Mama's aan de top in Moederdagspecial van Vrede op aarde

Mama's aan de top in Moederdagspecial van Vrede op aarde

Maandag 29 april 2024 - Op Moederdag 12 mei zorgt VRT 1 opnieuw voor Vrede op aarde, met een bijzondere uitzending om alle moeders te vieren. De special belooft een hartverwarmend feest te worden, waarbij de focus ligt op het eren van alle moeders en groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land.

Het concept van Vrede op aarde blijft hetzelfde: fijne gasten, verrassende filmpjes en uiteraard ook de Vrede op aarde-awards. In zijn gelegenheidsstudio op de dijk van Oostende ontvangt Sven de Leijer gasten Elodie Ouedraogo, Tine Embrechts en Ann Wauters - drie vrouwen die elk op hun manier veel te vertellen hebben over het moederschap.

Story image

De jury

Geen Vrede op aarde zonder awards natuurlijk. Sven de Leijer en Soe Nsuki ontvangen juryvoorzitter ad interim Annemie Struyf, Stephanie Planckaert, Bent Van Looy, Philippe Geubels en Elisabeth Lucie Baeten. Zij beslissen samen aan wie of wat deze Vrede op aarde-awards worden uitgereikt: Beste mamalied, Beste Moederdagcadeau en Beste mama-uitspraak. Naast hun plechtige taken als jury is er ook tijd voor ontspanning: ze gaan meevaren op een vissersboot en houden een lunaparktoernooi.

Vrede op aarde-award voor Beste mama van het land

Naast de verhalen van Elodie, Tine en Ann en het uitreiken van de Vrede op aarde-awards komt ook beeldmateriaal van Moederdag doorheen de tijd, sinds de jaren zestig, aan bod. Het publiek bestaat uitzonderlijk enkel uit moeders en dochters, zij worden letterlijk in de bloemetjes gezet.

En natuurlijk is er nog le moment suprême: het uitreiken van de award voor Beste mama van het land. Hiervoor kon iedereen zijn of haar een moeder, schoonmoeder, plusmama, onthaalmoeder, grootmoeder of andere moederfiguur inschrijven. Welke gelukkige mag deze bijzondere prijs ontvangen?

Moederdagspecial van Vrede op aarde: op zondag 12 mei om 20.00 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Vrede op aarde is een programma van Woestijnvis voor VRT 1.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos