Liefde op leeftijd: Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels openen de deuren voor nieuw seizoen Hotel romantiek

Dinsdag 12 december 2023 - Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels openen in januari opnieuw de deuren van Hotel romantiek, en dat voor twaalf mannen en evenveel vrouwen die elk twee dingen gemeen hebben: ze zijn ouder dan 65 en op zoek naar een lief. De singles reizen dit jaar naar Polen, dat met zijn wijduitgestrekte oerbossen, sprookjesachtige kastelen en mysterieuze meren het perfecte decor vormt voor een onvergetelijke liefdesreis.

Gepakt en gezakt met zowel een letterlijke als een figuurlijke rugzak laten de singles gewillig de vlinders in hun buik weer wakker schudden. Sven, Gloria en Philippe halen de beste wing(wo)man in zichzelf naar boven en geven soms subtiel en soms met het nodige spektakel de liefde een duwtje in de juiste richting.

Het wordt een achtdaagse reis vol hilarisch absurde spelletjes die afgewisseld worden met levensverhalen waar je even stil van wordt. Een reis die volledig in het teken staat van de liefde met elke avond als kers op de taart een ritje op de zwaan naar een romantische overnachtingsplek waar het hopelijk zal knetteren tussen twee mensen met een stevig boontje voor elkaar. Want als Hotel romantiek één ding bewijst, is dat je nooit te oud bent om op zoek te gaan naar de liefde van je leven.

Hotel romantiek: vanaf 8 januari elke maandag om 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Hotel romantiek is een programma van Woestijnvis voor VRT.

Annemie (67) uit Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Annemie is weduwe en heeft een groot hart voor kinderen: zelf heeft ze drie kinderen en zes kleinkinderen, en ze is 43 jaar kinderverzorgster geweest. Annemie is heel zorgzaam en gaat niet vaak buiten haar comfortzone. Ze is ontzettend sportief: aquagym, aerobics, turnen en lijndansen, noem maar op. Vroeger ging ze ook graag fietsen, maar dat is erg verminderd sinds haar man gestorven is. Dat zou ze graag weer meer doen in de toekomst, als ze een nieuwe man heeft.

Arletta (65) uit Zoersel (Antwerpen)

Arletta is gescheiden en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Arletta noemt zichzelf nu voltijds ‘Bonni’ en past dus veel op de kleinkinderen, maar vóór haar pensioen stond ze een krantenwinkel. Feestvarken vindt ze een goede omschrijving voor zichzelf, of het nu familiefeestjes zijn, optredens of schlagerfestivals. Arletta fietst en wandelt veel, specifiek met haar twee kleine hondjes. Door de hondjes gaat ze niet ver op reis, liefst van al brengt ze tijd door aan de zee.

Carine (68) uit Sint-Joris-Winge (Vlaams-Brabant)

Carine is gescheiden en heeft geen kinderen. Ze was haar hele leven staatsambtenaar en verkocht daarnaast juwelen in bijberoep. Ze is nu nog life coach, medium en kaartlegster. Naast haar spirituele leven danst Carine graag, ze doet salsa en is erg bedreven in het genre ‘popcorn’, een soort trage disco. Verder gaat ze graag shoppen, naar de wellness, maar ze houdt ook van wandelen, fietsen, zwemmen, yoga en pilates.

Elfriede (68) uit Sint-Idesbald (West-Vlaanderen)

Elfriede is gescheiden en heeft twee kinderen en één kleinkind. Opvallend is dat ze vier diploma's heeft: rechten, wijsbegeerte, immobiliën en marketing. Ze heeft als jurist gewerkt in een bank en uitgeverij, maar verveelt zich nogal snel dus ze is ook hostess geweest voor Club Med. Het grootste deel van haar carrière werkte ze in de marketingsector. Elfriede tennist drie keer per week in competitie, houdt ook van snorkelen, skiën, avontuurlijke reizen en concerten. Daarnaast is ze enorm kunstzinnig, ze schilderde jarenlang zelf. Maar ze is ook handig: Elfriede verbouwde zelf haar huis.

Frieda (ook wel: ‘Frie’) (66) uit Lebbeke (Oost-Vlaanderen)

Frie is gescheiden, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Ze werkte 35 jaar bij de Europese Unie. Frie is super actief: ze gaat wekelijks wandelen, fietsen en zwemmen, doet aquagym en seniorengym. Op haar wandelingen ruimt ze soms ook zwerfvuil op, samen met de kleinkinderen. Daarnaast houdt ze van cultuur: ze gaat naar musea, cinema, theater en comedyoptredens.

Gerd (73) uit Deurne (Antwerpen)

Gerd is weduwe en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze is een Limburgse die is uitgeweken naar Antwerpen. Haar leven stond 38 jaar lang in het teken van verpleegkunde. Ze is niet echt sportief, maar houdt van (elektrisch) fietsen en wandelen. In haar vrije tijd trekt Gerd graag op met haar twee kleinkinderen. Die houden haar jong (van geest). Verder houdt ze van cultuur en reizen, ze schaakt graag, en ze heeft een zwak voor auto's.

Greet (73) uit Lier (Antwerpen)

Greet is weduwe met twee kinderen en vijf kleinkinderen. Samen met haar man baatte ze een bed and breakfast uit in Frankrijk. Nu bouwt ze haar sociaal leven in België weer op. Ze doet vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum, geeft Franse les in een dienstencentrum, volgt Italiaanse les en kunstgeschiedenis, gaat aquagymmen, dogsitten... Vroeger heeft ze nog wedstrijdzwemmen gedaan.

Story image

Imelda (68) uit Brasschaat (Antwerpen)

Imelda is gescheiden en heeft één kind. Ze heeft lang gewerkt in een reisbureau, waar ze brochure reizen verkocht en waarvoor ze regelmatig studiereizen moest doen (onder andere naar Zwitserland, Italië, Kroatië, Tenerife...) Daarnaast is ze ook hostess geweest in Spanje en Griekenland, waar ze de klanten verwelkomde en excursies begeleidde. Op het einde van haar carrière is ze nog tien jaar nanny geweest voor verschillende gezinnen. Sinds COVID-19 uitbrak is ze op pensioen in toerisme, maar af en toe begeleidt ze nog wel een reis voor de CM. Imelda houdt van muziek: opera en klassiek. Ze volgt ook Italiaanse les. Daarnaast houdt ze van bakken en koken, en van wandelen.

Linda (68) uit Schoten (Antwerpen)

Linda is weduwe en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was haar hele leven verzorgingsassistente in het ziekenhuis. Alhoewel Linda pas op haar veertigste begon te sporten, is ze nu bijzonder sportief: ze zit in een vrouwenkoersploeg waar ze wekelijks mee rijdt en gaat bijna altijd op fiets- en wandelvakanties. Ze is ooit met vriendinnen naar Compostella gefietst. Daarnaast doet ze ook tennis, pilates en yoga. Naast sport houdt Linda van lezen, film en theater. Ze heeft een ruime sociale kring en gaat vaak met vriendinnen op stap.

Machteld (72) uit Bredene (West-Vlaanderen)

Machteld is gescheiden, heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Ze was vroeger professioneel danseres. Ze volgde als kind en tiener balletschool, kwam zo bij de opera van Gent terecht, en later bij Ancienne Belgique van Antwerpen omdat ze meer hield van grote shows dan van klassiek. Daar trad ze op met revues van Bob Benny, Gaston Berghmans, Yvonne Verbeeck, De Strangers ... Daarna heeft ze nog dansles gegeven en zetelde ze in dansjury’s. Na haar danscarrière is ze mee in de slagerij van haar man gaan werken. Machteld leidt nu nog een actief leven. Verder is ze vrijwilliger in een rusthuis.

Nancy (68) uit Wezembeek-Oppem (Vlaams-Brabant)

Nancy is weduwe met twee kinderen en zes kleinkinderen. Ondanks haar pensioen is Nancy nog veel aan het werk, omdat ze graag onder de mensen is. Ze heeft een flexijob in de horeca in een cultureel centrum en werkt ook nog één dag per week in het bedrijf waar ze voor haar pensioen werkte. Nancy ​ zit ook in een wandelclub en is een fervent wandelaar. Ze wandelde vorig jaar naar Compostella. Andere dingen die ze graag doet: lezen, breien, koken.

Tina (67) uit Gent (Oost-Vlaanderen)

Tina is gescheiden, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Tina was vroeger professor fiscaal recht aan KU Leuven, waar ze voornamelijk les gaf aan de masterstudenten. Sinds haar pensioen verhuisde ze van Halle naar Gent, waar ze klaar is om een nieuw hoofstuk in haar leven te starten. Tina gaat graag naar expo's en musea, op daguitstap of naar de film. Ze volgt een cursus kunstgeschiedenis, en gaat elke dag minstens tien kilometer wandelen.

André (69) uit Mespelare (Oost-Vlaanderen)

André is weduwenaar en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij is een manusje-van-alles. Hij is begonnen met depannages van verwarming, daarna heeft hij een frituur gehad, maakte hij een tijdje videoproducties met zijn dochter, en werd zelfstandige in elektronica. Andrés hobby’s zijn darts, kaarten en rustig wandelen met zijn hondje Zorro. André is een familiemens: hij komt uit een gezin van achttien kinderen en heeft zelf alleen maar vrouwelijke nakomelingen.

Dirk (67) uit Torhout (West-Vlaanderen)

Dirk is gescheiden en heeft één dochter. Hij was vroeger sportleraar en nadien ondernemer met een eigen bedrijf in ramen, deuren en veranda's. Uiteindelijk verhuisde hij naar Griekenland, waar hij 22 jaar lang een catamaranbedrijf had. Hij woont nu weer twee jaar fulltime in België.

Eddy (67) uit Schoten (Antwerpen)

Eddy is weduwnaar en heeft vier kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte zijn hele leven bij Colruyt en leerde daar zijn tweede vrouw kennen. Hij spendeert nu veel van zijn tijd aan vrijwilligerswerk: Eddy gaat vaak mee op groepsreizen, staat 's avonds achter de bar en is overdag vrij. Eddy's grote hobby is wandelen: hij zit in een wandelclub en wandelde twee keer naar Compostella.

Freddy (74) uit Waardamme (West-Vlaanderen)

Freddy is gescheiden, heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Hij werkte vroeger als begeleider van een sociale werkplaats van het OCMW en kreeg hier veel voldoening van. Freddy is heel social en richtte zelf meerdere verenigingen op, zoals een speelpleinwerking en een toneelvereniging. Hij is heel creatief: hij maakt zelf beeldhouwwerken en exposeert regelmatig. Daarnaast is Freddy sportief: hij doet aan petanque, deed wandelvoetbal, maar is vooral wielertoerist. Hij zoekt altijd het avontuur op: zo wil hij bijvoorbeeld nog eens parachutespringen.

Jean (74) uit Wambeek (Vlaams-Brabant)

Jean is gescheiden en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij woont in een mobilhome in Wambeek. Hij deed vroeger veel verschillende jobs, zoals magazijnier, cafébaas, technisch tekenaar, vrachtwagenchauffeur … Muziek is zijn grote passie. Jean speelde vroeger in de band'Toast' van Yves Segers, hij speelt nog steeds gitaar en zong tot voor kort in een tweemansband. Daarnaast speelt Jean twee keer per week bowling in competitie en hij speelt fervent petanque met familie en vrienden.

Jos (69) uit Provence, Frankrijk - geboren in Aalst

Jos is weduwnaar en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte heel lang bij MIVB in allerlei functies: technieker, bij de boekhouding, bij de klantenservice … Hij bouwt nu een nieuw leven op in Frankrijk. Jos' grote passie is het theater: hij speelde lang toneel en had kleine rollen in verschillende tv-programma's, zoals Witse, Wittekerke en Familie.

Luc (70) uit Oostende (West-Vlaanderen)

Luc is gescheiden, heeft vier kinderen en vijf kleinkinderen. Hij was zijn hele leven leerkracht lichamelijke opvoeding en had ook nog een professionele basketbalcarrière toen hij jong was. Een leven zonder sport is nog steeds ondenkbaar voor Luc. Hij sport minstens vijf keer per week, vooral tennis, padel en fitness. Op een 'rustdag' gaat hij recreatief fietsen, want hij kan niet goed thuis zitten. Naast sport houdt Luc van actieve reizen, zoals skiën, en van lekker eten.

Ludo (76) uit Oostmalle (Antwerpen)

Ludo is weduwnaar en heeft één kind en één kleinkind. Hij werkte dertig jaar lang als mechanieker in verschillende metaalfabrieken, daar moest hij de machines onderhouden. Daarnaast maakte hij vaak decorstukken voor de toneelvereniging. Ludo was zijn hele leven erg sportief: hij speelde voetbal en heeft vijftien keer de dodentocht gewandeld, nu houdt hij het op beperkte kilometers wandelen en af en toe zwemmen.

Luk (65) uit Roeselare (West-Vlaanderen)

Luk is weduwnaar met vier kinderen en maar liefst tien kleinkinderen. Hij ging recent met pensioen, voordien herstelde hij fietsen en werkte hij als grafisch ontwerper bij Roularta. Luk speelde dertig jaar toneel bij Theater Platteau en is heel avontuurlijk, hij reisde ooit twee jaar met de jeep en de daktent door Europa. Hij is ook veel bezig met geschiedenis, voornamelijk met de Tweede Wereldoorlog en de legervoertuigen. Daarnaast is hij artistiek en gaat hij naar de academie om te tekenen en schilderen.

Marcel ‘Selly’ (71) uit Kluisbergen (Oost-Vlaanderen)

Marcel is gescheiden, hij was korporaal tijdens zijn legerdienst en is daar erg fier op. Daarnaast was hij vroeger schilder en behanger. Tegenwoordig is Marcel vooral bekend om zijn dj-hobby: DJ Selly. Hij treedt nog regelmatig op feestjes op. Voor corona was hij ook dj op een lokaal radiostation.

Victor (69) uit Puurs Sint-Amands (Antwerpen)

Victor is gescheiden, heeft één kind en twee kleinkinderen. Hij was vroeger vertegenwoordiger en heeft door zijn job veel gereisd in Europa. Victor is schrijnwerker van opleiding, waardoor hij superhandig is. Hij maakt nu in bijberoep nog steeds kasten voor in de auto’s van jagers. Victor heeft veel hobby's: grootwildjager, kaarten en boogschieten op staande wip. Boogschieten doet hij sporadisch, maar hij is wel voorzitter van het Vlaams handboogverbond.

Willy (74) uit Deurne (Antwerpen)

Willy is gescheiden en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Hij werkte heel lang voor de stad Antwerpen en is daar bij vrijwel iedereen gekend. Willy houdt van wandelen en fietsen, maar hij heeft één favoriete hobby: winkelen. Verder gaat Willy vaak naar zee, waar hij veel vrienden heeft wonen. Zijn twee zonen zijn z'n twee oogappels.

Hotel romantiek: vanaf 8 januari elke maandag om 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos