Skip to Content
Lieve Blancquaert maakt nieuwe Eén-reeks over liefde, relaties en seks

Lieve Blancquaert maakt nieuwe Eén-reeks over liefde, relaties en seks

Begin deze week vertrok Lieve Blancquaert voor haar nieuwe televisiereeks over liefde, relaties en seks voor Eén: Let's talk about sex (werktitel). Lieve deelde net zelf een eerste foto van de opnames via haar Instagrampagina.

Na het succes van Birth day, Wedding day en Last days reist Lieve voor deze nieuwe documentairereeks opnieuw de wereld rond, deze keer om te zien hoe de wereld omgaat met liefde, relaties en seks. Ook deze keer trekt ze eropuit met haar fototoestel.

Lieve Blancquaert: Ons leven is doordrenkt van seksualiteit, van jongs af aan tot op een gezegende leeftijd. En toch is het onderwerp nog zo vaak taboe. Het houdt iedereen bezig, overal ter wereld, maar het wordt altijd anders ingevuld, afhankelijk van de cultuur waarin we leven.  En dat boeit me mateloos. Ik wil proberen te begrijpen wat er allemaal speelt tussen partners, hoe en waarom koppels worden gevormd, hoe relaties zich ontplooien, hoe mannen en vrouwen zich tot elkaar verhouden, wat geliefden aantrekt of afstoot, wat liefde en seks betekenen in een relatie...
Mijn goesting om met dit onderwerp aan de slag te gaan, is groot.  Ik ben ervan overtuigd dat ik af en toe van mijn stoel ga vallen van verbazing, maar het geeft een fantastisch gevoel om te proberen begrijpen en vooroordelen te kunnen laten varen. Dat werkt gewoonweg heel erg louterend, niet in het minst voor onze eigen ervaringen in de liefde.

Lieve toont hoe de wereld seksualiteit beleeft, gaat op zoek naar pakkende verhalen en verrassende leefwerelden, zowel op plekken ver weg, als dicht bij huis. Zo is in Japan meer dan de helft van de jongeren single, wint in Nederland polyamorie aan populariteit, is geld in Nigeria belangrijker dan liefde en vindt men in boeddhistisch Thailand een derde geslacht vanzelfsprekend. 

Let’s talk about sex is een reeks van het productiehuis De Mensen voor Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos