Marco Borsato legt zijn ziel bloot in tweede aflevering van Het huis: "Alles komt goed"

Dinsdag 9 november op Eén

“Alles komt goed.” Dat is het voorbije jaar het levensmotto geworden van Marco Borsato. In Het huis vertelt de Nederlandse zanger zonder omwegen over de moeilijke periode die hij en zijn partner Leontine onlangs hebben doorstaan. De entertainer gaat geen enkele vraag uit de weg, wat zijn passage in Het huis even ontwapenend als ontroerend maakt.

Poptempel 

Uitzonderlijk pikt Eric Goens zijn gast niet thuis op met zijn oldtimer, maar ontmoet hij hem op een plek in Vlaanderen die Marco heel nauw aan het hart ligt: het Sportpaleis. “Alkmaar was wat ver, dus pik ik je liever op in je tweede thuis”, lacht Eric bij aankomst. Na maanden zonder optredens groeit bij Marco elke seconde het gevoel van nostalgie. “Dit is zo’n poptempel. Dit ademt sfeer en warmte uit. Ik krijg er kippenvel van”, mijmert Marco. Door het open dak van de oldtimer groet koning Marco het Sportpaleis en rijden de heren naar het huis. 

Bij aankomst krijgt Marco het meteen moeilijk als hij in de fotokamer belandt. Al zijn dierbaren in een ruimte zien, maakt hem emotioneel: mama Mary, papa Roberto, zijn kinderen en partner Leontine. “Ik heb een moeilijk jaar gehad. Na de breuk in mijn huwelijk had ik de behoefte om met mijn vader te praten. Dat doe ik dan in de stille momenten. En het gekke is dat ik het gevoel heb dat hij luistert.” 

Liefdesbrief 

Marco vertelt openlijk over zijn faillissement in 2009 en de breuk met zijn Leontine. “Als de liefde van je leven, de moeder van je kinderen, bij je weggaat, word je lamgelegd door het verdriet.” Donkere gedachten achtervolgden de Nederlander totdat hij zijn Leontine een brief schreef met Kerstmis. “Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen voor wat ik gedaan had en ik heb haar herkenning gegeven voor haar verdriet.” Nu gaat het weer beter en hebben Marco en Leontine een latrelatie. “Met haar wil ik oud worden.” 

Welke speciale betekenis heeft zijn lied Mooi? Welk opmerkelijk verhaal hangt er aan zijn beroerte in 2014? Wie was zijn persoonlijke Louis de Funès? In elke kamer van het huis legt Marco zijn ziel bloot. Geen enkel verhaal laat hij onbesproken. In de boomhut zit Marco aan de bar genageld als hij unieke beelden uit 1988 terugziet. “Dat was de eerste keer dat ik voor publiek zong. Ongelooflijk. Dat hier beelden van zijn!” 

Excentrieke moeder ​ 

Marco’s verrassingsgast is zijn excentrieke moeder Mary de Graaf. Bij haar trok Marco het voorbije jaar weer in om tot rust te komen. Al zal de kijker moeite hebben om dat laatste te geloven. “Haar lach hoor je zelfs in een vol Sportpaleis.” ​ 

Dankzij zijn moeder, de rust die hij terugvond en de hereniging met de liefde van zijn leven is Marco terug op het goede pad. Hij sluit dan ook af met de woorden die hij tijdens de uitzending al meermaals heeft uitgesproken: “Alles komt goed”. En dat gelooft hij ook oprecht.

In de volgende afleveringen van Het huis ontvangt Eric Goens acteur Kevin Janssens, tv-icoon Wendy Van Wanten, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, presentator Mathias Coppens, sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant. 

Het huis ​ is een programma van Bargoens voor Eén. 

Het huis ​ met Marco Borsato is op dinsdag 9 november om 20.40 uur te zien op Eén. 

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met