Skip to Content
Nieuw seizoen De noodcentrale: kruip opnieuw mee in de hoofdtelefoon van de calltakers

Nieuw seizoen De noodcentrale: kruip opnieuw mee in de hoofdtelefoon van de calltakers

Dinsdag 26 april 2022 - Eén kruipt opnieuw mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van 101 en 112 in een gloednieuw seizoen van De noodcentrale. De reeks geeft een unieke blik achter de schermen van de hulpdiensten. De noodcentrale is erbij wanneer een oproep binnenkomt en volgt de noodsituaties waarmee de calltakers worden geconfronteerd vanop de eerste rij. Hun reacties en beslissingen maken vaak het verschil tussen leven en dood.

In dit vierde seizoen duikt de reeks voor het eerst onder in de noodcentrale van Vlaams-Brabant. Van de heuvelachtige grensstreek met Henegouwen tot het niet altijd zo rustige Haspengouw, van de liederlijke uitspattingen van Leuvense studenten tot de ongevallen op de Brusselse ring, de telefoons van operatoren Andy, Naomi, Renée, Iris en Tom staan hier permanent roodgloeiend.

Verder komen ook de 101-centrales van Brussel, Antwerpen en Limburg en de 112-centrales van Oost- en West-Vlaanderen weer aan bod, naast af en toe een oproep uit Henegouwen of Luik. Tussen de operatoren die elke shift opnieuw het beste van zichzelf geven, herkennen kijkers enkele vertrouwde gezichten: Ilse in Antwerpen, Pieter-Jan in West-Vlaanderen, David in Oost-Vlaanderen en Els in Limburg. Daarnaast ook heel wat nieuwe gezichten: Tom en Sophie in Antwerpen, Hannes en Samuel in West-Vlaanderen, Aimy in Oost-Vlaanderen, Irfan en Rocio in Limburg en Caro, Stéphanie en Laura in Brussel. Stuk voor stuk mensen van vlees en bloed, maar bovenal gedreven door één duidelijke missie: de burger zo snel en efficiënt mogelijk hulp te bieden.

De noodcentrale vanaf zondag 8 mei om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.

De noodcentrale is een programma van De chinezen voor Eén.

Korte inhouden

Aflevering 1 (8/5)

Ook dit seizoen biedt De noodcentrale een unieke blik op het kloppend hart van onze hulpdiensten. In de 112-centrale van Oost-Vlaanderen zien we met Aimy een nieuw gezicht verschijnen, naast vaste waarde David. Daarnaast volgen we ook Ilse, Tom, Caro en Stéphanie van de 101-centrales van Antwerpen en Brussel. Van blinde paniek om een brand tot een stevige knokpartij tussen twee buren, 24/7 leiden deze calltakers de interventies van politie, brandweer en medische hulpdiensten in goede banen.

Aflevering 2 (15/5)

In de tweede aflevering duiken we voor het eerst onder bij de 112 van Vlaams-Brabant, waar we kennis maken met Naomi en Andy. Daarnaast is het ook in de 101-centrales van Antwerpen, Brussel en de 112-centrale van West-Vlaanderen alle hens aan dek. Van een hondenbeet tot een roofoverval, 24/7 staan de calltakers paraat om de duizenden bellers in nood zo snel en doeltreffend mogelijk te helpen.

Aflevering 3 (22/5)

In de 112-centrale van Vlaams-Brabant staan de telefoons van Andy en Naomi opnieuw roodgloeiend. Daarnaast volgen we ook Ilse, Tom en Caro van de 101-centrales van Antwerpen en Brussel. Van een ernstige valpartij of een dronken bestuurder tot geluidsoverlast, 24/7 staan deze calltakers paraat om de duizenden bellers in nood zo snel en doeltreffend mogelijk te helpen.

De volgende korte inhouden worden via de programmakolommen verspreid.

De noodcentrale vanaf zondag 8 mei om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos