Koppen: Wat een kind lijden kan
Phara de Aguirre maakte reportage over kindermisbruik
Koppen brengt deze woensdag een aangrijpende reportage over kindermisbruik. Tessa werd op haar twaalfde seksueel misbruikt door een man van 28. Jarenlang zweeg ze over deze mishandeling, maar nu heeft ze besloten om het geheim uit haar kinderjaren te delen.
Morgen brengt Koppen ook een reportage over het carnaval in Aalst. Hoe ver kan de spot gaan tijdens deze festiviteiten? Kan er met iedereen en alles gelachen worden?
Koppen: woensdag 10 februari om 21.25 uur op Eén.
Ons Oilsjters gedacht
Met alles en iedereen kan er gelachen worden in Aalst, ook met IS en de vluchtelingen.
Christoph D'Haese (N-VA), sinds drie jaar burgemeester van Aalst, heeft ondanks terreurniveau 3 de valse bommengordels niet verboden tijdens de carnavalsoptocht.
Dat zou zich tegen mij keren. De Aalstenaar gaat heel ver, tot aan de meet en dikwijls met een halve voet erover.
Michel Keymeulen hoort tot een van de meest controversiële groepen van Aalst: Eftepië. Niets of niemand is veilig voor hun bijtende spot.
Wij deradicaliseren als kruisvaarders zogezegd de radicale moslims. Die mannen leven zoals in de Middeleeuwen en hakken hoofden af. Wel, wij gaan ook 1000 jaar terug.
We zijn niet tegen moslims, maar wel tegen radicale moslims.”
Alhassan Fofanah uit Sierra Leone gaat voor de eerste keer naar carnaval met een boodschap:
Carnaval is de beste plaats om vredevol te protesteren. Ik zit in de Aalsterse groep Oilsjt Nixt, een combinatie van mensen van over de hele wereld. Wij brengen een liedje over interimbureaus die keer op keer buitenlanders weigeren. Ik ben heel benieuwd of de Aalstenaars zich zullen openstellen voor ons.
Reportage: Guy De Troyer en Johan Ghysens.
Wat een kind lijden kan
Tessa is 35. Jarenlang heeft ze gezwegen over wat ze in haar kinder- en jeugdjaren heeft meegemaakt: fysieke mishandeling, maar ook seksueel misbruik. Toen ze twaalf was, moest ze van haar moeder bij een man van 28 gaan wonen. Haar moeder kreeg geld om haar schulden af te betalen, de man kreeg seks.
Hij kwam ladderzat thuis en hij had zin in seks. Hij had seks met me en gaf me dan een cd van de Lion King. Weet je, je bent lichamelijk een vrouw, maar geestelijk was ik nog een kind.
Na een zelfmoordpoging op haar vijftiende werd Tessa in een instelling geplaatst. Maar het zou nog jaren duren voor ze kon vertellen wat ze heeft meegemaakt. Voor het eerst is ze ook haar dossier op de jeugdrechtbank gaan inkijken. Het verhaal van Tessa, of wat een kind lijden kan.
Reportage: Phara de Aguirre.
Koppen: woensdag 10 februari om 21.25 uur op Eén.