Skip to Content
Nieuw seizoen DNA Nys: achter de schermen bij veldrit-familie Nys

Nieuw seizoen DNA Nys: achter de schermen bij veldrit-familie Nys

Hoe gaat Thibau Nys om met de steeds grotere druk?

Voor de derde winter op rij geeft DNA Nys een blik achter de schermen bij de bekendste veldritfamilie van het moment: de familie Nys. Oud-veldrit kampioen Sven beleeft vanop de eerste rij de prille stappen in de carrière van zijn zoon Thibau. Die is nu tweedejaars junior, een jaar waarin verwacht wordt dat hij zowat alles zal winnen. Maar lukt hem dat ook? En hoe gaat hij met die druk om? Hoe reageert hij op de steeds groter wordende aandacht?

Naast de sportieve kant geeft de docureeks ook een inkijk in hun privéleven. Hoe doet Thibau het op school? Hoe evolueert zijn relatie met vriendin Melanie? Mama Isabelle ziet haar zoon volwassen worden. Ze geniet, maar vindt net zoals vele ouders dat alles zo snel gaat. Herkenbare gevoelens waar ook een getalenteerde wielrenner mee te maken krijgt.

DNA Nys: vanaf 15 januari elke woensdag om 21.30 uur op Eén.

DNA Nys is een programma van Watertower voor Eén.

Biografie Thibau Nys

Thibau Nys, nu 17 jaar, is tweedejaars junior en koerst vooral in het veld. Hij is de enige zoon van oud-kampioen in het veld Sven Nys. Zijn ouders gingen enkele jaren geleden uit elkaar en mama Isabelle Nijs woont wat verderop in de gemeente. Thibau is graag bij beide gezinnen, samen met zijn vriendin Melanie. Hij zit in het laatste jaar Sport aan het Kamsa in Aarschot en hoopt zich na dit schooljaar volledig te kunnen toeleggen op zijn sport. Volgend jaar wordt hij namelijk belofte. Een grote stap, want dan fietst hij regelmatig tegen de grote jongens als Mathieu Van der Poel, Eli Yserbit en Wout Van Aert.

Korte inhouden

Aflevering 1:

Het is zomer. Terwijl Thibau op de weg rijdt, geeft Sven commentaar tijdens de Tour de France. In de Omloop van het Hageland mag Thibau mee in de volgwagen, terwijl Sven als kenner van de streek Michel Wuyts bijstaat in zijn deskundige commentaar.

Aflevering 2:

Thibau mag mee op stage naar Mallorca, samen met de ploeg van vader Sven. Hij traint en leeft er als een prof. Vervolgens mag hij ook mee naar de Verenigde Staten, waar hij twee wedstrijden rijdt. Hij ontpopt er zich ook tot crisismanager tijdens de veldrit voor profs.

Aflevering 3:

Het veldritseizoen is gestart en Thibau lost de verwachtingen in. Hij wint zowat alles, ook het Europese kampioenschap in Silvelle. Hij leeft meer als een prof, maar maakt ook nog tijd voor zijn vrienden.

Aflevering 4:

Thibau trekt als topfavoriet naar het Belgisch kampioenschap en later ook naar het WK in Dübendorf in Zwitserland. Wint hij zijn eerste regenboogtrui? Boer Jaak hoopt uiteraard van wel.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos