kom op tegen Kanker duizenden lampionnen aan als teken van hoop, steun en troost. Samen riepen ze de voorbije weken Vlaanderen op om een Lichtpuntje te laten schijnen voor iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken. Tijdens de live apotheose op Eén bracht Chérine een ingetogen versie van het nummer ‘mon étoile’ en knipperde de zee van Lichtpuntjes aan. De Schorre in Boom vormde zo ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’. De actie brengt 630.522 euro op voor zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten. 

In Vlaanderen leven momenteel 328.876 mensen met of na kanker. Zij kregen hun diagnose ergens in de afgelopen 20 jaar. Om hen een hart onder de riem te steken, riepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om een Lichtpuntje te kopen en op te dragen aan een dierbare.  

"Kanker is heftig en altijd oneerlijk. Daarom zijn Lichtpuntjes zo belangrijk. Een oprechte dankjewel aan iedereen die een Lichtpuntje liet schijnen. Prachtig om te zien hoe hier vanavond alle lampionnen tegelijk aangestoken werden. Dankzij de live-uitzending op Eén was de warmte van het grootste lichtpunt te voelen in elke huiskamer. Maar het stopt hier niet. Je kunt mensen ook een Lichtpuntje bezorgen door er voor hen te zijn en voor hen te zorgen. Laten we ook dat vooral blijven doen. Elke dag." - Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker 

Ontmoetingsplek voor lotgenoten  

Afgelopen week trok Siska Schoeters met een mobiele studio door Vlaanderen op zoek naar hartverwarmende verhalen van grote en kleine Lichtpuntjes. De studio werd een warme ontmoetingsplek voor lotgenoten en hun naasten. De studio hield onder meer halt in Villa Zomernest in Sint-Martens-Latem, UZ Leuven, Zorghuis Limburg en de gemeente Mol.  

"Het was een week vol inspirerende ontmoetingen met mooie mensen. De kracht, positiviteit en energie geeft een ongelofelijk warm gevoel." – Siska Schoeters, host Eén-programma Lichtpuntjes tegen Kanker

Noot van de redactie: De video is vanaf nu beschikbaar op het Open Media platform 

Er werden in totaal 24.826 Lichtpuntjes opgedragen aan een dierbare. Sommige mensen deden dat alleen, anderen legden samen met familie, vrienden of collega’s. Een lampion kostte minimum 10 euro, maar mensen gaven gemiddeld 25 euro.  In totaal werd er 630.522 euro ingezameld. Met de opbrengst van de Lichtpuntjes tegen Kanker kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.    

Wie dat wou, kon het verhaal achter het Lichtpuntje delen. Alle verhalen zijn te lezen op lichtpuntjestegenkanker.be. Herbekijk het Eén-programma en het slotmoment van Lichtpuntjes tegen Kanker via VRT MAX.  

Lichtpuntjes tegen Kanker is een campagne Kom op tegen Kanker en Eén.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos