Skip to Content
Nieuw seizoen Het huis: acht bekende Vlamingen laten in hun ziel kijken

Nieuw seizoen Het huis: acht bekende Vlamingen laten in hun ziel kijken

Eerste aflevering met James Cooke: "Ik kende geen grenzen"

Na twee seizoenen tussen de Zuid-Afrikaanse wijnranken keert Het huis weer naar België vanaf dinsdag 29 oktober. Voor dit vijfde seizoen nodigt Eric Goens zijn gasten uit in Het huis aan de rand van het bos, op een idyllische locatie in Vlaanderen.

Dit jaar rijdt Eric opnieuw door Vlaanderen met de bekende rode Citroën oldtimer om James Cooke, Theo Francken, Niels Destadsbader, Dina Tersago, Willy Sommers, Wout van Aert, Marc Herremans en Lynn Wesenbeek thuis op te halen voor een verblijf van 24 uur in Het huis. Ze worden een etmaal afgesloten van hun gewone leefwereld, zonder afleidingen. Er is enkel de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert.

De volgorde van de uitzendingen is:

  • 29/10: James Cooke
  • 5/11: Theo Francken
  • 12/11: Niels Destadsbader
  • 19/11: Dina Tersago
  • 26/11: Willy Sommers
  • 3/12: Wout Van Aert
  • 10/12: Marc Herremans
  • 17/12: Lynn Wesenbeek

Aflevering 1: James Cooke

Eric Goens stopt aan Café Welkom en ontmoet er zijn eerste gast: James Cooke. Hij brengt de spring-in-'t-veld geblinddoekt naar een plek aan de rand van het bos, voor een rustige 24 uur - tenminste, als dat mogelijk is met James Cooke. Kapitein Cooke is vandaag heer en meester op zijn boot, of op de planken van de musical 40-45. Maar lang geleden begon zijn carrière bij theatergezelschap 'Neon' in Gent. In de TV- kamer confronteert Eric James met de beelden van deze eerste optredens.

"Ik ben even in shock. Waar heb jij die beelden gevonden? Wat een afgang. Komt dat op televisie?”

Mama's kindje

James' tienerjaren duwden hem diep. De scheiding van zijn ouders, de zoektocht naar zijn eigen identiteit, het gepest worden op school, de homoseksualiteit… Na de scheiding besloot James om bij zijn mama te wonen, zijn heldin, met wie hij alles kon delen. Vijf jaar waar zelfs zijn heldin, zijn mama, het niet meer had met de tiener. Vijf woelige en onhandelbare jaren.

"Toen kende ik geen grenzen. Bij mij is, nu nog altijd, alles 'te'."

Maar James botst op zijn limieten in de keuken. Het zal een sobere lunch worden.

"De puzzel is compleet"

Met een megaposter van zichzelf aan de muur in de sportkamer is het even schrikken en de tests dreigen eerst een serieuze afgang te worden... In de kinderkamer passeren de moeilijke jeugdjaren en het belang van het gezin Cooke.

"Nu is de puzzel compleet. We hebben lang moeten zoeken en we zijn onderweg wat puzzelstukjes verloren, maar nu is de puzzel compleet."

En wie is de mysterieuze gast die intussen zit te wachten tot James alle jeugdherinneringen heeft verteld?

Bedgeheimen

In de boomhut is het bed opgemaakt voor een nieuwe rubriek: bedgeheimen. Het wordt heftig in de boomhut. Naast het bed hangt de foto van James' hartsvriendin Aurore. Zij werd vermoord tijdens de Gentse feesten. Het is een te groot verdriet dat James met zich meedraagt.

Het huis: vanaf 29 oktober elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Het huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos