Skip to Content
Marcel slaat tilt bij terugzien van eigen chaotische show

Marcel slaat tilt bij terugzien van eigen chaotische show

De laatste aflevering van Van algemeen nut, vanavond op Eén

In de laatste aflevering van Van algemeen nut verwelkomt Steven Van Herreweghe veel schoon volk, waaronder Marcel Vanthilt, een opmerkelijke tweeling, een man met een geheim, Marlène de Wouters, Eduard Buadee én Isabelle A. 

Marcel Vanthilt hield stand ondanks hallucinant chaotische show

14 jaar geleden praatte Marcel Vanthilt, samen met Evy Gruyaert, een zeer chaotische live-show aan elkaar. Vrijdag de 13de was een groot opgezette televisieshow in samenwerking met de Nationale Loterij, met een prijzenpot van maar liefst 40.000 euro. Maar… zoals het hoort op een vrijdag de 13de: alles wat fout kon lopen, liep fout.

Marcel Vanthilt: “Je staat daar in je beste kostuum, met een nieuwe onderbroek aan. Tientallen mensen moesten de show laten draaien, maar niemand wist wat er ging gebeuren. Hoe absurd is dat?”

16-jarige Isabelle A uitgejouwd

Isabelle A wordt bij optredens meestal met veel applaus en enthousiasme ontvangen. Steven vond in het VRT-archief een uitzondering. In een live-uitzending van Panorama uit 1991 werd de amper 16-jarige zangers grofweg uitgejouwd en met flessen bekogeld toen ze haar hit ‘Blank of zwart’ bracht. 

Isabelle A: “Het was heel heftig en spannend. We zijn zelfs gevlucht in een politiecombi.”

Sexy Marlène de Wouters ontdooit de Duitse taal

Hoe maak je een kurkdroge taalcursus Duits aantrekkelijk? Juist, zet de warme, aantrekkelijke persoonlijkheid van Marlène de Wouters in. Zo'n 22 jaar geleden zette de piepjonge Marlène haar eerste stappen in het tv-wereldje. Wanneer Steven de beelden ziet, snapt hij meteen waarom ze daarna pijlsnel doorbrak als grande dame in televisieland! 

En verder in de laatste Van Algemeen Nut: een opmerkelijke ééneiige tweeling. Guy en Julien gaan samen uit de kleren. Met hun identieke poep strippen ze Europa rond! En Louis Dockx heeft een bijzonder geheim. Het heeft iets met papavers te maken. Nu hij 92 jaar is, wil hij het met Steven delen. En wie weet ook met de rest van de wereld…

Van algemeen nut: donderdag 18 april om 20.35 uur op Eén.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos