Nieuw seizoen Château Planckaert: de familie zet vaart achter de kasteelverbouwing

Nieuw seizoen Château Planckaert: de familie zet vaart achter de kasteelverbouwing

Donderdag 2 maart 2023 - Vanaf zondag 12 maart is het weer wegdromen met de gezelligste familie van het land in het nieuwe seizoen van Château Planckaert op Eén. De familie heeft met de glamping een hectische zomer achter de rug in Frankrijk. De familie beseft dat de werkzaamheden aan het kasteel nu prioritair zijn. De gezinnen splitsen zich op. De vrouwen blijven tijdens de week met de kinderen in België. Francesco en Christopher zetten vaart achter de werken in Frankrijk en krijgen hierbij hulp van leerlingen hout- en bouwbewerking uit Deinze.

Na een marathon aan leitjes leggen, wordt het dak eindelijk afgewerkt. Een bijzonder moment voor de familie, want er wordt een nieuwe stap gezet in de grote familiedroom.

Ook op persoonlijk vlak is er heel wat veranderd bij de familie Planckaert. Pater familias Eddy realiseert zich dat de bende groot wordt en zijn rol binnen de familie verandert. Hij legt zich toe op de uitbreiding van de boerderij aan het kasteel. Want na de komst van de kippen heeft hij nog wat verrassende fauna aangekocht… Christa heeft na de dood van mémé Clara ook meer vrije tijd en die spenderen ze liefst samen.

Junior krijgt te maken met tegenslag. Hij moet opnieuw geopereerd worden aan zijn been. Zijn rallydroom is dan ook verder weg dan ooit. Hij is vastbesloten om snel weer in de wagen te zitten en werkt hard aan zijn revalidatie. Gelukkig kan hij terugvallen op de steun van zijn liefde Pauline.

De kleinkinderen worden groot en slaan hun vleugels uit. Noa volgt haar passie en kiest voor kunstonderwijs. Mageno treedt in de voetsporen van pépé en volgt de opleiding houtbewerking. Iluna bereidt zich voor op haar ingangsexamen geneeskunde, maar heeft nog spannender nieuws. Ze is verliefd en stelt haar vriend voor aan de familie.

De familie heeft ook wat te vieren: Christa en Eddy zijn 42 jaar getrouwd en hebben nog geen tijd genomen om dit met elkaar te vieren. Ze trommelen hun kinderen op om er samen op uit te trekken voor enkele dagen familieplezier.

Korte inhouden

Aflevering 1 (12 maart)

Nu de zomer met zijn glamping op zijn einde loopt, wordt er weer hard gewerkt aan het kasteel. Pater familias Eddy krijgt bezoek van zijn goede vriend en wielerlegende Allan Piper. Iluna denkt na over haar toekomst en verrast Stephanie met haar studieplannen. Elara krijgt van pépé Eddy de verrassing van haar leven. 

Aflevering 2 (19 maart)

De familie maakt zich op voor de terugreis naar België. De kinderen bereiden zich voor op de start van het nieuwe schooljaar. Mageno raapt al zijn moed bijeen en werkt verder aan zijn vakantietaak, Elara kiest voor een nieuwe outfit en Noa voor een piercing. Eddy is eregast op de huldiging van de velodroom in het dorp. Om de drukke zomer mooi af te sluiten, spendeert de familie hun laatste avond samen aan het kampvuur. 

Aflevering 3 (26 maart)

De kinderen en kleinkinderen verlaten Frankrijk. Eddy en Christa blijven achter aan het kasteel. Zij genieten van de rust en maken van de gelegenheid gebruik om een ritje te maken met de motor. Terwijl de kinderen weer naar school gaan, wordt de B&B in Bure opgefrist voor de verkoop. De familie wil dat het gebouw er spik en span uitziet voor de potentiële kopers.

Lang kunnen Francesco en Christopher niet genieten van hun verblijf in België. Na enkele dagen keren ze al terug naar Frankrijk waar ze bijzonder bezoek krijgen van enkele helpende handen. 

De volgende korte inhouden worden via de programmakolommen verspreid.

Château Planckaert: vanaf 12 maart elke zondag om 20.00 uur op Eén en VRT MAX.

Château Planckaert is een programma van Vincent TV voor Eén.

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos