Merci voor de muziek verrast met kerstspecial

Bart Peeters en Nora Gharib sluiten 2020 af met een eenmalige kerstaflevering van Merci voor de muziek, op zaterdag 26 december. Corona stak voorlopig een stokje voor een volledige reeks, maar met de nodige veiligheidsmaatregelen is een kerstspecial gelukkig wel nog mogelijk.

(c) VRT
(c) VRT

Het wordt een echte kerstaflevering: voor de gelegenheid ruilen Bart en Nora de loft van de eerste reeks in voor een feeërieke kerstlocatie, met een virtuoze liveband en een hele hoop artiesten. Aan het basisconcept wordt uiteraard niet geraakt: nog steeds verrassen, bedanken en troosten ze mensen met muziek.

Een hele hoop mooie en ontroerende verhalen passeren de revue: Jesper (vier jaar) krijgt dankzij zijn mama bezoek van een muzikale astronaut die verdacht veel op Bart Peeters lijkt, Sandra Kim en Ronny Mosuse verrassen twee koppels die een bijzonder unieke vriendschap vieren, speciaal voor Wout (vijf jaar) en zijn gezin zingt #LikeMe een nummer waarbij de hele gemeente Wuustwezel meetolkt in gebarentaal, Lotte krijgt een piano en een liedje van Clouseau cadeau, Regi en Camille zingen voor Henk en Kerry-Lynn die dit jaar hun leven drastisch omgegooid hebben, en Hannelore Bedert brengt een heel pakkende ode aan Aurélie, die afgelopen jaar haar man verloor.

Daarnaast dringen Bart en Nora ook binnen in de videogesprekken van studentes geneeskunde, een chirogroep en een kappersfamilie. Ze verrassen hen met een totaal onverwachte kerstmusical, daarbij geholpen door Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen, Frank Deboosere, Tiktokkers Celine en Michiel, Geert Hunaerts en Tine Priem, Leen Dendievel en Udo Mechels, en Gene Thomas en Kristel Verbeke.

Bart Peeters: "We mochten helaas geen publiek ontvangen voor al die fantastische mensen, zangers en muzikanten, maar dit was wel de eerste keer in heel mijn leven dat de technische mensen van achter de camera’s spontaan mee applaudisseerden. Dat heeft mij echt geraakt. Nora en ik, en alle betrokkenen, zijn echt héél trots op deze special."

Merci voor de muziek kerstspecial: op zaterdag 26 december om 20.50 uur op Eén.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met